OPINIONS

Εν δυνάμει… πρωταθλητής

Εν δυνάμει… πρωταθλητής

Μέρα που είναι, ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως “κλείδωσε” τον τίτλο μετά “Βαϊών και κλάδων”, με μια νίκη που την ήθελε και την πήρε απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως ο Ατρόμητος, που παίζει καλό ποδόσφαιρο σε όλα τα παιχνίδια του.

Η αριθμητική και η δεοντολογία απαιτούν να μην θεωρηθεί σίγουρος πρωταθλητής από τώρα ο Παναθηναϊκός, καθώς, μαθηματικά χρειάζεται έναν πόντο για να κατακτήσει τον τίτλο.

Μπορεί κάλλιστα όμως να αποκαλείται “εν δυνάμει πρωταθλητής” καθώς δεν έχει δώσει στατιστικό δικαίωμα πως μπορεί να μην πάρει βαθμό ή βαθμούς στα δύο ματς που απομένουν ή και ότι οι διώκτες θα τα πάρουν όλα. Αυτά για το “τέντωμα” του νόμου των πιθανοτήτων.

Ο Παναθηναϊκός πάει να τερματίσει με πλήρη κυριαρχία και μεγάλα ποσοστά αντοχής στην πίεση της κορυφής. Την 30η αγωνιστική θα έχει συμπληρώσει 27 στην πρώτη θέση, την οποία έχασε προσωρινά σε χρονικό διάστημα της σεζόν που διορθώνονται τα λάθη και την ανέκτησε νωρίς. Συγκεκριμένα ήταν 1ος μέχρι και την 11η αγωνιστική, πέρασε 2ος από την 12η έως και τη 14η και επέστρεψε στην κορυφή την 15η.

Η μόνη ομάδα που τον αμφισβήτησε για τρεις Κυριακές ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά στη συνέχεια οι πράσινοι του πήραν μέχρι και 8 βαθμούς διαφορά, η οποία τώρα βρίσκεται στους 6.

Αυτό το +8 του χειμώνα ήταν που έδωσε στον Παναθηναϊκό τον αέρα και το ψυχολογικό αβαντάζ, να διαχειριστεί την πρωτιά όταν είχε τις “στραβές” του και να αντέξει στην πίεση που περιστασιακά και περιοδικά του άσκησαν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, όταν τον πλησίασαν στους 2 πόντους.

Το “διάγραμμα κορυφής” δείχνει την συνέχεια στη συνέπεια απέναντι στον βασικό στόχο, που είναι ο τίτλος.

Ξεκίνησε ως βασικός διεκδικητής του τίτλου ο Παναθηναϊκός, με πρώτο στόχο να πάρει κάτι που κρατούσε στα χέρια του ο κυριότερος αντίπαλος: το τρόπαιο, μιας και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν ως πρωταθλητής.

Τα πήγε καλά στη βασική αρχή των “κουκιών”, κάτι που του συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2004. Πορεύτηκε με το σκεπτικό πως όλα τα ματς, δίνουν μέχρι τρεις πόντους, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος.

Αυτή τη στιγμή έχει 6 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη ομάδα στη βαθμολογία, από την οποία δεν πήρε ούτε πόντο! Όμως με εξαίρεση τη Νέα Καβάλα, από όλες τις άλλες της β’ και γ’ ταχύτητας έχει πάρει 6 (εκκρεμούν οι αγώνες με Ηρακλή και ΠΑΣ) ή 4 (με τον Αστέρα) βαθμούς, ενώ από τις υπόλοιπες της πρώτης πεντάδας, έχει από 50% και πάνω, δηλαδή 3 με τον ΠΑΟΚ, 4 με την ΑΕΚ και 4 με τον Άρη.

Εκμεταλλεύθηκε όλα τα λάθη των αντιπάλων του και “έσβηνε” τα δικά του, διότι είχε το υλικό να εμφανίζεται με τη νοοτροπία του φαβορί, ακόμα και όταν δεν έπαιζε καλά.

Ο Παναθηναϊκός πλέον διαμορφώνει μια μοναδική ευκαιρία, τυπικά και ουσιαστικά.

Το τυπικό έχει να κάνει με τη “στέψη” του, την Κυριακή του Θωμά, διαλύοντας τη συγκεκριμένη μέρα κάθε αμφιβολία ή και δυσπιστία για την επικράτησή του.

Το δεύτερο και ουσιαστικότερο, είναι πως από σήμερα -28/3- σε ποσοστό 99,999999% μπορεί να σχεδιάζει την επόμενη μέρα του με δεδομένα της περιόδου 2010-11 και από τις 11 Απριλίου να αρχίσει την εφαρμογή των πλάνων του.

Δεν υπάρχει καλύτερη συνθήκη από αυτή, για συνέχεια στην ανοδική πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ