ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Χιμένεθ είπε την αλήθεια

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το τέρμα του Μπρούμα
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν το τέρμα του Μπρούμα EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος βρίσκει στα λόγια του προπονητή της ΑΕΚ την εξήγηση για τη χθεσινή χαλαρή επικράτηση του Ολυμπιακού, μέσα από τις δοκιμές που συνεχίζει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Όποιος δεν κατάφερε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, μπορεί να τη “διαβάσει” μέσα από τα λόγια του Μανόλο Χιμένεθ. Είναι γεγονός ότι ο τεχνικός της Ένωσης δεν θα μπορούσε να ζητήσει πολλά περισσότερα από τους παίκτες του στο ματς του Φαλήρου. Ό,τι είχαν, το έδωσαν κι ας μην απέφυγαν ορισμένα ατομικά λάθη στα δύο γκολ των “ερυθρολεύκων”.

"Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, χρειάζεται λίγες ευκαιρίες για να σκοράρει. Είναι δύσκολο να παίζεις man to man κόντρα σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Όταν αρχίζουν και φεύγουν οι δυνάμεις, το πνεύμα ακολουθεί...

Ο Ολυμπιακός έχει πάγκο με επιλογές που είναι επικίνδυνοι παίκτες. Δεν μπορεί να καταλογίσει κανείς κάτι στους παίκτες, το μόνο που μένει είναι το αποτέλεσμα. Οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν έχουν ποιότητα. Είναι ένα ρόστερ με δύο ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις”.

Μέσα από τις ατάκες του Ισπανού τεχνικού περιγράφεται η “αλήθεια” της αναμέτρησης. Πράγματι οι παίκτες της ΑΕΚ και πλάνο είχαν και διάθεση να “φρενάρουν” τους πρωταθλητές. Λογικό ήταν να βγάλουν αντίδραση μετά και από εκείνο το 5-1 στο ΟΑΚΑ που τους πλήγωσε και είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν από λαϊκό δικαστήριο πριν καν φτάσουν στα αποδυτήρια.

ΑΝΤΕΞΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που συνεχίζει τις δοκιμές και τα πειράματα σε διατάξεις και παίκτες ενόψει της επόμενης σεζόν, οι “κιτρινόμαυροι” προσπάθησαν να αμυνθούν πίσω από τη μπάλα, να εκμεταλλευθούν τους κενούς χώρους, να βγουν στην κόντρα επίθεση, ή να ψάξουν τις “πλάτες” των τριών κεντρικών αμυντικών του Πέδρο Μαρτίνς. Άντεξαν για ένα ημίχρονο…

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που ακόμη ψάχνεται για να φορέσει σωστά το κοστούμι του 3-4-3, οι “κιτρινόμαυροι” το μόνο που κατάφεραν ήταν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους μέχρι την ανάπαυλα. Μετά ήρθε η καταιγίδα. Μόλις είδε ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού ότι η μπάλα δεν φτάνει εύκολα μπροστά και είναι ξεκούρδιστη η επιθετική τριάδα των Φορτούνη, Χασάν και Μασούρα, άλλαξε τους δύο πρώτους, έφερε από τον πάγκο τον Ελ Αραμπί και τον Μπρούμα, έδωσε μεγαλύτερη ένταση και στον άξονα με τον “δυναμίτη” Εμβιλά αντί του Μπουχαλάκη και έγειρε το γήπεδο…

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για να έρθει το γκολ -και τι γκολ, γκολάρα-, χάρη στον συνδυασμό Μασούρα, Ελ Αραμπί και Μπρούμα, με τον τελευταίο να σκοράρει στο πιο εύκολο τετ α τετ της καριέρας του, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δύο προειδοποιητικές βολές. Με το που άλλαξε ταχύτητα ο Ολυμπιακός χάθηκε η μπάλα και μαζί το παιχνίδι για την ΑΕΚ. Είναι αλήθεια ότι το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο αν ο Μαροκινός αρχισκόρερ ήταν λίγο πιο εύστοχος ή αν ο Πορτογάλος εξτρέμ λίγο πιο προσεκτικός στο "πότε πρέπει να δώσω τη μπάλα και πότε να τελειώσω τη φάση".

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Κακά τα ψέματα είναι τεράστια η διαφορά στα ρόστερ των δύο ομάδων. Ακόμη και σε κάθε θέση να μπει κάποιος σε διαδικασία σύγκρισης, θα καταλάβει, αν δεν φορά παρωπίδες. Χθες στον πάγκο του Ολυμπιακού πλην των τριών που μπήκαν στο 46’ υπήρχαν ο Βαλμπουενά που έπαιξε για ένα 20άλεπτο, ο Κάιπερς, ο Βρουσάι, ο Σα. Στην εξέδρα ο Λαλά και ο Ραντζέλοβιτς. Πράγματι ο κόουτς των πρωταθλητών έχει να διαχειριστεί δύο ενδεκάδες και βάλε.

Έχει την άνεση να δουλεύει το 3-4-3, με όποιο τρόπο θέλει. Να δίνει χρόνο στον Χολέμπας ως αριστερό στόπερ κι εκείνος να κάνει εξαιρετικά τη δουλειά. Στο δικό μου μυαλό είναι ξεκάθαρο πως και θέλει να παίξει για ακόμη μια σεζόν και πως είναι θέμα χρόνου να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Κράτησε βασικό τον Τιάγκο Σίλβα για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι και ο Πορτογάλος χαφ ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Μπορεί να μην έκανε τη μεγάλη ενέργεια, αλλά ήταν σταθερός σε όλο το ματς, προώθησε σωστά τη μπάλα, μπήκε σε μονομαχίες, δούλεψε πολύ συνολικά, ώστε να αποδείξει, για άλλη μια φορά, ότι είναι απαραίτητος, έστω και σε βοηθητικό ρόλο.

Προσπαθεί παράλληλα να εντάξει στη νέα αγωνιστική δομή της ομάδας τον Κώστα Φορτούνη κι επειδή βλέπει ότι ο “μίστερ 7” δεν έχει μάθει ακόμη καλά το σενάριο, του δίνει χρόνο και ευκαιρίες μέχρι να τον “κουμπώσει” όπως πρέπει. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να νικά άνετα για μία ακόμη φορά και σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, μια ομάδα που θέλει, προσπαθεί, αλλά έχει πολύ πιο χαμηλό ταβάνι. Κακά τα ψέματα…

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΜΠΡΟΥΜΑ

Στη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός χωρίς να πιάσει συνολικά υψηλά στάνταρ απόδοσης, σκόραρε τέσσερις φορές. Τις δύο πρώτες τα γκολ ακυρώθηκαν μέσω VAR και σωστά, αφού στην πρώτη περίπτωση προηγήθηκε φάουλ του Παπασταθόπουλου και στη δεύτερη χέρι του Μπουχαλάκη. Ο Σωκράτης ήταν για μία ακόμη φορά αρχοντικός και εξαιρετικός καθοδηγητής. Ο Σεμέδο δίπλα του, σχεδόν αλάνθαστος. Ο Κρίστινσον όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με σιγουριά, εμπνέοντας εμπιστοσύνη. Ο Χολέμπας παίζει λες και διανύει δεύτερη νεότητα, από τη στιγμή κιόλας που ως στόπερ μπορεί να μετρήσει σωστά τις δυνάμεις του και να μην ανεβοκατεβαίνει.

Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ τα χιλιόμετρα που έπρεπε να καλύψουν, τα κάλυψαν. Κι ας μην είναι μαθημένοι σε ρόλους φουλ-μπακ. Για τα χαφ και την επίθεση, τα είπαμε. Αυτό που δεν είπαμε, είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάντα εναλλακτικό πλάνο στο τσεπάκι. Έχει μοναδική ικανότητα να διαβάζει γρήγορα τι δεν πάει καλά και να το διορθώνει… Το ίδιο έκανε και χθες. Μόλις μαζεύτηκαν γύρω από τον βοηθό του οι τρεις αλλαγές για να πάρουν οδηγίες, τελείωσε το ματς… Κι όλα αυτά με τη σχετική συντήρηση δυνάμεων, καθώς ακολουθεί το πρώτο από τα δύο ματς που έχουν ακόμη σημασία. Η ρεβάνς με τον ΠΑΣ πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με θέα το δεύτερο στη σειρά νταμπλ.

Και κάτι τελευταίο. Ο Μπρούμα με τη χθεσινή του εμφάνιση δικαιώνει απόλυτα τον κόουτς που τον θέλει στην ομάδα. Μπορεί ως τώρα να μην είχε σταθερή απόδοση, αλλά στην καλή του μέρα είναι… πύραυλος κι αυτό το στοιχείο μπορεί να κάνει τη διαφορά απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Έχω την αίσθηση πως παρά τις δυσκολίες, στο συγκεκριμένο θέμα θα εξαντληθούν τα περιθώρια για να φορά και την επόμενη σεζόν την ερυθρόλευκη φανέλα, από τη στιγμή που το θέλει και ο ίδιος...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ