OPINIONS

Αντέδρασε και πάει ολοταχώς…

Αντέδρασε και πάει ολοταχώς…
INTIME SPORTS

Το παιχνίδι της Τρίπολης ήταν κρίσιμο έως και οριακό για τον Παναθηναϊκό. Για τον Αστέρα, που ψάχνει να “σωθεί” ουσιαστικά και μαθηματικά όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ήταν ένα ματς που ήθελε να κάνει ένα βήμα μπροστά, μικρό ή μεγάλο, για να μην τρέχει αργότερα.

Με αυτές τις προϋποθέσεις, δεν είναι καθόλου παράξενο που έγινε συντηρητικό εως και δυνατό ή και σκληρό κάποιες φορές παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στην ουσία και στα σημεία.

Ότι ποιοτικά είναι καλύτερος δεν αμφισβητείται. Είχε όμως την ψυχολογία που χρειαζόταν, την οποία ανέβασε με ισχυρές δόσεις αποφασιστικότητας αλλά και με τον δυναμισμό που απαιτούνταν.

Όταν ένας ποδοσφαιριστής του στιλ του Νίνη, με συμμετοχή μισής ώρας στον αγώνα, έχει ίσως τα περισσότερα τάκλινγκ από όλους, υπάρχει ένα ισχυρό τεκμήριο για όσα προαναφέρθηκαν. Στα υπόλοιπα αναμενόμενα ποδοσφαιρικά στοιχεία έκανε αυτά για τα οποία χρησιμοποιείται - μάλιστα από αυτόν ξεκίνησε το γκολ.

Ανάλογα αποφασιστική συμπεριφορά είχαν δείξει οι πράσινοι, σε αγώνες όπως εκείνοι στα Πηγάδια με τη Σκόντα Ξάνθη ή και στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Σε τέτοιου τύπου αγώνες τα στραβοπατήματα ομάδων που έχουν υψηλούς στόχους, είναι οδυνηρά και ο Παναθηναϊκός δεν τα απέφευγε και πολύ τα τελευταία χρόνια. Η Τρίπολη είναι μια από τις έδρες που έχανε πόντους.

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ήττα από την Σταντάρ στο ΟΑΚΑ, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος αντέδρασε όμως έπρεπε και έδειξε πως δεν είχε καμία απολύτως διάθεση να μην κάνει ένα καθοριστικότατο βήμα προς τον μεγάλο του στόχο.

Οι μεγάλες ομάδες καταφέρνουν να ανακάμπτουν ψυχολογικά μετά από αποτυχίες. Νίκες σαν αυτή στην Τρίπολη, μεγιστοποιούν αυτό το σημαντικό κομμάτι (το ψυχολογικό) που παίζει ρόλο στην διάθεση και στην απόδοση της ομάδας, ειδικά τώρα που για να μετρηθούν τα βήματα προς το τέρμα του δρόμου, όχι μόνον φτάνουν, αλλά περισσεύουν τα δάχτυλα της μιας παλάμης.

Ο Αστέρας προσπάθησε όσο μπορούσε και ακόμα πιο παθιασμένα όταν έμεινε με 10 παίκτες. Φύλαξε καλά τον Σισέ, αλλά “την πάτησε” από παίκτες που ερχόταν από τις πίσω γραμμές του Παναθηναϊκού. Ο Βύντρα και ο Ζιλμπέρτο είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες, ενώ ο πρώτος ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ.

Μετά το 0- 1, το παιχνίδι παιζόταν στην ψυχραιμία και αυτή την είχε “όλη δική του” ο Παναθηναϊκός με έναν μετρ του είδους στις τάξεις του, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ