OPINIONS

Χαμηλά την μπάλα στον Πειραιά

Χαμηλά την μπάλα στον Πειραιά
Μίτσελ

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την παγίδα που κινδυνεύουν να πέσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού αν δεν ολοκληρώσουν τον θρίαμβο επί της Γιουνάιτεντ και την... ψύχωση για το ντέρμπι.

Αν σας έλεγε κάποιος, ότιμετά το Ολυμπιακός-Παρί 1-4, ο Ολυμπιακός θα περάσει στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και θα κερδίσει στο πρώτο νοκ αουτ ματς τη Γιουνάιτεντ με 2-0, θα τον παίρνατε για τρελό, αλλά αυτό ακριβώς συνέβη όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ενώ μεγαλύτερη σημασία έχει ο τρόπος που αντιμετώπισαν στον Πειραιά τον μεγάλο θρίαμβο. Με χαμηλούς τόνους και ... κάτω τη μπάλα.

Η χαρά ήταν απερίγραπτη, αλλά ο Μίτσελ εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου, τι ακριβώς συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Μίλησε για όνειρο μιας βραδιάς, μίλησε για το επόμενο ματς, δεν είπε μεγάλα λόγια, δεν υποσχέθηκε τελικό στη Λισσαβώνα, δεν υποτίμησε τη Μάντσεστερ, εκθείασε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και κατέληξε "Η ιστορία στο ποδόσφαιρο δεν γράφεται από στιγμέςπου έχουμε κερδίσει. Πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις για να έχουμε συνέχεια στα κέρδη. Αν μείνουμε σε αυτό το 2-0, απλώς θα μείνουμε στην ιστορία, στις αναμνήσεις και δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα". Τα ίδια και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που είπε στους παίκτες να πάνε στην Αγγλία, με τη σκέψη ότι το ματς στον Πειραιά τελείωσε 0-0, να δουλέψουν σκληρά, να είναι προσγειωμένοι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με λίγα λόγια εκτίμησαν πολύ σωστά, ότι το 2-0 του Πειραιά θα είναι ένα πυροτέχνημα αν δεν συνοδευτεί με πρόκριση και φυσικά η Μάντσεστερ δεν θα παραδώσει τα όπλα και σαν πληγωμένο θηρίο, θα περιμένει το ... θήραμα της στη ρεβάνς της 19ης Μαρτίου.

Ο Ολυμπιακός ενεργεί πλέον σαν μεγάλο ευρωπαικό κλαμπ, που δεν θριαμβολογεί στις στιγμές, περιμένει την ολοκλήρωση της προσπάθειας του, έχει υπομονή, θέλει να γιορτάσει όταν τελειώσει η δουλειά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτή τη στιγμή είναι μισοτελειωμένη. Από την άλλη ο κόσμος του παραληρεί, μιλάει για τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του συλλόγου, ονειρεύεται ραντεβού με την Ντόρτμουν στους προημιτελικούς και πρόκριση στους "4", αλλά αυτοί έχουν δικαίωμα στην παραζάλη. Οι παίκτες, ο προπονητής και η διοίκηση όχι.

Και φυσικά έδωσαν μια απάντηση στους μικροπρεπείς που τους αμφισβητούν, σε αυτούς που ψάχνουν το ανάποδο φάουλ, κόρνερ, πλάγιο στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε αυτούς που λοιδορούν οποιαδήποτε νίκη του και μιλούν για ... παραρτήματα και σκοτεινά κέντρα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε αυτούς που δεν παραδέχονται ότι ο Ολυμπιακός ξέφυγε από την ελληνική πραγματικότητα. Και η καλύτερη απάντηση είναι μέσα στο γήπεδο, όπου κρίνονται όλοι, εκεί που δεν μπορείς να κρύψεις τις αδυναμίες σου και πρέπει να εμφανίσεις τα προτερήματα σου, αν και οι οπαδοί ασχολήθηκαν με τη λήξη του θριάμβου , με το ματς της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ψύχωση είναι ψύχωση, κι ας απολύθηκε γι αυτήν ο Κάτανετς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ