ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι σκηνές από τα προσεχώς για το Προολυμπιακό και ο Χαραλαμπόπουλος

Οι σκηνές από τα προσεχώς για το Προολυμπιακό και ο Χαραλαμπόπουλος
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Η γιορτή του ΣΕΦ για την Εθνική είναι σκηνή από τα προσεχώς για το Προολυμπιακό... Όσο για το παρκέ; Η επιστροφή του Χαραλαμπόπουλου ήταν ίσως η πιο ευχάριστη είδηση. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Οι 12.439 μπασκετικοί που γέμισαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ της Παρασκευής επέστρεψαν χαρούμενοι σπίτι τους. Γιατί το ματς της Εθνικής μας με την Τσεχία ήταν μια βουτιά στο ένδοξο παρελθόν, συνδυασμένη με την ελπίδα για το μέλλον.

Στο ΣΕΦ που άρχισαν όλα το 1987, ξεκινά μια νέα προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή. Με τον αέρα του από κάθε άποψη ηγετικού Βασίλη Σπανούλη και την υποστήριξη όλου του ελληνικού μπάσκετ.

Από την κορυφή που είναι η Ομοσπονδία που κάθε εβδομάδα περνάει με εξαιρετικό βαθμό τις εξετάσεις που δίνει (έχει δρόμο βέβαια ακόμα για να πάρει άριστα) μέχρι τον τελευταίο Έλληνα φίλαθλο.

Άνθρωποι όχι μόνο από την Αττική, αλλά και από την περιφέρεια πήγαν στο Φάληρο, γέμισαν το ΣΕΦ και δημιούργησαν ατμόσφαιρα ιδανική. Πάρτι από την αρχή ως το τέλος, χαρούμενα πρόσωπα, αληθινή γιορτή του μπάσκετ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γι αυτό και η FIBA με υπερηφάνεια ενημέρωσε με μια εντυπωσιακή φωτογραφία για το sold out, άλλωστε πιο εντυπωσιακή εικόνα για τα παράθυρα από το ματς στο ΣΕΦ δεν υπήρχε.

Επί τη ευκαιρία: Η διακοπή της EuroLeague για τα ματς της Εθνικής ήταν μια σοφή απόφαση για το μπάσκετ. Οι Εθνικές ομάδες είναι αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ. Κι όταν οι ομάδες έχουν παίκτες της EuroLeague χωρίς να... τρέχουν να προλάβουν να αγωνιστούν δύο φορές την μέρα (όπως έκανε ο Παπαγιάννης πρόπερσι), το επίπεδο ανεβαίνει.

Οι σκηνές από τα προσεχώς για το Προολυμπιακό και ο Χαραλαμπόπουλος
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI

Ο κόσμος άλλωστε γέμισε το ΣΕΦ για παραπάνω από έναν λόγους:

  • Η πρεμιέρα του μύθου Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο ήταν ο ένας.
  • Η επιστροφή στο ΣΕΦ ήταν ο δεύτερος.
  • Η παρουσία παικτών της Euroleague και στις δύο ομάδες ήταν ο τρίτος.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την προσπάθεια της ΕΟΚ και τη γενική συστράτευση, έφεραν έ να σπουδαίο αποτέλεσμα. Και γι αυτό καμάρωνε και η Ελλάδα και η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Τα παράθυρα ήρθαν για να μείνουν, οι αγώνες των Εθνικών με παράλληλη διακοπή της EuroLeague δημιουργούν ιδανικές συνθήκες και πλέον το ευρωπαϊκό μπάσκετ δείχνει ενωμένο.

Κι ας το χωρίζουν πολλά ακόμα για να είναι ναι αγαπημένο.

Οι σκηνές από τα προσεχώς

Πέραν των αγωνιστικών (μείζονος σημασίας φυσικά), υπάρχουν κι άλλα που ενισχύουν τη θετική αύρα και την σπουδαία διάθεση της μεγάλης εικόνας. Κι αυτά αφορούν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα που είχε το ΣΕΦ. Γιατί ό,τι ζήσαμε το βράδυ της Παρασκευής αποτελεί απλά μια σκηνή από τα προσεχώς.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το Προολυμπιακό, που θα φιλοξενηθεί στο ίδιο γήπεδο, δεν απέχει τόσο πολύ. Ο κόσμος έδειξε με το "καλημέρα" πως θα στηρίξει όλη αυτή τη (μεγάλη) προσπάθεια και είναι δεδομένο πως τα εισιτήρια των αγώνων που θα δίνουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα γίνουν ανάρπαστα. Εν ριπή οφθαλμού.

Κι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση του μεγάλου στόχου της πρόκρισης στο Παρίσι.

Στα καλύτερά του

Πέραν αυτών, μπορούμε να σταθούμε σε έναν παίκτη, που έκανε πολύ θετική εντύπωση σε όσους τον είδαν χθες (ειδικά από κοντά, στο γήπεδο). Ο λόγος για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Ένα παιδί που πέρασε πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια, έφτασε από το ζενίθ στο (σχεδόν) ναδίρ, αλλά δεν τα παράτησε.

Βρήκε διέξοδο στην Ιταλία και σταδιακά, βήμα - βήμα, επέστρεψε δριμύτερος. Είναι πολλά αυτά στα οποία θα μπορούσαμε να αναφερθούμε κι αφορούν τον αριστερόχειρα φόργουορντ. Από το αθλητικό κομμάτι (σωματικά δείχνει να είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του) μέχρι το αγωνιστικό, αφού αποδείχθηκε καταλυτικός στο δεύτερο μέρος, την στιγμή που η Εθνική Ελλάδας χρειαζόταν μια μικρή ώθηση για να ξεκολλήσει και να... χτίσει τη νίκη.

Κι αυτό το "σπρώξιμο" ήρθε από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει ένα από τα δώδεκα κομμάτια του παζλ για το Προολυμπιακό Τουρνουά του ΣΕΦ.

Με ξεκάθαρο ρόλο, στόχευση στο παιχνίδι του, αλλά και αδιαμφισβήτητη ποιότητα. Η παρουσία του είναι ένα πολύτιμο "συν". Όχι μόνο για την Εθνική Ελλάδας...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ