OPINIONS

Aκόμη δεν είδατε τίποτα!

Aκόμη δεν είδατε τίποτα!
INTIME SPORTS

H συμμετοχή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα πόλο ανδρών με εφηβική ομάδα, σε συνδυασμό με την αποχώρηση της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού από τα ευρωπαϊκά κύπελλα σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής για τον ελληνικό αθλητισμό.

Μιας εποχής, όπου τα παχυλά συμβόλαια ανήκουν στο παρελθόν, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και ομαδική αποχώρηση των ομάδων μας (όλων των σπορ) από τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Την αρχή έκαναν λοιπόν οι «αιώνιοι» που συντηρούνται τόσα χρόνια είτε από κρατικό χρήματα είτε από τις τσέπες πλουσίων φίλων τους.

Το γεγονός εξάλλου ότι δεν άνοιξε… ρουθούνι δείχνει ότι και οι φίλοι των συλλόγων έχουν κατανοήσει ότι αυτές οι ενέργειες είναι απότοκα της κρίσης. Και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουν νιώσει την κρίση, αφού χτύπησε νωρίτερατην πόρτα τους.

Ο αντιπρόεδρος εξάλλου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού που προορίζεται για πρόεδρος Νίκος Καραχάλιος, έδωσε συγχαρητήρια στους εφήβους και ουσιαστικά έκλεισε την πόρτα στους άνδρες που έφτασαν στα άκρα, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της οικονομικής καμπάνιας σωτηρίας.

Η κρίση όμως χτύπησε και τα άλλα σπορ, ακόμη και το ποδόσφαιρο, αφού είχαμε και έχουμε συνεχείς αποχωρήσεις ομάδων από τα πρωταθλήματα, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.

Τι θα γίνει στη συνέχεια; Το καλοκαίρι θα έρθει το πράγμα στα ίσα του, αφού θα εξορθολογισθούν οι καταστάσεις και τα συμβόλαια των ημιεπαγγελματιών θα μειωθούν δραματικά. Όσοι πιστεύουν ότι αξίζουν καλύτερης μοίρας έχουν τη λύση του εξωτερικού, παίρνοντας όμως άδειες άνευ αποδοχών από τις υπηρεσίες-δουλειές τους.

Η δυναμικότητα των ομάδων μας θα πέσει, αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού. Θα αναγκασθούν να δουλέψουν παράγοντες και προπονητές όλων των συλλόγων για την δημιουργία νέων παικτών-τριών.Ως τώρα κάλυπταν τις ανάγκες τους με μεταγραφές.

Περιμένετε λοιπόν γιατί ακόμη δεν είδαμε τίποτα.

ΥΓ: Ευτυχώς μας πήρανε (δώσαμε πίσω) τους Μεσογειακούς Αγώνες και δεν φορτώσαμε τα έξοδα της χώρας με εκατομμύρια ευρώ. Ουδείς φυσικά, πλην αυτών που θα κέρδιζαν κάτι, πιστεύει ότι θα είχε όφελος η Ελλάδα, αφού δεν κατάφερε κάτι ανάλογο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μας έμειναν οι εγκαταστάσεις μαμούθ και ένα τεράστιο χρέος. Αν δίναμε πίσω και τους Special Olympics, όλα θα ήταν καλύτερα. Οι ισχυρισμοί ότι όλος ο κόσμος θα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον ανόητοι. Μόνο τα παιδιά και οι γονείς τους θα έχουν προτεραιότητα τους Αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ