EUROLEAGUE

Το πραγματικά δύσκολο ματς είναι στο Μπάμπεργκ

Το πραγματικά δύσκολο ματς είναι στο Μπάμπεργκ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Γερμανία για ένα ματς που θα κρίνει πολλά. Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, θα είναι πιο επικίνδυνο σε σχέση με το παιχνίδι με τη Φενέρ στο ΣΕΦ που ακολουθεί. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στην EuroLeague, έχει ρεκόρ 9-4 και έχει μπροστά του την πρόκληση του 11-4.

Η απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων έγινε, ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του κοιτάζουν ήδη μπροστά και ταξιδεύουν στη Γερμανία για ένα κομβικό παιχνίδι. Η Μπάμπεργκ έχει το ακριβώς αντίθετο ρεκόρ από τους ερυθρόλευκους, όμως δεν πρέπει κανείς να ξεγελιέται απ' αυτό. Ούτε φυσικά να ξεγελιέται από τη συντριβή των επόμενων αντιπάλων από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ακριβώς αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος εν όψει του αγώνα με την Μπάμπεργκ... Να θεωρηθεί εύκολο ματς και να πιστέψουν όλοι πως ο Ολυμπιακός πηγαίνει για περίπατο στη γερμανική πόλη. Καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι εντελώς λανθασμένη εκτίμηση αυτή. Ας μην λησμονούμε ότι πριν το ματς με τη Ρεάλ, είχε νικήσει την Εφές στην έδρα της και την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Αυτό δείχνει ότι έχει ποιότητα. Και φυσικά έχει τις περισσότερες ήττες στις λεπτομέρειες, η τύχη πολλές φορές της έχει γυρίσει την πλάτη φέτος. Ισως της παίρνει πίσω και όσα της έδωσε πέρυσι, όλοι θυμούνται τι ακριβώς έγινε την περασμένη σεζόν και την καταδικαστική ήττα στο Μπάμπεργκ με το τρίποντο στο τέλος.

Είναι πολλά αυτά που συνηγορούν στο ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια μεγάλη μάχη, δεν είναι υπερβολή αν πει κανείς ότι είναι πιο δύσκολο το ματς στο Μπάμπεργκ από το μεθεπόμενο με την Φενέρμπαχτσε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οχι, φυσικά και δεν είναι καλύτεροι οι Γερμανοί από τους Τούρκους, αλλά πρόκειται για αποστολή εκτός έδρας, σε γεμάτο γήπεδο, σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί εδώ και χρόνια τον Ολυμπιακό. Αντίθετα μέσα στο Φάληρο, οι ερυθρόλευκοι θα μπουν διαφορετικά στο παρκέ, ειδικά αν έχει προηγηθεί η 10η νίκη στην EuroLeague.

Το μυαλό, λοιπόν, είναι ήδη στο Μπάμπεργκ και ο Ολυμπιακός πηγαίνει με καλή ψυχολογία, με πολλούς παίκτες να έχουν ανέβει επίπεδο ερχόμενοι από τον πάγκο. Ο Ματ Λοτζέσκι και ο Ερικ Γκριν φαίνεται να έχουν βρει το ρόλο τους στην ομάδα, δίνουν επιθετικές λύσεις σε μια εποχή γεμάτη απώλειες και τραυματισμούς για τους ερυθρόλευκους, έχουν κάνει το βήμα μπροστά για το οποίο βρίσκονται στον Ολυμπιακό.

Ο Μιλουτίνοφ και ο Γιανγκ βοηθούν μέσα στη ρακέτα, ο Αγραβάνης άρπαξε δεύτερη ευκαιρία μετά την Πυλαία, ο Αθηναίου ανταποκρίνεται και κάπως έτσι νιώθουν ανακουφισμένοι και όσοι έχουν τραβήξει το... κουπί ως τώρα. Ο Σπανούλης που επέστρεψε κυρίως για να αποκτήσει μυρωδιά... παρκέ, ο Πρίντεζης, ο Μάντζαρης και ο Μπιρτς που πήρε ανάσες στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Ο Ολυμπιακός συνεπώς αντέχει και οδεύει προς την τελική ευθεία του 2016 σε φουλ ρυθμό. Το 2 στα 2 στην EuroLeague θα είναι ιδανικό και θα τον βάλει για τα καλά σε τροχιά φάιναλ φορ, ακόμα και μία νίκη δεν θα του είναι... λίγη. Και στη συνέχεια θα υπάρχει όλος ο χρόνος για να αποκτηθεί και να ενσωματωθεί ο γκαρντ που θα αποκτηθεί για τη θέση του Ντάνιελ Χάκετ. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει καν στα μισά του δρόμου της σεζόν και δεν είναι εύκολο να αντέξει καμία ομάδα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ