ΠΑΟΚ

Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης ο ΠΑΟΚ, πέρασε σαν τον αέρα από την Τρίπολη

Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης ο ΠΑΟΚ, πέρασε σαν τον αέρα από την Τρίπολη
Ο Ντεσπόντοφ πανηγυρίζει το πρώτο γκολ που σημείωσε κόντρα στον Αστέρα INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να βγάζει νέους πρωταγωνιστές, δείχνει χαρακτήρα νικητή, έχει παίκτες που δουλεύουν πρώτα για το σύνολο και έτσι καλύπτει κάθε απουσία όσο σημαντική και αν είναι. Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την θριαμβευτική νίκη του Δικεφάλου στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια από τις ώριμες εμφανίσεις του στην φετινή σεζόν και πέρασε… αέρας από την παραδοσιακά δύσκολη για αυτόν Τρίπολη, σκοράροντας για πρώτη φορά τέσσερα γκολ στο "Θ. Κολοκοτρώνης".

Η βασική συνθήκη στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε. Ο προπονητής του Δικεφάλου παρέταξε την ομάδα του με έξι αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο παιχνίδι, με διαφορετική τετράδα στην άμυνα – ο Κεντζιόρα ξεκίνησε ξανά αλλά αυτή την φορά στα στόπερ και όχι ως μπακ-, με διαφορετικό δίδυμο στα χαφ και με άλλον επιθετικό στην γραμμή κρούσης.

Ωστόσο η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν οι απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει. Χωρίς τον Άντριγια Ζίβκοβιτς τον πρώτο σκόρερ στη σεζόν και τον Τάισον τον πρώτο σε ασίστ, για να περάσει νικηφόρα από την Τρίπολη ο ΠΑΟΚ έπρεπε να δείξει χαρακτήρα, να αναδείξει και πάλι, όπως έχει κάνει πολλές φορές στη φετινή σεζόν, και άλλους πρωταγωνιστές και να πάρει ότι μπορεί παραπάνω από όλους τους παίκτες του.

Όλα αυτά τα προαπαιτούμενα η ομάδα του Λουτσέσκου τα κάλυψε και με το παραπάνω…

Πρωταγωνιστές; Έβγαλε με το…τσουβάλι. Πρώτος και καλύτερος ο Τόμας Μουργκ που πέτυχε δυο γκολ (για δεύτερη φορά σε έναν αγώνα πρωταθλήματος σκοράρει δυο φορές) και έφτασε στα έξι και τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στην πρώτη θέση των σκόρερ του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα.

Ο Αυστριακός που συνολικά έχει 7 γκολ και μια ασίστ κάνει την πλέον παραγωγική σεζόν του στον ΠΑΟΚ και βοήθησε και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, τρέχοντας πολύ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.

Από κοντά και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ που ένιωσε σαν να πέταξε από πάνω του τα μάγια που δεν τον άφηναν μέχρι τώρα να είναι αποτελεσματικός. Δύο γκολ και ο Βούλγαρος που σκοράρει και πάλι στο πρωτάθλημα μετά το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό και δείχνει πως σταδιακά προσαρμόζεται στα θέλω του προπονητή του.

Ο Αλί Σαμάτα που εξακολουθεί να μην κάνει… σαματά ως σκόρερ αλλά στο σημερινό παιχνίδι είχε την εκπληκτική ασίστ, πάρε- βάλε στον Ντεσπόντοφ στο 2-0 και είχε συμμετοχή και στο 3ο γκολ της ομάδας του προλαβαίνοντας την μπάλα στο λάθος του Άλβαρεζ.

Στην Τρίπολη προέκυψε και ένα πρωταγωνιστής από τα… "προσεχώς" με τον Στέφανο Τζίμα να μιμείται τον Αλί Σαμάτα και να πασάρει εξαιρετικά στον Ντεσπόντοφ για το τελικό 4-1 λίγα λεπτά αφότου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Έδειξε χαρακτήρα νικητή

Ο ΠΑΟΚ έδειξε και χαρακτήρα σε δυο κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Πρώτα στο ξεκίνημα του αγώνα όταν ο Αστέρας έκανε τις καλές του ευκαιρίες για να ανοίξει αυτός το σκορ με τα σουτ των Μουνάφο και Καλτσά και το δοκάρι του Αλάγκμπε.

Οι ποδοσφαιριστές του δεν "μάσησαν" πήραν τον έλεγχο της μπάλας και δεν επέτρεψαν στους Αρκάδες να τους κάνουν άλλη ευκαιρία σε όλο το πρώτο ημίχρονο εκτός από μια αντεπίθεση που επέτρεψαν στο 25' όταν ο Μουργκ ήταν αυτός που έβγαλε την μπάλα στην αδύναμη προσπάθεια του Ζουγλή.

Σε μια έδρα που πέρυσι ισοφαρίστηκε από 2-0 δεχόμενος 2 γκολ μετά το 90΄- το ένα βέβαια οφ σάιντ που δεν είδε κανείς- ο Δικέφαλος δε σάστισε ακόμη και όταν μετά το λάθος του Κοτάρσκι οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά σε 2-1 το σκορ. Και πάλι κράτησαν τον έλεγχο και με πίστη στο πλάνο τους κατάφεραν να φτάσουν σε μια εύκολη νίκη με πειστική και κυρίως σοβαρή εμφάνιση.

Πάνω από όλα η ομάδα

Το πιο σημαντικό όμως από όλα όσα παρουσίασε στην Τρίπολη η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν ότι λειτούργησε για μια ακόμη φορά ως Ομάδα με το…όμικρον κεφαλαίο. Με τον Κωνσταντέλια ίσως για πρώτη φορά τόσο συνεπή στα ανασταλτικά του καθήκοντα, με τον Κουλιεράκη να βοηθά στην ανάπτυξη από την πίσω ζώνη αφού οι παίκτες του Ράσταβατς έκλειναν καλά τα άκρα τους ο Ρουμάνος τεχνικός πήρε ότι μπορούσε περισσότερο από το σύνολο των ποδοσφαιριστών του.

Ο… βραχνιασμένος στο τέλος Ρουμάνος τεχνικός δήλωσε πως απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας για μια ομάδα είναι οι παίκτες της να υποτάσσονται στο καλό του συνόλου. Και αυτό φαίνεται ότι είναι ένα ακόμη στοιχείο που βγάζει η δική του ομάδα.

Πλέον απομένει ένα παιχνίδι αυτό με την Κηφισιά στην Αθήνα για να κλείσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Δικεφάλου για το 2023. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη 7 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και αν τις κάνει 8 θα έχει κλείσει ιδανικά την χρονιά. Θα πρέπει όμως και απέναντι στου νεοφώτιστους να εμφανιστεί εξίσου ώριμος όπως έκανε σήμερα στην Τρίπολη.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ