OPINIONS

Η... χαρά του 89'

Η... χαρά του 89'
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης κάνει ένα υποθετικό σενάριο με την πρόκριση της ΑΕΚ και αυτά που θα ζούσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο Ρέντη και αποθεώνει τον Αφελάι για τη μαγική ενέργεια του στο γκολ του Χάρα.

O Oλυμπιακός κέρδισε ξανά την ΑΕΚ στο Κύπελλο σε κατάμεστο ΟΑΚΑ, αν και αυτή τη φορά δεν ήταν ήρωας ο Ντάρμπισιρ , αλλά ο Χάρα που ξεπετάχθηκε από το πουθενά και χάρισε μια νίκη που θα μείνει στην ιστορία , ότι κι αν λένε εχθροί και φίλοι του νικητή, αλλά και της ηττημένης. To γκολ του ήταν η...χαρά της χρονιάς για τους Ολυμπιακούς.

Πάμε τώρα να δούμε δυο σενάρια, ένα υποθετικό και ένα πραγματικό.

Σενάριο πρώτο: Ο Χάρα δεν βάζει το γκολ, το ματς τελειώνει 0-0 και χιλιάδες κόσμου αποθεώνει την ΑΕΚ. Στον Ολυμπιακό εκατοντάδες οπαδοί παρά την καταρρακτώδη βροχή μαζεύονται στο Ρέντη, ρίχνουν κορνέδες, ζητούν από τον Ντοσεβί να γυρίσει πάραυτα στη Γαλλία, τον Περέιρα να εξαφανισθεί από προσώπου γης και τον Μαρινάκη να τους διώξει όλους και να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Όλα αυτά είχαν στο μυαλό τους, τόσο οι παίκτες, όσο και ο Περέιρα που πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ και ξέσπασαν, αν και αρκετοί θεώρησαν υπερβολικές τις αντιδράσεις τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξέρετε όμως τι είναι να σε λοιδωρούν επί δυο μήνες οι οπαδοί της ομάδας σου, να σε περιμένουν στην πρώτη στραβή να σε αποδοκιμάσουν και να μη δίνουν κανένα ελαφρυντικό; Για σκεφτείτε τι τράβηξαν όλοι αυτοί τον τελευταίο καιρό και αποφασίστε αν ήταν δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί τους. Τι άκουσαν μέχρι να γίνει η ρεβάνς. Πολύ βαρύ και μερικές φορές άδικο για ορισμένους, όχι βέβαια για όλους.

Και τι έγινε με το γκολ του Χάρα; Ο σκόρερ πήγε και κλώτσησε το σημαιάκι, ο Περέιρα πανηγύρισε όπως ο Μουρίνιο, δεν έδειξε τα γεννητικά όργανα του όπως τον κατηγόρησαν, ο Σιόβας προσπάθησε να μιμηθεί τον Αραβίδη και να σηκώσει τη φανέλα, αλλά τον πήραν σηκωτό οι σεκιούριτι για να τον προφυλάξουν από τους εισβολείς. Και προσοχή. Δεν πανηγύρισαν προς το μέρος των φιλάθλων, αλλά προς τη γωνία του γηπέδου , όπου ήταν άδεια για λόγους ασφαλείας , εκεί όπου προβλεπόταν νεκρή ζώνη και κακώς υπήρχαν οι "εισβολείς".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι εξέδρες σε εκείνο το σημείο είναι ευκολοδιάβατες προς τον αγωνιστικό χώρο, γιατί δεν υπάρχει μεγάλο κενό, καθώς από εκεί μπαίνουν οι μαραθωνοδρόμοι. Από εκεί εξάλλου μπήκαν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, πριν από μερικά χρόνια, όταν πέτυχε το γκολ ο Αμπντούν, χωρίς μάλιστα να προκαλέσει. Η εισβολή λοιπόν δεν προκλήθηκε χθες από τους πανηγυρισμούς και κακώς άφησαν αυτούς τους τύπους να ακυρώσουν την προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ και του Δέλλα , αλλά και την φίλαθλη συμπεριφορά των 65.000 θεατών.

Αφού κάναμε μια μεγάλη παρένθεση, ας πάμε στο πραγματικό σενάριο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ολυμπιακός δεν γοήτεψε με την απόδοση του, αλλά στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο υπήρχε μία ομάδα στο γήπεδο, έχασε τρεις ευκαιρίες(του Ντοσεβί είναι το highlight της χρονιάς) και πέτυχε μετά το γκολ, αφού η ΑΕΚ φοβήθηκε, ξέμεινε από δυνάμεις και περίμενε το μοιραίο. Αυτό το γκολ του Χάρα, άλλαξε την κατάσταση των πραγμάτων, έφερε την ηρεμία, τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν, κι ας επιτεύχθηκε απέναντι σε ομάδα της Football League . Οι αλλαγές πλέον δεν θα γίνουν υπό το κράτος πανικού. Θα γίνει ξεσκαρτάρισμα, θα φύγουν και θα έρθουν παίκτες και δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού. Κι όλα αυτά για ένα γκολ στο 89'.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΥΓ1: Ο Χάρα πάλεψε δεν απείλησε, ο Αφελάι δεν υπήρχε στο γήπεδο ως το 89΄. Ο πρώτος όμως έβαλε το γκολ και ο δεύτερος έκανε μαγική ενέργεια που πέρασε απαρατήρητη. Απέφυγε ένα δολοφονικό τάκλιν με δυο πόδια, κράτησε τη μπάλα στο γήπεδο και με εξαίσια φαλτσαριστή σέντρα βρήκε τον Φορτούνη που έκανε την ασίστ στον Αργεντίνο. Αν αυτή την ενέργεια την έκανε ο αγαπημένος της εξέδρας, Ντομίνγκες, θα παραμιλούσε ο κόσμος. Για δείτε την ξανά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΥΓ2: Τόσο στην Τούμπα, όσο στη Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ η διαιτησία ήταν άψογη. Παρόλα αυτά ο Αλαφούζος και ο Μελισσανίδης με κεκτημένη ταχύτητα μίλησαν για τους διαιτητές των αγώνων . Έλιωσε η καραμέλα της διαιτησίας σε αυτά τα ματς κύριοι...Κι όμως και στα τρία προαναφερθέντα γήπεδα(πέρυσι στην Τούμπα) είχαμε έκτροπα , παρότι στο πρώτο και στο δεύτερο έχασε ο Ολυμπιακός. "Γιατί αν ταΐζεις με κακάο τη γελάδα, θα αρμέγεις ...σοκολάδα" που λέει και ο Διονύσης Σαββόππουλος .

YΓ3: Ο Περέιρα πανηγύρισε αλά Μουρίνιο, αλλά για τον προπονητή της Τσέλσι όλοι έχουν καλά λόγια και τον αποκαλούν εκκεντρικό. Για τον τεχνικό του Ολυμπιακού κάνουν την τρίχα ... τριχιά και τον αποκαλούν γραφικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ