STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3: Μπαλάρα, τριάρα και δεύτερη θέση ο δικέφαλος

Λαμία - ΠΑΟΚ 0-3: Μπαλάρα, τριάρα και δεύτερη θέση ο δικέφαλος
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με 3-0 πέτυχε την έβδομη νίκη του στα τελευταία οκτώ παιχνίδια και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της Super League και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό την Κυριακή. (8/1)

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την έβδομη νίκη του στα τελευταία οκτώ παιχνίδια καθώς το Σάββατο το βράδυ επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με 3-0 και με 35 βαθμούς βρέθηκε στη δεύτερη θέση της Super League και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό την Κυριακή για να δει κάτα πόσο θα οφεληθεί απ' αυτό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υπήρξαν διαστήματα που έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο παρά τις αλλαγές στην ενδεκάδα του, πέτυχε τρία γκολ και είχε πολλές και χαμένες ευκαιρίες για να φτάσει και σε περισσότερα τέρματα.

Βέβαια και η Λαμία από την πλευρά της θα μπορούσε στο πρώτο 45λεπτο να βάλει και αυτή ένα γκολ αλλά στάθηκε άτυχη καθώς είχε και δοκάρι. Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε σε κανένα σημειο της αναμέτρησης.

Τα xgoals του αγώνα Λαμία - ΠΑΟΚ | 7 Ιανουαρίου 2023
Τα xgoals του αγώνα Λαμία - ΠΑΟΚ | 7 Ιανουαρίου 2023 OPTA/SPORT24

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε 13 τελικές στη διάρκεια του 90λεπτου και εκτός των τριών γκολ είχε κλασικές ευκαιρίες με τους Νάρεϊ, Ολιβέιρα και Ζίβκοβιτς για να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ. Οι γηπεδούχοι είχε μόλις τέσσερις, καμία στην εστία αλλά είχαν ένα δοκάρι στο πρώτο μέρος και αν εκεί είχαν πετύχει το γκολ τότε μπορεί να αλλάζαν την εικόνα του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στη Λαμία με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Άρη καθώς επανήλθαν στο αρχικό σχήμα οι Νάσμπεργκ, Ντάντας ενώ έπαιξε βασικός μετά από οκτώ μήνες ο Μουργκ. Ο τελευταίος όμως στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε μόλις στο 6' της αναμέτρησης και έδωσε τη θέση του στον Νάρεϊ. Ο Γερμανός μάλιστα εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή για την ομάδα του.

Στο 13' αυτός είναι που είναι ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και κάνει το πλασέ το οποίο βρίσκει στον Ολιβέιρα με τη μπάλα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα της Λαμίας για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Νάρεϊ γύρισε την πάσα προς τον Ντάντας που επιχείρησε με τη μια το ψηλοκρεμαστό σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο 27' όμως ο Γερμανός έκοψε τη μπάλα στα αριστερά, έδωσε στον Ολιβέιρα και έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Νάρεϊ πήρε πάλι τη μπάλα και την γύρισε παράλληλα ο Μπεχεράνο απομάκρυνε πάνω στον Ντάντας και αυτός με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0.

Δοκάρι η Λαμία... τρομερή ευκαιρία ο ΠΑΟΚ

Στο 29' είχαμε από μια καλή στιγμή και για τις δύο ομάδες. Η Λαμία κέρδισε κόρνερ με τον Ντε Βινσέντι να εκτελεί από τα δεξιά τον Μπεχεράνο να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ έφυγε στην αντεπίθεση με τον Κωνσταντέλια να γίνεται κάτοχος της μπάλας κάτω από τη σέντρα, βγήκε τετ α τετ και λίγο πριν μπει στην περιοχή έδωσε παράλληλα στα αριστερά του στον Νάρεϊ, αυτός προσπάθησε να σκάψει τη μπάλα αλλά την έστειλε πάνω από την εστία του Γκαραβέλη.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με ακόμη μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς είδε την κίνηση του Ολιβέιρα, του πέρασε τη μπάλα, με τον Πορτογάλο να την κατεβάζει και να κάνει το σουτ με τη μία το οποίο έφυγε πάνω από την εστία του Σαράνοφ που είχε πάρει τη θέση του Γκαραβέλη που είχε τραυματιστεί.

Τρίτο γκολ... και διαχείριση

Ο ΠΑΟΚ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 58' όταν μετά από μια πανέμορφη ενέργεια όπου οι Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Αουγκούστο, Λύρατζης και Ζίβκοβιτς συνεργάστηκαν με τελικό αποδέκτη τον Σέρβο που έκανε διπλή προσποίηση και το σουτ για το 3-0 της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ένα τέρμα... και μια προσπάθεια που χειροκρότησε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου από τον πάγκο καθώς είδε οι παίκτες του να βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο όσα δουλεύουν στις προπονήσεις.

Εν συνεχεία και μέχρι το τέλος του αγώνα ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε και κάποιες αλλαγές και ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του σκορ χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ενώ ο Λουτσέσκου έδωσε ανάσες και σε κάποιους παίκτες του.

Τα στατιστικά του αγώνα Λαμία - ΠΑΟΚ | 7 Ιανουαρίου 2023
Τα στατιστικά του αγώνα Λαμία - ΠΑΟΚ | 7 Ιανουαρίου 2023 OPTA/SPORT24

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης (37' Σαράνοφ), Σιμόν (46' Γκοράνοφ), Κορνέζος (66' Αντέτζο), Τζανετόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (66' Τσιλούλης), Νούνιες, Ντε Βινσέντι (59' Μαρτίνεθ), Βέργος.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (80' Σάστρε), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο, Ντάντας (80' Σοάρες), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70' Μπίσεσβαρ), Μουργκ (8' Νάρεϊ), Ολιβέιρα (70' Μπράντον Τόμας).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ