OPINIONS

Ραντεβού στα τυφλά

Ραντεβού στα τυφλά
EUROKINISSI

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για το BCL που αρχίζει τη σεζόν δίχως τηλεοπτικό συμβόλαιο στην Ελλάδα και την Basket League της Λήμνου και του Χαραλαμπόπουλου.

Το "όχι ακόμα" είναι μια απάντηση που αφήνει περιθώρια να αλλάξει η απάντηση και να γίνει κατάφαση. Αλλά το "ναι, έχουμε συμφωνία και θα υπάρξει κανάλι που θα δείξει τα ματς του Basketball Champions League στην Ελλάδα", το περιμένουμε πολλές μέρες και εξέλιξη δεν υπάρχει. Κι αν δεν γίνει κάτι την τελευταία στιγμή, θα είναι πισωγύρισμα για την FIBA να μην βρει συμφωνία με μια τόσο μπασκετική χώρα, στην κορυφαία διασυλλογική της διοργάνωση.

Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το Περιστέρι μπαίνουν από σήμερα στη μάχη του BCL, αλλά εικόνα θα έχουμε μόνο μέσω facebook, αν και εφόσον μεταδοθούν τα παιχνίδια. Τα τρία προηγούμενα χρόνια η Nova έδειξε τα παιχνίδια της διοργάνωσης, δυστυχώς για φέτος δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Μπορεί να γίνει κάτι σήμερα; Μπορεί. Μπορεί μετά την 2η αγωνιστική; Ισως. Οπως και να έχει είναι ένα πρόβλημα που έπρεπε ήδη να έχει λυθεί, διότι όπως λένε οι Αμερικανοί, διοργάνωση δίχως τηλεόραση, δεν είναι σημαντική διοργάνωση.

Βέβαια μιλάμε για την Ελλάδα και μόνο, όμως η χώρα μας είναι ενδεκτική. Αυτή τη στιγμή υπάρχει συμφωνία και για τα ματς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην EuroLeague (Novasports), για τα παιχνίδια του Προμηθέα στο Eurocup (Novasports) , ακόμα και για την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού στο δικό της ευρωπαϊκό ταξίδι (Cocmote Sport). Κι αυτές οι συμφωνίες έχουν γίνει καιρό τώρα.

Η τηλεόραση, ακόμα και η συνδρομητική, παίζει ρόλο στην απήχηση μιας διοργάνωσης και είναι ξεκάθαρο ότι το Basketball Champions League θα χάσει μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντός του αν δεν έχει τηλεόπτική κάλυψη. Είναι προφανές ότι υπάρχει διαφωνία στο οικονομικό, η FIBA θέλει να δώσει για λίγα χρήματα το πακέτο των αγώνων, από την άλλη όμως υπάρχει το ρίσκο να χάσει εντελώς την αγορά της Ελλάδας το BCL. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει η διαρροή του Προμηθέα, που έφυγε με προορισμό το Eurocup δείχνοντας πως υπάρχει πάντα ανοιχτή η πόρτα και για κάτι διαφορετικό.

Πάμε, λοιπόν, για ευρωπαϊκό ραντεβού στα τυφλά για τις τρεις ελληνικές ομάδες του Basketball Champions League και πλέον ο Πατρίκ Κομνηνός καλείται να βρει άμεσα τη λύση. Οσο πιο άμεσα γίνεται για το καλό της διοργάνωσης που είναι διοικητικός ηγέτης, αλλά και του μπάσκετ, που θα δείξει αδυναμία σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση...

H Basket League του Ηφαιστου και του... Χαραλαμπόπουλου

Ας φυγουμε από το Basketball Champions League και την αδυναμία εύρεσης τηλεοπτικής στέγης και ας πάμε στην Basket League, που ευτυχώς έχει εικόνα και μέσω της κρατικής τηλεόρασης βλέπουμε τα περισσότερα παιχνίδια. Γίνονται ωραία παιχνίδια, ειδικά εκεί που δεν εμπλέκεται ο Παναθηναϊκός, που είναι ένα σκαλί πάνω απ΄ όλους και δεν έχει αντίπαλο. Το κακό είναι ότι εξακολουθούμε να βλέπουμε πολλούς ξένους μικρής αξίας και ελάχιστα πράγματα μπορεί να θυμάται ο θεατής όταν τελειώνουν τα ματς.

Αν μη τι άλλο, αυτό που ξεχωρίζει στην Basket League από πέρυσι κιόλας είναι το... θαύμα του Ηφαιστου. Πέρυσι μπήκε στα play off και έκανε εντύπωση με τα 13 sold out στην κανονική περίοδο, φέτος έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω αγωνιστικά και ήδη μετράει 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1... Το μεγαλύτερο επίτευγμά του ως τώρα είναι η νίκη επί της ΑΕΚ στη Λήμνο. Το νησί βγήκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει και το ευρύ κοινό θυμήθηκε και πάλι αυτό το όμορφο νησί - τη Λήμνο - έστω και για αθλητικούς λόγους.

Το δεύτερο θέμα που συζητάει η μπασκετική Ελλάδα από το Σάββατο ακούει στο όνομα Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο κόσμος έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα, από Ελληνες παίκτες και ο 22χρονος φόργουορντ παραμένει μία μεγάλη ελπίδα. Το γεγονός ότι τον απέκτησε ο Ολυμπιακός βάζει και τους φίλους των ερυθρολεύκων στη εξίσωση, αλλά αυτό είναι δευτερεύων. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη στους Ελληνες παίκτες και το κυριότερο στους πιο μικρούς Ελληνες παίκτες. Ο Χαραλαμπόπουλος βρίσκει τον εαυτό του στο Ιωνικό και όσο παίζει αγώνες - και δεν μένει σε προπονήσεις - θα βελτιώνεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Δημήτρη Μωραϊτη στον Κολοσσό Ρόδου και τον Βασίλη Μουράτο στο Λαύριο, μακάρι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Και να μην βλέπουμε παιδιά σαν τα αδέλφια Καλαϊτζάκη να πηγαίνουν στα 20 τους χρόνια στη Λιθουανία, προκειμένου να βρουν χρόνο συμμετοχής στην... Νεβέζις.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ