ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ έχεις -έναν ακόμη- τελικό στην Φρανκφούρτη

Ο Κωνσταντέλιας σε φάση από το παιχνίδι ΠΑΟΚ - Αμπερντίν
Ο Κωνσταντέλιας σε φάση από το παιχνίδι ΠΑΟΚ - Αμπερντίν EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που δεν συνέχισε το νικηφόρο του σερί αλλά έστω με την ισοπαλία πήρε από την 4η αγωνιστική την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League και έχει να δώσει έναν τελικό πρωτιάς με την Άιντραχτ.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κέρδισε για δεύτερη φορά την Αμπερντίν, ωστόσο και η ισοπαλία του ήταν αρκετή για να κλειδώσει την παρουσία του στην ενδιάμεση νοκ άουτ φάση του Conference League.

Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο η πρώτη θέση θα κριθεί στην Φρανκφούρτη στο τέλος του μήνα με τον ΠΑΟΚ να παίζει για δυο αποτελέσματα απέναντι στην Άιντραχτ σε ένα τελικό για την απευθείας πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.

Έτσι όπως εξελίχθηκε ο όμιλος η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι αυτή που μετέτρεψε την υπόθεση πρόκριση σε κούρσα για δύο, κερδίζοντας εκτός έδρας και την Ελσίνκι και την Αμπερντίν. Και τώρα θα πάει στη Γερμανία για να υπερασπιστεί αυτή την έστω ισχνή διαφορά του ενός βαθμού σε μια πορεία άκρως επιτυχημένη ότι και αν γίνει από εδώ και πέρα.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τον β' προκριματικό, πέρασε τρεις γύρους, παίζοντας, όπως είπε και ο προπονητής του χωρίς κανονάκια και με την πλάτη στον τοίχο και ήδη έχει εξασφαλίσει ότι η πορεία του θα συνεχιστεί και πέρα από τους ομίλους.

Και μέσα στους τόσους τελικούς έχει να δώσει άλλον έναν στην Φρανκφούρτη για την πρωτιά Είτε ως πρώτος, είτε ως δεύτερος συνεχίζει και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Δικεφάλου. Μια ομάδα που έχει την εμπειρία της προηγούμενης παρουσίας της στους 8 του Conference και την ποιότητα να φτάσει ψηλά.

Και αυτό διότι σε αντίθεση με την προπέρσινη πορεία μέχρι τα προημιτελικά, φαίνεται πως η φετινή δεν εμποδίζει την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να εμφανίζεται ανταγωνιστική και στο πρωτάθλημα. Και αυτό είναι κάτι που το έχει καταφέρει, όχι μόνο με τις προσθήκες ποιοτικών ποδοσφαιριστών αλλά και με την διαχείριση του Ρουμάνου τεχνικού.

Συνεχίστηκε η διαχείριση που τον έφερε μέχρι εδώ

Ο Λουτσέσκου παράταξε και σήμερα την ομάδα του με αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. Έξι σε σχέση με την Κυριακή, αλλά με μόνο δύο αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε πριν απο δύο εβδομάδες στην Σκωτία στο πρώτο παιχνίδι με την Αμπερντίν.

Σε σχέση με εκείνο τον αγώνα στον οποίο η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ τα… χρειάστηκε τα δύο νέα πρόσωπα ήταν ο Ράχμαν Μπάμπα στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Ράφα Σοάρες και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στην τριάδα των μεσοεπιθετικών αντί του Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Οι υπόλοιποι εννιά ήταν οι ίδιοι: Κοτάρσκι στην εστία, Βιεϊρίνια δεξιά, Εκόνγκ που δεν έπαιξε στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Κουλιεράκη στα στόπερ στο κέντρο της άμυνας. Σβαμπ Τσιγγάρας στα χαφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Και πάλι οι Σκωτσέζοι αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι. Κατάφεραν να προηγηθούν στην πρώτη φάση που δημιουργήσαν και το κυριότερο να ισοφαρίσουν άμεσα όταν ο ΠΑΟΚ έφτασε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση με τα γκολ των Τάισον και Σαμάτα.

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για κάποιες κομβικές αποφάσεις του διαιτητή, στην φάση με το πάτημα στον Κωνσταντέλια εντός περιοχής αλλά και στην αγκωνιά που δέχθηκε ο Σαμάτα πριν καταλογιστεί το φάουλ που έφερε το γκολ της ισοφάρισης ωστόσο ακόμη και έτσι θα μπορούσε να κερδίσει την Αμπερντίν.

Την ώρα που οι παίκτες του Λουτσέσκου έχαναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη οι αντίπαλοι του αποδείχθηκαν πολλοί αποτελεσματικοί και τους στέρησαν την νίκη, σταματώντας το σερί του στις 6 συνεχόμενες ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Λουτσέσκου παραμένει αήττητη για 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια και αν τα κάνει 11 στην Φρανκφούρτη τότε δύσκολα θα χάσει την πρωτιά στον όμιλο και την παρουσία στους 16 του φετινού Conference. Μια προοπτική για την οποία θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις γιατί εκτός των άλλων θα ελαφρύνει και το καλεντάρι του γλιτώνοντας δύο σημαντικούς ευρωπαϊκούς αγώνες στα μέσα του Φλεβάρη και παίζοντας και πάλι στην Ευρώπη τον Μάρτιο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ