ΠΑΟΚ

Τα 161 χιλιόμετρα που έφεραν τον Ντεσπόντοφ στην Τούμπα και η πρώτη ήττα που θα πρέπει να γίνει μάθημα

Τα 161 χιλιόμετρα που έφεραν τον Ντεσπόντοφ στην Τούμπα και η πρώτη ήττα που θα πρέπει να γίνει μάθημα
ΡΑΦΑ ΣΟΑΡΕΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ισορροπία που θα πρέπει να βρει ο ΠΑΟΚ στις επόμενες, τουλάχιστον, 6 φορές που θα παίξει στο πρωτάθλημα, μετά από αγώνες στην Ευρώπη και τη μεταγραφή…αεροδρομίου που έφτασε οδικώς στη Θεσσαλονίκη

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί του και ηττήθηκε για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν. Έχασε στην Κρήτη από τον ΟΦΗ με ένα γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις και προσγειώθηκε όχι στην ελληνική, αλλά σε μια πραγματικότητα που θα αντιμετώπισε και άλλες φορές στη διάρκεια της χρονιάς.

Είναι γεγονός ότι οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχαν ούτε την φρεσκάδα, ούτε την ενέργεια, ούτε και το καθαρό μυαλό, που έδειξαν στα προηγούμενα παιχνίδια τους. Παρά τις αλλαγές που και αυτή την φορά ήταν πολλές ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να είναι φρέσκος στο γήπεδο για να μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματικός όσο θα έπρεπε για να πάρει την νίκη.

Το κακό για τον Δικέφαλο έγινε όταν ο προπονητής του πήρε ρίσκα για να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Τότε το παιχνίδι άρχισε να ανοίγει πολύ και σε μια φάση στις καθυστερήσεις, στην οποία η ομάδα του έδειξε να μην είναι συγκεντρωμένη δέχθηκε το γκολ που έδωσε τη νίκη στους Κρητικούς.

Ο Λουτσέσκου άλλαξε και τους δυο ακραίους του αμυντικούς για να βάλει τους περισσότερο επιθετικογενείς Μπάμπα και Βιεϊρίνια, έριξε στο παιχνίδι και 2 επιθετικούς τον Σαμάτα και τον νεαρό Τζίμα και έδωσε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στον Σουαλιό Μεϊτέ.

Ο ΠΑΟΚ τα έπαιζε όλα για τη νίκη, όμως βρέθηκε εκτεθειμένος στα μετόπισθεν του με αποτέλεσμα να φύγει με άδεια χέρια από το Ηράκλειο.

Δεν υπάρχει ήττα που να μην στενοχωρεί ή να μην προβληματίζει. Ωστόσο αυτή από τον ΟΦΗ θα πρέπει να γίνει διδακτική, από την στιγμή που μάλιστα ακόμη και ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ την απέδωσε κυρίως στο γεγονός ότι οι παίκτες του ξόδεψαν πολύ ενέργεια την Πέμπτη στο παιχνίδι με την Χαρτς.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει τουλάχιστον 6 ακόμη παιχνίδια μέχρι το Δεκέμβρη από Πέμπτη σε Κυριακή και θα πρέπει να βρει τρόπο και κυρίως να ανταπεξέλθει σε αυτήν τη δύσκολη συνθήκη.

Το σίγουρο είναι ότι ο καλύτερος από όλους είναι το γεμάτο ρόστερ που θα του δίνει δυνατότητα να κάνει rotation χωρίς να επηρεάζεται η ανταγωνιστικότητα του και προς αυτή την κατεύθυνση ήδη κινείται… Ο ΠΑΟΚ έβαλε στο ρόστερ του παίκτες όπως ο Μεϊτέ, που δεν μπορεί να κριθεί από τα πρώτα του 25 λεπτά, ανακοίνωσε τον Μάρκος Αντόνιο και έφερε στη Θεσσαλονίκη και τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ.

Όπως είπε και ο Τροστ Εκόνγκ ο ΠΑΟΚ μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα. Και δεν έχει άδικο…Αρκεί να ενσωματωθούν οι παίκτες που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες, να μπει καλύτερα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Αλί Σαμάτα και φυσικά να προσαρμοστεί στο 100% και ο ίδιος ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός του.

Τα 161 χιλιόμετρα που έφεραν τον Ντεσπόντοφ στην Τούμπα

Ο Ντεσπόντοφ είναι αναμφίβολα μια μεταγραφή από αυτές που χαρακτηρίζονται ως…αεροδρομίου. Ωστόσο ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός ταξίδεψε οδικώς για τη Θεσσαλονίκη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ που θα τον καταστήσει κάτοικο Τούμπας τα επόμενα 4 χρόνια.

Άλλωστε το γεγονός ότι η διαδρομή από το γήπεδο του Δικεφάλου μέχρι την γενέτειρα του την Κρέσνα είναι λίγο παραπάνω από 160 χιλιόμετρα-161 για την ακρίβεια- κάνει τη Θεσσαλονίκη ιδανικό προορισμό για τον 26χρονο Ντεσπόντοφ.

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ η πιο ηχηρή μεταγραφή που έκανε ο ΠΑΟΚ στην εποχή Σαββίδη ήταν ο πρώτος που έκανε οδικώς την διαδρομή Βουλγαρία- Θεσσαλονίκη με την πολυτελή λιμουζίνα του. Το θέμα τότε ήταν ότι κυρίως λόγω Τούντορ, αυτή η ευκολία στη μετακίνηση οδήγησε τον φημισμένο Μπερμπάτοφ στην απόφαση μια μέρα να πάρει το αυτοκίνητο του και να φύγει χωρίς ξαναγυρίσει στον ΠΑΟΚ.

Κάτι που δεν μπορεί να ισχύει για τον Ντεσπόντοφ… Αυτός και δημιουργεί ισχυρή δέσμευση τετραετίας στη σχέση του με τον Δικέφαλο αλλά και είναι δεδομένο ότι θα τύχει της πρέπουσας διαχείρισης από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος αφού κάλυψε με Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο τις θέσεις των χαφ, έψαχνε εναγωνίως έναν ποιοτικό μεσοεπιθετικό και επέμενε στην απόκτηση του.

Η συγκεκριμένη επιλογή ενός ποδοσφαιριστή που μπορεί εκτός από τα δύο άκρα της επίθεσης να παίξει πίσω από τον φορ αλλά και να αγωνιστεί και ο ίδιος στην κορυφή της επίθεσης, λύνει κυριολεκτικά τα χέρια του Λουτσέσκου.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ