ΠΑΟΚ

Θα είναι "άλλος" ΠΑΟΚ στον τελικό

Όρκος νίκης από τους παίκτες του ΠΑΟΚ
Όρκος νίκης από τους παίκτες του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό που δεν διαφοροποιεί τα δεδομένα για την αναμέτρηση των δυο ομάδων στις 22 Μαΐου.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να… χαλάσει τη φιέστα του Ολυμπιακού και ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 8 παιχνίδια. Το αήττητο σερί του που σταμάτησε στο "Καραϊσκάκης" εξασφάλισε στο Δικέφαλο τη 2η θέση στο πρωτάθλημα που ήταν ο μίνιμουμ στόχος που είχε στη διοργάνωση και τον έφερε στον τελικό του κυπέλλου.

Η ομάδα του Γκαρσία έχασε μετά από 1,5 μήνα περίπου, στο πρώτο παιχνίδι που είχε περιθώριο να ηττηθεί. Τα ντέρμπι που έπρεπε να κερδίσει τα πήρε όλα -εκτός από εκείνο απέναντι στον Παναθηναϊκό – και η ήττα από τους ερυθρόλευκους θα είναι μάλλον ανώδυνη. Και αυτό διότι σε καμία περίπτωση δεν διαφοροποιεί τα δεδομένα, ούτε αγωνιστικά, ούτε ψυχολογικά, ενόψει του τελικού στις 22 Μαΐου.

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΤΟ ROTATION ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Στον ΠΑΟΚ άλλωστε το… φώναζαν τις προηγούμενες ημέρες: το ντέρμπι της Τετάρτης (12/5) δεν έχει καμία σχέση με τον τελικό του κυπέλλου στις 22 Μαΐου. Και οι επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία αυτό έδειξαν. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε να παίξει στο "Καραϊσκάκης" με πολλές αλλαγές, χωρίς Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, τον τιμωρημένο Σβαμπ και με τον, κατά τεκμήριο, πολυτιμότερο του παίκτη στα playoffs, τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στον πάγκο.

Αν είχε διαφορετική σημασία το παιχνίδι και δεν ήταν το προτελευταίο σε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο, για τον ΠΑΟΚ όλα έχουν κριθεί τόσο ο Βιεϊρίνια όσο και ο Ίνγκασον θα ήταν παρόντες στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και με ενοχλήσεις θα έσφιγγαν τα δόντια και θα έπαιζαν και φυσικά η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα ξεκινούσε από τον Σέρβο επιθετικό.

ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μην νομίζει κανείς πάντως ότι ο Δικέφαλος δεν είχε στο μυαλό του πως θα πάρει ότι μπορεί και από αυτόν τον αγώνα. Μάλιστα αν είχε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους.

Με 5 νεαρούς στη σύνθεση της: Μιχαηλίδη, Τσιγγάρα, Λύρατζη, Τζόλη (που μετά από καιρό αγωνίστηκε για 75' σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ) και τον Κωνσταντέλια που μπήκε με δυναμισμό ως αλλαγή η ομάδα του Γκαρσία είχε τις καλές στιγμές της αλλά και κακά διαστήματα στο παιχνίδι της. Και δεν ήταν τόσο συμπαγής ανασταλτικά όσο ήταν στα προηγούμενα παιχνίδια της.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Όπως και να έχει, η νίκη επί του Άρη την προηγούμενη αγωνιστική έδωσε στον ΠΑΟΚ τη δεύτερη θέση την οποία εξασφάλισε σήμερα έστω και αν ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό. Έτσι και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης το τελευταίο των playoffs, όπως το σημερινό με τον Ολυμπιακό ο Πάμπλο Γκαρσία θα το δει ως ευκαιρία διαχείρισης ενόψει του τελικού. Με τους Αρκάδες θα δώσει περισσότερο χρόνο στον Κρέσπο, που πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής μετά τον τραυματισμό του και στον Καντουρί που μπήκε από χθες στις προπονήσεις.

Και θα μπορεί να κρίνει τι είναι καλύτερο για τους Βιεϊρίνια και Ίνγκασον. Να τους δώσει ή όχι χρόνο συμμετοχής την Κυριακή.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πάντως ο ΠΑΟΚ θα πάει στον τελικό με το οπλοστάσιο του του πλήρες και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ουρουγουανό τεχνικό. Με ανοικτή αλλά πολύ πιθανή την συγκεκριμένη συνθήκη, να έχει ο προπονητής του ΠΑΟΚ διαθέσιμους όλους τους παίκτες του για τον τελικό, ακόμη και τον Σίντζι Καγκάβα, καταλαβαίνει κανείς ότι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού θα είναι οι παίκτες που ξεκίνησαν την Τετάρτη (12/5) στο "Καραϊσκάκης" και θα είναι βασικοί στον τελικό του κυπέλλου. Ο Πασχαλάκης, ο Μπάμπα, ο Αουγκούστο άντε και ο Ροντρίγκο ως φουλ μπακ… Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι αλλά δεν είναι σίγουροι.

ΕΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Ο Γκαρσία δήλωσε ότι στο παιχνίδι της Τετάρτης (12/5) έβλεπε την ομάδα του και όχι τον αντίπαλο της. Ωστόσο φάνηκαν πράγματα που θα πρέπει να διορθωθούν πριν την τελική αναμέτρηση του ΟΑΚΑ. Θέματα που θα πρέπει να δουλέψει στην λειτουργία της ομάδας του στις εννιά ημέρες που θα έχει διαθέσιμες για να αντιμετωπίσει τους ερυθρόλευκους με μεγαλύτερη επιτυχία και να πετύχει το μεγάλο στόχο που είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ