OPINIONS

Έτσι έφτασε (δίκαια) στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

Έτσι έφτασε (δίκαια) στην κορυφή ο ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δίκαια το νταμπλ και ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον "Δικέφαλο" που κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες μετά τις προσθήκες των Ρανγκέλ και Χιμένες και για το βόλεϊ που βγαίνει κερδισμένο.

Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα και είδαμε τα ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά και των υπολοίπων ομάδων, υποθέσαμε ότι η πειραϊκή ομάδα θα κατακτήσει πάλι το νταμπλ, με παρτενέρ στους τελικούς τον ΠΑΟΚ των Γκόμεζ, Κουρνέτα. Απο τότε όμως άλλαξαν πολλά, ο "Δικέφαλος" με εισηγήσεις του Καλμαζίδη, πρόσθεσε στο δυναμικό του τον Βραζιλιάνο, Ρανγκέλ και τον Κουβανό, Χιμένες, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι ισορροπίες.

Το πρώτο μήνυμα ήρθε στον αγώνα πρωταθλήματος στην Πυλαία, όπου ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0, αλλά δεν είχε διάρκεια και έχασε 2-3, η συνέχεια όμως με τις προαναφερθέντες προσθήκες ήταν διαφορετική. Στη ρεβάνς του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-2 τον Ολυμπιακό στο Ρέντη και ισοβάθμησε στην κορυφή, ενώ οι επόμενες "γκέλες" του πρωταθλητή τον έριξαν στη δεύτερη θέση.

Τρίτο παρών και μάλιστα ηχηρό στη Σύρο, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-1 στη Σύρο το Κύπελλο, το πρώτο της ιστορίας του και έφερε τον πανικό στον Ολυμπιακό που άρχισε να αμφισβητείται με αποτέλεσμα την αποχώρηση του διαγώνιου Κάρσον Κλαρκ και τη μετατόπιση του Κόιστρα στη θέση του Αμερικανού.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ούτε αυτό πτόησε τον ΠΑΟΚ που κέρδισε 3-1 τον Ολυμπιακό στην Πυλαία, 3-2 στο Ρέντη και 3-0 ξανά στη Θεσσαλονίκη, μπροστά σε 10.000 οπαδούς του. Ε, όταν κερδίζεις τον μεγάλο αντίπαλο σου 5 φορές είσαι αναμφίβολα ο κορυφαίος.

Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έδωσε μεγάλη χαρά στους φίλους του ΠΑΟΚ, που πανηγύρισαν το πρώτο Κύπελλο, το πρώτο πρωτάθλημα στο βόλεϊ και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου, κάτι που δεν κατάφεραν οι μεγάλες ομάδες του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου.

Ο Καλμαζίδης είναι ο αρχιτέκτονας του θριάμβου, που έδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Ολυμπιακό (2 πρωταθλήματα), αλλά για διάφορους λόγους αποχώρησε από τον Πειραιά. Και πήρε μάλιστα το νταμπλ με 5,5 παίκτες, αφού ο Σαφράνοβιτς έπαιξε στους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό και στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, με τραυματισμένο χέρι και ως δεύτερο λίμπερο.

Φυσικοί ηγέτες της ομάδας, δυο πρώην ερυθρόλευκοι ο Γκόμες και ο Κουρνέτας που θεωρήθηκαν από πολλούς ξοφλημένοι, αλλά μέσα στο γήπεδο μόνο αυτό δεν έδειχναν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Ολυμπιακός εξάλλου με το μεγαλύτερο μπάτζετ του πρωταθλήματος πλήρωσε τις εμμονές του Καζάζη που από την πρώτη μέρα στον Πειραιά εδώ και τρία χρόνια ήθελε διακαώς τον Προύσαλη, τον πασαδόρο που αντικατέστησε τον... γερασμένο Κουρνέτα, αλλά ο Θεσσαλονικιός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τη θέση βασικού(στο τέλος μοιράσθηκε τη θέση με τον Μαρούλη). Κακές επιλογές και των ξένων Κλαρκ, Ντιάτσκοφ, σε σημείο ο Ολυμπιακός να παίζει στον δεύτερο τελικό με έναν αλλοδαπό, τον Γιούρισιτς.

Η ιστορία πάντως έγραψε ότι μετά τους βολεϊκούς Άρη, Ηρακλή ο ποδοσφαιρικός και μπασκετικός ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα του φιλέ, χάρη και στην επιμονή του προέδρου του, Γιώργο Ανδρέου. Του παράγοντα που πρόσφερε στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο τίτλο του βόλεϊ γυναικών με τον Φιλαθλητικό και το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Και μη κοιτάτε που απόψε στην Πυλαία υπήρχαν 10.000 θεατές, τα προηγούμενα χρόνια και στην αρχή της χρονιάς πήγαιναν μόλις 100.

Το βόλεϊ πάντως είναι κι αυτό κερδισμένο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ