ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο μυαλό του Μπουχαλάκη: Έτσι μπήκε το γκολ που δεν θα ξεχάσει ποτέ

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης
Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης EUROKINISSI

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για το πώς περιέγραψε το απίθανο γκολ του με τον Άρη ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, τα sms ανανέωσης και το όνειρο για μια νέα ευκαιρία στο εξωτερικό.

Μοιάζει με σενάριο ταινίας, αλλά στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου όλα μπορούν να συμβούν. Έχουν περάσει δύο μέρες από το φινάλε – θρίλερ του αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό. Ενός θρίλερ που είχε happy end χάρη στην απίστευτη έμπνευση του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος από το πουθενά έφερε τα πάνω – κάτω, με ένα απίθανο γκολ που έκανε το γύρο του κόσμου.

Ο διεθνής μέσος μίλησε για το τι συνέβη στη φάση του 87’ μιλώντας στην κάμερα της ΠΑΕ, ωστόσο, με δικούς του ανθρώπους που επικοινώνησε είπε κάτι παραπάνω. Εξήγησε το τι σκέφτηκε, τι περίμενε και πως όλα έγιναν όπως τα είχε σχεδιάσει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

“Δυσανασχέτησα μετά από μια χαμένη μπαλιά. Είδα τη μπάλα να βγαίνει άουτ. Άρχισα να βαδίζω προς τα πίσω, αλλά εκείνη τη στιγμή κοιτάζοντας τον Κουέστα είδε πως δεν με είχε αντιληφθεί. Τον είδα να κοιτάζει ψηλά και μακριά. Σκέφτηκα “λες; Λες να την αφήσει;”. Στάθηκα δίπλα στο δοκάρι και περίμενα. Μόλις είδα τη μπάλα στο έδαφος, έκανα το σπριντ της ζωής μου. Ό,τι σκέφτηκα δευτερόλεπτα νωρίτερα, το είδα να συμβαίνει μπροστά μου. Πήρα τη μπάλα την έφερα στο αριστερό και την είδα να πηγαίνει αργά προς την εστία. Τρελάθηκα από τη χαρά μου…”.

Κάπως έτσι περιέγραψε στιγμή – στιγμή το γκολ που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Κρητικός χαφ, αρχηγός πλέον του Ολυμπιακού. Ένα παιδί που δεν έμαθε να μετράει τ’ άστρα, αλλά με το κεφάλι χαμηλά και σκληρή δουλειά δεν σταματά να προχωρά, να εξελίσσεται, να νικά εντός κι εκτός γηπέδου. Μέσα στις τέσσερις γραμμές τους αντιπάλους, έξω από αυτές τους αμφισβητίες και... γκρινιάρηδες.

ΤΑ SMS ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Από το βράδυ της Πέμπτης, φούντωσαν και τα πρώτα σενάρια για ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό που ολοκληρώνονται βάσει συμβολαίου το καλοκαίρι του 2022. Η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ φρόντισε πρόσφατα να “δέσει” με πολυετή συμβόλαια μια σειρά από πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Ο Μπουχαλάκης έχει ανανεώσει ήδη από το καλοκαίρι του 2019, τη συνεργασία του με τον σύλλογο και οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη δέχθηκε sms για να επαναλάβει έως το καλοκαίρι την ίδια διαδικασία.

Ο “Μπούχα” παρότι δεν είναι από τους πιο υψηλόμισθους παίκτες της ομάδας, νιώθει ευγνώμων στον Πειραιά. Επειδή μετά τις αρχικές αποτυχίες που οφείλονται κυρίως σε τραυματισμούς, οι οποίοι, όμως, ήρθαν πάνω που κέρδισε τη θέση του στην ενδεκάδα, όλα εξελίχθηκαν όπως τα ήθελε. Δουλεύει με έναν εξαιρετικό προπονητή που τον εμπιστεύεται, με συμπαίκτες που γουστάρει και σε μια ομάδα που “μεγαλώνει” διαρκώς, ενώ παρέχει τα πάντα σε όλους τους τομείς.

Με τις ετήσιες αποδοχές του στις 450 χιλιάδες ευρώ, συν μπόνους κατάκτησης στόχων, ξέρει ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για κάτι ακόμη καλύτερο. Ήδη έχει λάβει από την πλευρά της διοίκησης δύο sms, για τη συνέχεια της συνεργασίας. Ασφαλώς και είναι θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, μιας και είναι μόλις 27 ετών. Δεν αποκλείει, ωστόσο, και το ενδεχόμενο να ζήσει μια νέα εμπειρία στο εξωτερικό, μετά το πέρασμά του από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Αν του προκύψει κάποια καλή πρόταση από ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, ακόμη και στη διάρκεια του καλοκαιριού, σκοπεύει να το συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να αποφασίσουν μαζί. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει, όταν πρέπει και από κοινού. Υπάρχουν γερμανικές, ιταλικές, αλλά και αγγλικές ομάδες που τον έχουν τσεκάρει, από τότε που καθιερώθηκε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον, καλώς να ορίσει. Αν όχι, ο “Μπούχα” ζει την κάθε μέρα, την απολαμβάνει και φροντίζει να είναι αυτός που πρέπει σε κάθε δοκιμασία. Μέχρι την επόμενη...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ