ΠΑΟΚ

Το rotation του Λουτσέσκου, ο καθοριστικός Νάρεϊ και η προσθήκη Τάισον που δείχνει τον στόχο του ΠΑΟΚ

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2022-2023 /  /  -   (  /  )
EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2022-2023 / / - ( / ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Δικέφαλο που έκρυψε την μπάλα στη Λαμία, φέρνει ενισχύσεις από την Βραζιλία και δείχνει αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα ώστε να πετύχει τους στόχους του.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Λαμία, παίζοντας μάλιστα ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Δικέφαλος απέδειξε και στην Φθιώτιδα ότι όχι μόνο -εδώ και καιρό- έχει πάψει να είναι μονότονος και προβλέψιμος στο παιχνίδι αλλά ότι μπορεί να προσφέρει γκολ και θέαμα στους φιλάθλους του, έχοντας πλέον την ικανότητα να σκοράρει με πολλούς τρόπους.

Στην Λαμία προηγήθηκε από στατική φάση, έκανε το 2-0 εκμεταλλευόμενος τους χώρους με γρήγορο transition στην επίθεση και καθάρισε το ματς κρύβοντας την μπάλα μέχρι ο Ζίβκοβιτς να τη στείλει στα δίχτυα του Σαράνοβ.

Και το πιο σημαντικό για ομάδα του Λουτσέσκου; Και πάλι δεν επέτρεψε στον αντίπαλο της να της δημιουργήσει φάσεις αν εξαιρέσει κανείς τις δυο φάσεις από τα καλά χτυπήματα του Ντε Βινσέντι σε κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του. Έτσι κράτησε μια ακόμη φορά ανέπαφη την εστία του, γεγονός που για τον Ρουμάνο αποτελεί θεμέλιο για κάθε νίκη.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τους 19 από τους 21 βαθμούς που διεκδίκησε στα τελευταία επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα και σκαρφάλωσε στη 2η θέση, με ένα παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος έκανε το καθήκον του στη Λαμία και τώρα ο προπονητής του - όσο και αν ισχυρίζεται ότι δεν ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα- μπορεί να περάσει μια ήσυχη Κυριακή παρακολουθώντας το Βόλος- Ολυμπιακός και κυρίως το ντέρμπι ΑΕΚ- Παναθηναϊκός. Η δική του νίκη και κυρίως η καλή του εμφάνιση του δίνει το δικαίωμα να είναι ήδη στους κερδισμένους της αγωνιστικής.

Το rotation του Λουτσέσκου και ο καθοριστικός Νάρεϊ

Το rotation του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Η πιθανότητα ο Λευτέρης Λύρατζης και ο Ιβάν Νέσμπεργκ να ξεκινήσουν στην άμυνα αντί των Ζόαν Σάστρε και Κωνσταντίνου Κουλιεράκη ήταν μεγάλη όπως και το να επιστρατευτεί ο Τιάγκο Ντάντας για να πάρει ανάσες ο Στέφαν Σβαμπ.

Έκρυβε όπως και μια έκπληξη: την χρησιμοποίηση του Τόμας Μουργκ στην αρχική ενδεκάδα. Ο Αυστριακός που πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού μετά από μήνες από τον περασμένο Μάιο και μέχρι το σημερινό είχε παίξει συνολικά 17 λεπτά στα 3 προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και άλλα 25' στο παιχνίδι κυπέλλου στην Καλαμάτα. Το κακό για αυτόν ήταν ότι άντεξε μόλις άλλα 5' αφού τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστικά αλλαγή.

Η ανατροπή των πλάνων πάντως μάλλον θετικά λειτούργησε για τον προπονητή του ΠΑΟΚ που είδε τον Νάρεϊ που πέρασε αντί του Μουργκ στο παιχνίδι να είναι μέσα και στα 3 γκολ που πέτυχε η ομάδα του.

Το πρώτο από στατική φάση και τον Γερμανό να στέλνει την μπάλα στις γάμπες του Ολιβέιρα που του είχε γυρισμένη την πλάτη και από εκεί στα δίχτυα της Λαμίας.

Το δεύτερο σε αντεπίθεση με τον Νάρεϊ να κλέβει και να οδηγεί την ομάδα του σε γρήγορη μετάβαση στην επίθεση σε μια φάση που κατέληξε στο πρώτο γκολ του Ντάντας στο πρωτάθλημα.

Και το τρίτο με… τριγωνομετρία με τον Γερμανό να δίνει την μπάλα με το τακουνάκι του Κωνσταντέλια, να την υποδέχεται άψογα από το τακουνάκι του Ντόουγκλας Αουγκούστο και να την περνά στον Λύρατζη πριν φτάσει στον σκόρερ Ζίβκοβιτς

Σημαντική εξέλιξη η απόκτηση του Τάισον

Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα στο πρωτάθλημα και πλέον φαίνεται ότι αυτό το πιστεύουν όλοι στην Τούμπα. Η διαφαινόμενη απόκτηση του Τάισον αποτελεί σίγουρα μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δικέφαλο.

Εφόσον ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Βραζιλιάνου θα μιλάμε για μια παραδοχή, στην πράξη πλέον, από την πλευρά του επίσημου ΠΑΟΚ ότι η φετινή σεζόν δεν αποτελεί απλά μια μεταβατική περίοδο δημιουργίας μιας νέας ισχυρής ομάδας.

Το να φέρει στη Θεσσαλονίκη τον 34χρονο Βραζιλιάνο για να ενισχύσει τη μεσοεπιθετική του γραμμή σημαίνει πολύ απλά ότι ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να δώσει και άλλα εφόδια στον Ραζβάν Λουτσέσκου να παλέψει για την κατάκτηση μιας από τις δυο πρώτες στο πρωτάθλημα.

Ο Τάισον είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να φέρει ισορροπία στην μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου, ενισχύοντας περισσότερο την αριστερή πλευρά, στην οποία ούτε ο Άντριγια Ζίβκοβιτς -αν και αριστεροπόδαρος- , ούτε ο Κάλεντ Νάρεϊ αισθάνονται άνετα, αλλά και να δώσει μεγαλύτερη ποιότητα στην επίθεση του Δικεφάλου.

Έκλεισε την σεζόν στην Ιντερνασιονάλ με 4 γκολ και ισάριθμες ασίστ, αγωνίστηκε σε όλες τις θέσεις της επίθεσης εκτός από την δεξιά πλευρά των δευτεραθλητών Βραζιλίας. Το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι το έκανε στα μέσα του Νοέμβρη και όταν είναι έτοιμος θα μπορεί να δώσει μεγάλη βοήθεια στον ΠΑΟΚ εκεί ακριβώς που την χρειάζεται στους αριθμούς του σε γκολ και ασίστ.

Το πιο σημαντικό ωστόσο στην περίπτωση του είναι ότι επιτέλους ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει μια επιπλέον και μάλιστα ποιοτική λύση στη μεσοεπιθετική του γραμμή, που θα τον βοηθήσει να οδηγήσει την ομάδα του στο επίπεδο που θέλει…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ