ΠΑΟΚ

Στο ίδιο έργο θεατές

Προσπάθεια του Σβιντέρσκι στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για την Super League Interwetten.
Προσπάθεια του Σβιντέρσκι στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την αγωνιστική κρίση στην οποία βρίσκεται εδώ και καιρό ο ΠΑΟΚ, για την έλλειψη σχεδίου και για το πώς μπορεί να βγει από αυτήν.

Η καθίζηση του ΠΑΟΚ συνεχίζεται και το ανησυχητικό είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο προφανές σχέδιο για το πώς ο Δικέφαλος θα καταφέρει να βγει από την αγωνιστική του κρίση.

Ο ΠΑΟΚ που προέρχονταν από τη σφαλιάρα στην Τρίπολη και το επεισοδιακό ντέρμπι με τον Άρη που παρά την ισοπαλία άφησε πολλές πληγές, ενώ έχασε και από τον Παναθηναϊκό. Ένας ΠΑΟΚ που δεν δείχνει ίχνος βελτίωσης, συνεχίζει να παρουσιάζεται το ίδιο φλύαρος επιθετικά, το ίδιο αφελής αμυντικά, συνεχίζει να δέχεται γκολ στην πρώτη τελική που του δημιουργεί ο αντίπαλος.

Το δυστύχημα είναι ότι η κρίση, πρώτα από όλα, η αγωνιστική στην οποία βρίσκεται ο Δικέφαλος θα συνεχιστεί. Και αυτό διότι ακόμη και ο προπονητής του δεν δείχνει να έχει σίγουρη μια λύση, μια αντίδραση για το τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας του.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ

Ο Γκαρσία έκανε αλλαγές σε σχέση με το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη την ομάδα του. Άλλαξε πλευρά στον Βιεϊρίνια ξεκίνησε τον Μπάμπα αριστερά και έβαλε τον Κρέσπο στο πλευρό του Ίνγκασον. Έβαλε στα χαφ δίπλα στον Σβαμπ τον Καντουρί αντί του Τσιγγάρα. Με τον Τζόλη διαθέσιμο χρησιμοποίησε τον Ουάρντα σε ρόλο επιτελικό και μετά από καιρό σε παιχνίδι πρωταθλήματος έδωσε φανέλα βασικού στον Σβιντέρσκι.

Ο Γκαρσία ευελπιστούσε ότι με τις αλλαγές αυτές θα ήταν διαφορετική και η εικόνα της ομάδας του.

Πράγματι το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν σχετικά καλό με το Δικέφαλο να κυριαρχεί να δημιουργεί ευκαιρίες -τις οποίες δεν εκμεταλλεύεται - αλλά και να κρατά μακριά από την περιοχή του τους αντιπάλους του. Ότι όμως και αν γίνεται μπροστά όταν η άμυνα σου δέχεται γκολ στην πρώτη τελική του αντιπάλου μοιάζει με προσπάθεια να χτίσεις σπίτι χωρίς να ενισχύσεις πρώτα από όλα τα θεμέλια.

Ο Παναθηναϊκός που επί 40 λεπτά δεν είχε πλησιάσει καν στην εστία του Ζίβκοβιτς άνοιξε το σκορ στην πρώτη του τελική. Οι αλληλοκαλύψεις δεν λειτούργησαν, ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε μια σέντρα με όλη του την άνεση, ο Ίνγκασον έχασε την μονομαχία από τον Μακέντα, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν είχε απάντηση και ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΤΟ 4-4-2

Το ζήτημα ήταν η αντίδραση και αυτή δεν ήρθε. Η αλλαγή συστήματος και η επιλογή να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ με δύο επιθετικούς δεν ήταν αποδοτική με τον Παναθηναϊκό πλέον να κυκλοφορεί με άνεση την μπάλα και να φτάνει και σε δεύτερο γκολ. Το να παίζεις με δύο επιθετικούς και να αποδυναμώνεις την μεσαία σου γραμμή, κοστίζει. Στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με τον Άρη οι συνθήκες ήταν διαφορετικές και δεν ήταν οι δύο επιθετικοί και η αλλαγή σχήματος που έσωσαν τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά ο… ηρωισμός των Βιεϊρίνια και Ίνγκασον. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι.

Στο κάτω κάτω της γραφής κάθε αγώνας δεν μπορεί να γυρίσει από 2-0 και δεν έχει λογική το να βλέπεις τους παίκτες του ΠΑΟΚ να γεμίζουν αποφασιστικότητα μόνο όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΪΔΡΩΜΕΝΟΣ

Ούτε η κακή μέρα του Τζόλη, ούτε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε από νωρίς ο Βιεϊρίνια και τον ανάγκασε τελικά σε αναγκαστική υποχώρηση μπορούν να λειτουργήσουν ως δικαιολογίες. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει playoffs ως τέταρτος και καταϊδρωμένος, μόλις με 2 βαθμούς διαφορά από το σημερινό του αντίπαλο.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα φως, ένας τρόπος με τον οποίο ο Δικέφαλος θα ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση στην οποία βρίσκεται και θα παρουσιαστεί διαφορετικός στα playoffs.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Το γεγονός ότι ο Γκαρσία μετά το τέλος του παιχνιδιού προτίμησε -και το τόνισε άλλωστε- να μείνει στα θετικά και να εξάρει την καλή προσπάθεια των παικτών του μόνο ως παρεπόμενο όσων ακολούθησαν το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη μπορεί να εξηγηθεί.

Ο Ουρουγουανός, μετά και από τις συζητήσεις που είχε με τους ποδοσφαιριστές του, επιλέγει να τους καλύψει και απλώνει γύρω τους ασπίδα προστασίας. Το ζήτημα όμως είναι ότι και ο ίδιος δεν είναι πλέον άμοιρος ευθυνών και είναι αμφίβολο αν μπορεί να λειτουργεί πλέον ως κυματοθραύστης. Το σίγουρο είναι ότι τα playoffs θα είναι δύσκολα για τον ΠΑΟΚ και κρίσιμα πλέον για όλους.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ