FOOTBALL ANALYSIS

Ο Μπρούμα "βγάζει γλώσσα"

Ο Μπρούμα μετά το γκολ στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Ο Μπρούμα μετά το γκολ στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Μπρούμα πέρασε στο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μία άνετη νίκη. Ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει το εξαιρετικό παιχνίδι του Πορτογάλου που έκανε τη διαφορά μέσα σε 45 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός, ύστερα από ένα μέτριο πρώτο μέρος, ανέβασε ένταση στο δεύτερο και κατάφερε να επικρατήσει 2-0 της ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten.

Οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς στο ημίχρονο βοήθησαν σημαντικά προκειμένου οι "ερυθρόλευκοι" να πάρουν τη νίκη, με... μπροστάρη και πρωταγωνιστή τον Μπρούμα, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΛΜΠΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Ο Πορτογάλος εξτρέμ συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος, κάνοντας ξανά τη διαφορά για την ομάδα του, ύστερα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πάλι στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Στο γράφημα της Opta οι ενέργειες κόντρα στην ΑΕΚ:

Όπως φαίνεται, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είχε ελευθερία κινήσεων, "πατώντας" και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με αποτέλεσμα να δημιουργεί διαρκώς ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μπρούμα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 33 ενέργειες με την μπάλα, την ίδια ώρα που οι Χρήστος Αλμπάνης και Καρίμ Ανσαριφάρντ είχαν 27 και 22 επαφές σε 58' και 70' αντίστοιχα.

Παράλληλα, είχε και πέντε ενέργειες στη μεγάλη περιοχή, την στιγμή που κανένας παίκτης της Ένωσης δεν είχε περισσότερες από δύο. Σε μισό παιχνίδι ο Πορτογάλος κατάφερε να γίνει πιο επικίνδυνος, πιο απειλητικός και εν τέλει πιο αποτελεσματικός σε σχέση με τους επιθετικούς της ΑΕΚ.

ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ

Συγκεκριμένα, ο ταχύτατος εξτρέμ είχε δύο τελικές στο παιχνίδι, με "αξία" 0.59 xGoals που μεταφράστηκαν σε δύο γκολ, ενώ δημιούργησε και δύο τελικές για τους συμπαίκτες του. Παράλληλα, είχε μία επιτυχημένη ντρίμπλα, ενώ ήταν πρώτος και σε κερδισμένα φάουλ (3).

Γενικότερα, ο Μπρούμα έχει 0.30 xGoals ανά 90', αποτελώντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στα άκρα πίσω από τα 0.44 xGoals του Γιώργου Μασούρα. Όπως φαίνεται στο γράφημα της Opta με τα expected goals του Πορτογάλου σε όλη τη σεζόν, το αξιοσημείωτο είναι πως η ποιότητα των τελικών του. Ουσιαστικά, έχει τη δυνατότητα να συγκλίνει και να εκτελεί από τον άξονα, δημιουργώντας για τον εαυτό του καλές θέσεις εκτέλεσης.

Όπως ανέλυσε πρόσφατα το SPORT 24 και ο Αντώνης Οικονομίδης, Μαρτίνς, Ολυμπιακός και Μπρούμα θα ήθελαν τη συνέχεια της συνεργασίας τους και μετά το καλοκαίρι όταν ολοκληρώνεται ο δανεισμός του από την Αϊντχόφεν. Αν, μάλιστα, ο Πορτογάλος συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις έως το τέλος, δεν αποκλείεται η επιθυμία να γίνει πράξη. Στα... πόδια του είναι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ