NBA FINALS

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο γιατί είναι Superman, όχι μόνο γιατί είναι Έλληνας

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο γιατί είναι Superman, όχι μόνο γιατί είναι Έλληνας
© 24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Όλη η γη υποκλίνεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το ίδιο κι εμείς στην Ελλάδα. Όχι μόνο γιατί είναι το παιδί από τα Σεπόλια, αλλά γιατί μπαίνει στην ίδια συζήτηση με τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος.

Η Ελλάδα, μια μικρή χώρα 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, βρίσκει κάθε λίγο και λιγάκι τον τρόπο να βρίσκεται στο επίκεντρο του κόσμου. Και ναι, χάρη στον αθλητισμό διαφημίζεται παντού γιατί τα δικά της άξια παιδιά μπορούν να κάνουν συνεχώς προσωπικές υπερβάσεις.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την κορυφή του ΝΒΑ. Στα 27 του χρόνια, ο Έλληνας από τα Σεπόλια ετοιμάζεται να κατακτήσει τον τίτλο με τους Μιλγουόκι Μπακς, την ομάδα που έχει πάρει από το χέρι εδώ και μια 8ετία και την έχει κάνει επίκεντρο της αθλητικής δραστηριότητας των ΗΠΑ.

Φυσικά δεν φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, δεν είναι ελληνική ομάδα οι Μπακς. Και αν καταλήξει ο τίτλος στο Μιλγουόκι, μια πόλη περίπου 600.000 κατοίκων, θα είναι πρώτα απ όλα μια υπέρβαση γι' αυτούς και την Πολιτεία του Γουισκόνσιν. Αλλά ένα κομμάτι της δόξας θα ανήκει και στην Ελλάδα, κάτι που το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι. Γι' αυτό και πολλοί φίλαθλοί τους πηγαίνουν στο γήπεδο φορώντας φανέλες της Εθνικής μας, γι' αυτό και οι Έλληνες σε όλες τις ΗΠΑ υποστηρίζουν τον Γιάννη και τους Μπακς. Κι ας μένουν στη Νέα Υόρκη, το Λος Αντζελες ή το Σικάγο. Θυμηθείτε ότι στον 7ο αγώνα με τους Μπρούκιλν Νετς, κάπου 1.000 Έλληνες ήταν στις εξέδρες και υποστήριζαν τον Γιάννη, τον Θανάση και μια ομάδα από το μικρό για τα δεδομένα των ΗΠΑ Μιλγουόκι.

Οι Αντετοκούνμπο, λοιπόν, παίζουν και την Ελλάδα. Το λένε και οι ίδιοι όπου σταθούν και όπου βρεθούν, με τον Γιάννη βέβαια να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού πλέον μπαίνει για τα καλά στη συζήτηση για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα του κόσμου αυτή τη στιγμή. Δεν ήταν ο καλύτερος όταν έπαιρνε το MVP της κανονικής περιόδου, δεν έχει το ίδιο βάρος ο συγκεκριμένος τίτλος με το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Και δεν έχει το ίδιο βάρος γιατί όχι μόνο διεκδικεί το στέμμα, αλλά είναι και ο ηγέτης της ομάδας του.

Δεν είναι μόνος φυσικά, έχει στο πλάι του τον Χόλιντεϊ που στον 5ο τελικό ήταν αυτός ο πολυτιμότερος των Μπακς, έχει και τον Μίντλετον που έχει ανέβει άλλο ένα επίπεδο τούτη τη σεζόν.

Όμως ο Γιάννης είναι παντού και πάντα. Σε άμυνα, σε επίθεση. Έχει κάνει δύο φάσεις, μία τάπα και ένα κάρφωμα, που μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο το άθλημα του μπάσκετ παγκοσμίως, αποτελούν κληρονομιά το ΝΒΑ. Και θα στείλει ακόμα περισσότερα παιδιά στα γήπεδα για να αγαπήσουν την πορτοκαλή μπάλα.

Παράδειγμα προς μίμηση

Αυτό που κάνει ο Αντετοκούνμπο είναι τόσο σπουδαίο, που μοιάζει αδύνατο να το συνειδητοποιήσει κανείς τώρα που συμβαίνει. Και παρότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει κριθεί, αυτό που έχουν κάνει οι Μπακς και ο Γιάννης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως πριν από λίγο καιρό ο 27χρονος Έλληνας είχε πέσει στο καναβάτσο λόγω τραυματισμού στο γόνατο, αλλά όχι μόνο σηκώθηκε όρθιος, αλλά "πετάει" ψηλά σαν τον σούπερμαν. Σε άμυνα και σε επίθεση, κόβει εκεί που κανείς άλλον δεν μπορεί να κάνει τάπα και καρφώνει πιάνοντας την μπάλα εκεί που κανείς άλλο δεν μπορεί να φτάσει για να τον κόψει.

Ναι, λοιπόν, ο Γιάννης και ο Θανάσης από τα Σεπόλια βρίσκονται μια ανάσα από το όνειρο. Μία νίκη μακριά. Ήδη ο Κώστας έχει πάρει τον τίτλο του ΝΒΑ, άρα μπορεί την Τετάρτη το πρωί να υπάρχουν τρεις Αντετοκούνμπο με πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Θα βγει το Μιλγουόκι στους δρόμους και θα γλεντάει για μια εβδομάδα και θα έχει δικαίωμα να πανηγυρίζει και όποιος Ελληνας αισθάνεται υπερήφανος για τους Αντετοκούνμπο. Δεν είναι υποχρεωτικό για όλους, είπαμε δεν παίζει η Εθνική Ελλάδας. Βέβαια έχουμε φτάσει σε σημείο μην χαίρονται Έλληνες για την Εθνική τους, αλλά αυτό δεν είναι επί του παρόντος. Η μόνη αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από τα συναισθήματα του καθενός, η πλειοψηφία χαμογελά, χαίρεται και αν τελικά οι Μπακς πάρουν το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, θα είναι πολλές οι ελληνικές σημαίες που θα κυματίσουν στο Μιλγουόκι και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύγκριση με τους κορυφαίους

Αλλά για να πούμε και μια άλλη αλήθεια. Και Έλληνας να μην ήταν ο Γιάννης, ποιος δεν θα τον υποστήριζε; Ποιος μπορεί να μην θαυμάζει αυτόν τον Superman του παγκοσμίου μπάσκετ. Όπως τα προηγούμενα χρόνια θαυμάζαμε τον Μάτζικ, τον Τζόρνταν, τον Μπερντ, τον Κόμπε, τον ΛεΜπρόν, τον Κάρι, έτσι πλέον παρακολουθούμε έκθαμβοι τον Αντετοκούνμπο... Όταν πάρει τον τίτλο, με αυτούς θα τον συγκρίνουμε σιγά, σιγά.

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA FINALS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ