STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - ΠΑΟΚ 1-4: Πέρασε και από την Τρίπολη με τεσσάρα και πρωταγωνιστές Μουργκ και Ντεσπόντοφ

Ο Ντεσπότοβ πανηγυρίζει στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα
Ο Ντεσπότοβ πανηγυρίζει στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα

Το τρένο του ΠΑΟΚ πέρασε και από την Τρίπολη, καθώς ο Δικέφαλος επικράτησε 4-1 του Αστέρα και πέτυχε την έβδομη διαδοχική νίκη του σε όλες διοργανώσεις και πέμπτη στη Stoiximan Super League. Από δύο γκολ για την ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχαν οι Μουργκ και Ντεσπόντοφ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε το νικηφόρο σερί του και στην Τρίπολη, καθώς επικράτησε 4-1 του Αστέρα για τη 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Δύο γκολ για την ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχαν ο Τόμας Μουργκ και ο Κίριλ Ντεσπόντφο, ενώ για τους Αρκάδες μείωσε προσωρινά ο Ζουκάνοβιτς.

Αστέρας - ΠΑΟΚ 1-4: Πέρασε και από την Τρίπολη με τεσσάρα και πρωταγωνιστές Μουργκ και Ντεσπόντοφ
Τα Expected Goals του αγώνα Αστέρας - ΠΑΟΚ

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς και έφτασε κοντά στο να σκοράρει στο έβδομο λεπτό. Ο Αλάγκμπε έπιασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά αυτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ο Δικέφαλος πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 34ο λεπτό. Ο Κωνσταντέλιας έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο όμως κόπηκε. Η μπάλα έφτασε στον Μουργκ που απέφυγε τον Παπαδόπουλο και προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Αρκάδες έμειναν σταματημένοι, καθώς θεώρησαν ότι ο Αυστριακός ήταν οφσάιντ, όμως καλυπτόταν από τον Ζουκάνοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ στη δεύτερη τελική του. Ο Σαμάτα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Βούλγαρος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 60ο λεπτό. Ο Αστέρας μείωσε προσωρινά με τον Ζουκάνοβιτς μετά από λάθος του Κοτάρσκι, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι παραπάνω.

Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τον Μουργκ στο 60' και τον Ντεσπόντοφ στο 90', μετά από ασίστ του Τζίμα και σφράγισε ένα εντυπωσιακό τρίποντο.

Αυτή ήταν η έβδομη διαδοχική νίκη του Δικεφάλου (πέμπτη στο πρωτάθλημα) και ανέβηκε προσωρινά πρώτος στη βαθμολογία με 32 βαθμούς. Ο Αστέρας παρέμεινε στην έκτη θέση, έχοντας 17 βαθμούς.

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά, αλλά ο ΠΑΟΚ γρήγορα επέβαλε τον ρυθμό του

Ο Αστέρας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και μπήκε δυνατά στο ματς. Στο 6' ο Μουνάφο ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε μια ωραία επέμβαση στη γωνιά του, ενώ ένα λεπτό μετά επενέβη στο σουτ του Καλτσά και το δοκάρι σταμάτησε τον Αλάγκμπε.

Σταδιακά όμως ο ΠΑΟΚ πήρε την μπάλα στα πόδια του και επέβαλε τον ρυθμό του. Η πρώτη του απειλή ήταν το σουτ του Σβαμπ στο 13' εκτός περιοχής, το οποίο όμως σταμάτησε ο Παπαδόπουλος. Στο 21' ο Κουλιεράκης με μια ωραία σκαστή κεφαλιά ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να παραχωρήσει κόρνερ και το σουτ του Μπάμπα πέρασε άουτ.

Ο Αστέρας απείλησε ξανά στο 25ο λεπτό με ωραία αντεπίθεση. Ο Βιεϊρίνια σταμάτησε αρχικά τον Καλτσά, όμως ο Ζουγλής πήρε την μπάλα και με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα προς την εστία, όμως ο Μουργκ πρόλαβε την μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή.

Λίγα λεπτά μετά ο Μουργκ πέτυχε το γκολ και άνοιξε ρο σκορ υπέρ του Δικεφάλου. Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν να απειλούν τα καρέ του Παπαδόπουλου και μάλιστα πέτυχαν και γκολ με τον Σαμάτα, το οποίο όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Ζουκάνοβιτς απάντησε στον Ντεσπόντοφ και ο Μουργκ σφράγισε το διπλό του ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο κοντρολαρισμένος, παρ' όλα αυτά οι δύο ομάδες πέτυχαν τρία γκολ. Η ομάδα του Λουτσέσκου απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος με το σουτ του Ντεσπόντοφ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος τον σταμάτησε.

Στη δεύτερη τελική του κατάφερε να βρει το γκολ με τον Ντεσπόντοφ στο 60ο λεπτό, μετά από ωραία σέντρα του Αλί Σαμάτα. Το γκολ του Βούλγαρου είχε την απάντηση του Αστέρα με τον Ζουκάνοβιτς, ο οποίος πάλεψε για να πάρει κάτι από το ματς.

Στο 67' ο Σαμάτα σκόραρε για μια ακόμα φορά, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για όφσαιντ, αυτή τη φορά στον Μπάμπα που τον τροφοδότησε. Δύο λεπτά μετά ο Δικέφαλος σκόραρε ξανά και αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε. Ο Αστέρας έκανε ολέθριο λάθος στην άμυνα και ο Σαμάτα τσίμπησε την μπάλα αλλά νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο.

Ο Μουργκ επωφελήθηκε από την κόντρα και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχυα. Ο Δικέφαλος έτυχε ένα ακόμα γκολ με τον Ντεσπόντοφ στο φινάλε του ματς και σφράγισε τον θρίαμβο του Δικεφάλου.

Αστέρας - ΠΑΟΚ 1-4: Πέρασε και από την Τρίπολη με τεσσάρα και πρωταγωνιστές Μουργκ και Ντεσπόντοφ
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Μουνάφο (77' Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Μπαρτόλο (27' Γκος), Καλτσάς (90+1' Γιούμπα), Ζουγλής (77' Σίτο), Μιριτέλο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73' Μεϊτέ), Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (81' Κωνσταντέλιας), Μουργκ, Σαμάτα (89' Τζίμας).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ