ΠΑΟΚ

Στην κορυφή με την πιο… ΠΑΟΚ ανατροπή

CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  -
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / - EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ, που γύρισε ένα παιχνίδι χαμένο και βρίσκεται από τώρα με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Conference League και τον Ραζβάν Λουτσέσκου που γράφει συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Θα ήταν κρίμα και άδικο ο ΠΑΟΚ που ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο να πληρώσει τόσο ακριβά το μπλακ άουτ που έπαθε στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου και τα λάθη της άμυνας του…

Όμως αυτή η ομάδα που χτίζεται φέτος μπορεί να ανατρέψει κάθε εις βάρος της συνθήκη και να επιστρέψει από το 2-0 εις βάρος της και να πετύχει μια επική ανατροπή με το buzzer beater χτύπημα πέναλτι του Στέφαν Σβαμπ.

Θα ήταν κρίμα και άδικο και για τον Γιάννη Κωνσταντέλια να φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από ένα παιχνίδι που προσπάθησε να το πάρει μόνος του με τα μαγικά του στο πρώτο ημίχρονο. Ό,τι όμως του στερήθηκε με το δοκάρι στο φανταστικό του σλάλομ ή ακόμη και στην… τραβηγμένη προσπάθεια του να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Αμπερντίν, αφού χόρεψε τους αμυντικούς του του δόθηκε στο γλίστρημα του αντιπάλου του στη φάση της μείωσης του σκορ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο σπορ, αλλά τις περισσότερες φορές, όταν σέβεσαι σου επιστρέφει όσα σου έχει πάρει.

Έτσι ο Δικέφαλος που έχασε την νίκη στο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κέρδισε στις καθυστερήσεις και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην Τούμπα και σε…νεκρό χρόνο την Αμπερντίν στην Σκωτία.

Και με τη νίκη του αυτή ο ΠΑΟΚ παραμένει στην κορυφή του ομίλου του και σε μεγάλο βαθμό έχει κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League καθώς έχει πλέον αέρα 8 βαθμών από την Αμπερντίν και την Ελσίνκι – τις οποίες θα υποδεχθεί στην έδρα του και θα παίξει την πρωτιά με την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη.

Ιστορικό παιχνίδι για τον Λουτσέσκου

Θα ήταν κρίμα και άδικο και για τον Λουτσέσκου να χάσει το 213ο παιχνίδι που κάθισε στον ασπρόμαυρο πάγκο, ξεπερνώντας σε αριθμό αγώνων τον Άγγελο Αναστασιάδη

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βέβαια δεν περίμενε να γίνει ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο του Δικεφάλου για να γράψει ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος τεχνικός το παραδέχεται και ο ίδιος ότι έχει ταυτιστεί με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πως είναι πλέον κομμάτι του εαυτού. "Έχω ταυτιστεί τόσο με τον ΠΑΟΚ, που είμαι ΠΑΟΚ!" είπε στη συνέντευξη που έδωσε στην πατρίδα του.

Το παιχνίδι με την Αμπερντίν οδήγησε τον «στρατηγό» του Δικεφάλου σε ένα ακόμη milestone, που απλά επικυρώνει με ένα ακόμη στατιστικό ότι από όλους όσους έχει καθίσει στην άκρη του πάγκο του αυτός είναι που έχει καταφέρει τα περισσότερα. Αήττητο πρωτάθλημα, νταμπλ, κύπελλο, πορεία μέχρι τους 8 της Ευρώπης… Και σήμερα γράφει ιστορία οδηγώντας την ομάδα του στην 6η συνεχόμενη ευρωπαϊκή της νίκη επίτευγμα που δεν έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν.

Είτε τον συμπαθεί κανείς είτε όχι – γιατί υπάρχουν και τέτοιοι, οφείλει να παραδεχθεί ότι έχει ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη που δύσκολα κάποιος θα τον ξεπεράσει. Εκτός βέβαια και αν το κάνει ο ίδιος…Όσο και αν αυτός από την πλευρά θέλει να «σβήσει» κάθε συζήτηση για το συμβόλαιο του που εκπνέει το καλοκαίρι δύσκολα θα τα καταφέρει. Και αυτό διότι η φυσική κατάληξη των πραγμάτων οδηγεί στην επόμενη ημέρα του Δικεφάλου που φαίνεται πως δημιουργεί την ομάδα του μέλλοντος…

Και τώρα το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Σήμερα ο Ρουμάνος τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του που πανηγύρισαν σαν τρελοί την επική νίκη τους στην Σκωτία έχουν να σκεφτούν το δευτεριάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Αθήνα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Λουτσέσκου αυτή την φορά το rotation το… τερμάτισε. Από την ενδεκάδα της περασμένης Κυριακής που κέρδισε τον Ατρόμητο όλο και όλο δυο ποδοσφαιριστές κράτησαν τη θέση τους στην ενδεκάδα. Ο συνήθης ύποπτος Ντομινίκ Κοτάρσκι και ο αειθαλής Τάισον.

Κι είναι αλήθεια ότι του έλειψαν παίκτες που έμειναν στον πάγκο. Ο Μπάμπα για παράδειγμα δίνει άλλη οντότητα στην αριστερή πλευρά του Δικεφάλου. Ο Οζντόεφ, που κέρδισε το πέναλτι αρχίζει να αποκτά σημαντικό ρόλο και ο Ντεσπόντοφ να "δένει" με τους υπόλοιπους.

Όλοι τους για τον προπονητή τους είναι βασικοί. Άλλωστε στα 213 παιχνίδια στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει 93 ποδοσφαιριστές, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Και ελάχιστοι από αυτούς μπορούν να ισχυριστούν ότι αδικήθηκαν..

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ