STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Άρης 2-2: Ζωντανός με Ίνγκασον, αυτοχειρία των "κιτρίνων"

Ο Ίνγκι Ίνγκασον
Ο Ίνγκι Ίνγκασον EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μέχρι το 87' με την πλάτη στον τοίχο, αλλά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίνγκασον που μείωσε σε 2-1 και κέρδισε το πέναλτι για το 2-2, πήρε την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα.

Απίστευτη εξέλιξη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον ΠΑΟΚ να μένει ζωντανός με δύο γκολ σε διάστημα επτά λεπτών (87' - 90 +4'). Ο Άρης προηγήθηκε 2-0 μέσα στην Τούμπα, ήλεγχε το παιχνίδι, αλλά στα τελευταία λεπτά... αυτοκτόνησε και έδωσε τη δυνατότητα στον Δικέφαλο να πάρει την ισοπαλία για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον που μείωσε σε 2-1 και κέρδισε το πέναλτι για το 2-2.

Ουσιαστικά, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει από τους διώκτες της στη μάχη της δεύτερης θέσης. Ωστόσο, παρά την... ψυχρολουσία στα τελευταία λεπτά, οι "κίτρινοι" παρέμειναν μόνοι δεύτεροι και στο +1 και +3 από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, η οποία παίζει τη Δευτέρα (08/03) με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

NO ΤΖΟΛΗΣ, NO PARTY ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΡΗ

Ο Άρης μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε τους χώρους, πίεσε ψηλά και δημιούργησε ξεκάθαρο πρόβλημα στην κυκλοφορία του ΠΑΟΚ. Η απουσία του Χρήστου Τζόλη στοίχισε στον Δικέφαλο σε απειλή, ενώ η μετακίνηση του Αμρ Ουάρντα αριστερά, σε συνδυασμό με την ανετοιμότητα του Σίντζι Καγκάβα, είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να χάσει σε ανάπτυξη και δημιουργία.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το παιχνίδι και έριξαν... προειδοποιητική βολή στο 17ο λεπτό, αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς αρνήθηκε το γκολ στον Μπρούνο Γκάμα.

Η τριάδα στη μεσαία γραμμή, αποτελούμενη από τους Σάσα, Τζέγκο και Μπερτόγλιο, νίκησε κατά κράτος την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ, με τους Σβαμπ, Τσιγγάρα να υπολείπονται σε ενέργεια και τρεξίματα και τον Καγκάβα να αδυνατεί να κάνει αισθητή την παρουσία του. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τον Δικέφαλο, οι "κίτρινοι" εκμεταλλεύτηκαν την αστάθεια του Ζίβκο Ζίβκοβιτς και πήραν το προβάδισμα στο 26' με τον Μπερτόγλιο, ο οποίος μετουσίωσε σε γκολ το εξαιρετικό γύρισμα του Ντάνιελ Μαντσίνι.

Το γκολ έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Μάντζιου να διαχειριστεί καλύτερα την αναμέτρηση, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει μέτρα και να αυξάνει ένταση, αλλά χωρίς ουσιαστικά να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ζακαρί Μπουσέ. Μοναδική πραγματικά αξιόλογη φάση για τους γηπεδούχους ένα πλασέ του Μίκαελ Κρμέντσικ, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά τροφοδοτήθηκε ελάχιστα στο πρώτο μέρος.

ΕΞΩ Ο ΚΑΓΚΑΒΑ ΚΑΙ 4-4-2 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Πάμπλο Γκαρσία απέσυρε τον αρνητικό Καγκάβα, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κάρολ Σβιντέρσκι και άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2, με στόχο να πιέσει ακόμη περισσότερο τον Άρη. Ωστόσο, πέρα από ένα συρτό σουτ του Ουάρντα στο 49', το οποίο δεν ανησύχησε τον Μπουσέ που μπλόκαρε σταθερά. Από την άλλη πλευρά, ο Μάντζιος, βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ έχει μπει πιο δυνατά, πέρασε στο γήπεδο τον Δημήτρη Μάνο για να "κρατήσει" πιο πίσω τον αντίπαλό του.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Κι η αλήθεια είναι πως ο 50χρονος τεχνικός δικαιώθηκε για την επιλογή του, καθώς ο Μάνος χρίστηκε σκόρερ λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 69' Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή από τον Τσιγγάρα, έβγαλε στην αντεπίθεση την ομάδα του, με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει ασταθώς το σουτ του Γκάμα και στη συνέχεια της φάση, ο Μάνος με κοντινό πλασέ έκανε το 0-2.

ΤΟ VAR ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Το 0-2 "αφύπνισε" τον Δικέφαλο που έψαξε την αντίδραση και πίεσε για το γκολ που θα τον βάλει ξανά στο παιχνίδι. Στο 78' ο Μαρτσίνιακ έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σίλβα στον Ζίβκοβιτς, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του, αφού πρώτα είδε τη φάση στο μόνιτορ του VAR, καθώς ο Σέρβος ήταν εκείνος που έκανε φάουλ στον αντίπαλό του.

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΙΝΓΚΑΣΟΝ

Παρ' όλα αυτά, στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΟΚ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίνγκασον πραγματοποίησε μία τρομερή... επαναφορά. Στο 87' ο Ισλανδός στόπερ μείωσε σε 2-1 με όμορφο κοντινό πλασέ, ενώ στο 90 +4' κέρδισε πέναλτι από τον Μπουσέ, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Βιεϊρίνια για το 2-2.

Βέβαια, ο Πορτογάλος ήταν πρωταγωνιστής και νωρίτερα, αφού με το σκορ στο 0-2, έκανε μία σωτήρια προβολή σε πλασέ του Μάνου, που, όπως αποδείχθηκε, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ