ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο πιο δύσκολος γρίφος

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο ματς ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Ο Πέδρο Μαρτίνς στο ματς ΑΕΚ - Ολυμπιακός EUROKINISSI

Το πιο δύσκολο παιχνίδι του μέχρι το τέλος της περιόδου δίνει το απόγευμα (18.00) ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα. Το SPORT 24 εξηγεί το γιατί, αλλά και τον λόγο που ο Πέδρο Μαρτίνς κρατά κλειστά χαρτιά.

Τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού αποτελούσαν ανέκαθεν μια ιστορία όχι πάντα νόστιμη, αλλά με αλατοπίπερο. Τα τελευταία χρόνια το σπορ έχει γίνει διαχρονικό, καθώς 365 μέρες το χρόνο όλο και κάποιο όνομα υποψήφιου μεταγραφικού στόχου θα ξεπεταχθεί για να μπει στο προσκήνιο. Σήμερα είναι ο Μπελχαντά, αύριο κάποιος άλλος, μέχρι να φτάσουμε σε αυτούς που πραγματικά θα απασχολήσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η ουσία, ωστόσο, βρίσκεται αλλού. Απόψε (18:00, Cosmote Sport 2HD, SPORT 24) οι “ερυθρόλευκοι” δίνουν το πιο δύσκολο παιχνίδι τους μέχρι το τέλος της περιόδου. Χωρίς την παραμικρή διάθεση υπερβολής. Αντιμετωπίζουν τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, την ομάδα που τους έχει βγάλει φέτος τα συκώτια περισσότερο από κάθε άλλη, στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Γιαννίκη ήταν η πρώτη που φρέναρε φέτος τους πρωταθλητές στη μάχη του τίτλου με το ισόπαλο, όσο και επεισοδιακό, 1-1 της 4ης αγωνιστικής, ενώ τους δυσκόλεψε αφάνταστα και στην αναμέτρηση του 2ου γύρου, με τον Χασάν να δίνει τελικά τη λύση για το 1-0 στις καθυστερήσεις με τους παλμούς να έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να θεωρείται γκραν φαβορί για πρόκριση στον τελικό όπου θα συναντήσει το νικητή της μάχης ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ωστόσο, το εμπόδιο της ομάδας των Ιωαννίνων μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο ψηλό απ’ ότι είναι, αν δεν αντιμετωπιστεί με προσοχή και σοβαρότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι οι “ερυθρόλευκοι” την πάτησαν πρόπερσι από τη Λαμία στην ίδια διοργάνωση, σε δύο παιχνίδια που έχασαν τα άχαστα και μαζί την πρόκριση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσπαθεί από το βράδυ της Κυριακής να διώξει το… συννεφάκι που δημιουργήθηκε έπειτα από το εμφατικό 5-1 σε βάρος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ξέρει καλύτερα απ’ όλους πως δεν θέλει και πολύ να “κοιμήσει” τους παίκτες του αυτό το αποτέλεσμα και να μην εμφανιστούν με το μαχαίρι στα δόντια όπως επιτάσσει ένας ημιτελικός Κυπέλλου ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι τώρα δεν έχει ανοίξει τα πλάνα του για την ενδεκάδα. Κρατά όλους τους διαθέσιμους παίκτες στην τσίτα, προκειμένου να ρίξει στη μάχη τους πιο έτοιμους αλλά και πιο συμβατούς για τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα εμπιστευθεί ξανά το 3-4-3, αλλά ακόμη ούτε αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Όπως όλα δείχνουν, πάντως, ο Κώστας Φορτούνης θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, καθώς σε τέτοια παιχνίδια αν βρεθεί σε καλή μέρα, μπορεί να ηγηθεί όλης της ομάδας.

Θα πρέπει ασφαλώς να βάλουμε στην εξίσωση και το ότι ο ΠΑΣ γενικά φέτος έχει ζορίζει όλους τους “μεγάλους” του ελληνικού ποδοσφαίρου, μιας κι ακόμη και στις ήττες του αποδείχθηκε ιδιαίτερα αξιόμαχος. Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι δεδομένο ότι θα φρεσκάρει την ομάδα του με νέα πρόσωπα, καθώς ακολουθεί και η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τα playoffs.

Σίγουρα το σχήμα θα είναι διαφοροποιημένο συγκριτικά με τον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής. Διεκδικούν θέση Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης και Χασάν, παρέα με τον “Φορτού”. Οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο, θα προκύψουν τις επόμενες ώρες...

* Η πρώτη εκπομπή Game Night κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 22:00, μετά τη λήξη του δεύτερου ημιτελικού, με καλεσμένο τον πρωταθλητή Ευρώπης Νίκο Νταμπίζα και με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Θέμη Καίσαρη στο studio, ενώ live από το γήπεδο θα είναι ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ