ΠΑΟΚ

Όλα για τον ΠΑΟΚ θα κριθούν απέναντι στον Παναθηναϊκό

Οι Σοάρες και Κούρτιτς πανηγυρίζουν το γκολ επί του Ολυμπιακού | 14 Μαΐου
Οι Σοάρες και Κούρτιτς πανηγυρίζουν το γκολ επί του Ολυμπιακού | 14 Μαΐου EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την αντίδραση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης", τις επιστροφές που περιμένει πως και πως ο Λουτσέσκου και το ρίσκο με το νεαρό Τσαούση.

Οι επιστροφές που περιμένει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ αρχίζουν να καταφθάνουν. Με την αποστολή στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ταξίδεψαν Κρέσπο, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί και μάλιστα ο Ισπανός ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα. Και με αυτούς αλλά και με την πίεση των αποτελεσμάτων έβγαλε αντίδραση και έδειξε βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του στο 1-1 στο Φάληρο.

Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα ήθελε να έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες του και να χρησιμοποιήσει τον αγώνα απέναντι στους ερυθρόλευκους ως πρόβα τζενεράλε για τον τελικό του κυπέλλου αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν. Και γιατί οι όποιες επιστροφές προέκυψαν λίγο πριν την αναμέτρηση στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι Μπίσεσβαρ και Κρέσπο ακολούθησαν τις τελευταίες δύο μέρες μόνο ένα μέρος του κανονικού προγράμματος αλλά και γιατί του λείπουν ακόμη σημαντικοί ποδοσφαιριστές του.

Οι Βιεϊρίνια, Αουγκούστο και Λύρατζης έμειναν στη Θεσσαλονίκη και θα προσπαθήσουν την επόμενη εβδομάδα να προλάβουν τον τελικό. Τουλάχιστον είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Ελ Καντουρί και στον Μπίσεσβαρ και τώρα περιμένει και τους υπόλοιπους για τα δυο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό σε πρωτάθλημα και κύπελλο που θα κρίνουν τους στόχους του ΠΑΟΚ: τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας.

Ρίσκαρε με τον Τσαούση

Αυτή τη φορά πάντως ο Λουτσέσκου δοκίμασε κάτι διαφορετικό βάζοντας τον Μάριο Τσαούση στην αρχική ενδεκάδα για να καλύψει αντί του Σίντκλεϊ την αριστερή πλευρά της άμυνας του Δικεφάλου. Το να μπει ένας νεαρός αυτή την περίοδο της εσωστρέφειας και να κάνει το ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν ένα στοίχημα έτσι και αλλιώς.

Ο νεαρός ακόμη και αν του χρεώνεται η φάση του γκολ που δέχθηκε ο Δικέφαλος ήταν θετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έδειξε ότι δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από τον Βραζιλιάνο αμυντικό και όσα έχει δώσει αυτός τα τελευταία παιχνίδια. Και ας δέχθηκε η αριστερή πλευρά της ομάδας του όπως συνέβη στα περισσότερα φετινά παιχνίδια με τους ερυθρόλευκους την περισσότερη πίεση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Βελτιωμένος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο παιχνίδι, προηγήθηκε από πολύ νωρίς με την κεφαλιά του Σοάρες το κακό για αυτόν ήταν ότι δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα του μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στην πρώτη φάση που έδειξε να μην είναι συγκεντρωμένος στην αμυντική του λειτουργία από τη λάθος αντίδραση του νεαρού Τσαούση. Θα μπορούσε να το αποφύγει; Φυσικά και θα μπορούσε αλλά το να μην πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια ήταν σίγουρα καθοριστικό στη εξέλιξη του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πίεση στο δεύτερο μέρος είχε και αυτός όμως τις στιγμές του και στο τέλος έφυγε με την ισοπαλία από το "Γ. Καραϊσκάκης". Μπορεί το αρνητικό του σερί χωρίς νίκη να έφτασε στα 11 παιχνίδια ωστόσο η εικόνα του ήταν σαφώς διαφορετική και βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστηκα και αυτό είναι σημαντικό για μια ομάδα που, όπως όλοι παραδέχονται, βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση και προσπαθεί να ξεφύγει από αυτήν.

Όλα θα κριθούν στο ΟΑΚΑ

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα όλα θα κριθούν στα δυο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Και η δεύτερη θέση την Τρίτη αλλά κυρίως και ο βασικός στόχος που είναι το κύπελλο, στον τελικό του Σαββάτου (21/5). Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και αυτό είναι το κέρδος από τον τελευταίο φετινό εκτός έδρας αγώνα του στο πρωτάθλημα.

Πλέον η προσπάθεια να βάλει θετικό πρόσημο στην φετινή σεζόν θα κριθεί στο ΟΑΚΑ και στον αγώνα με τους πράσινους στις 21 του μήνα. Ο Δικέφαλος ξέρει από… τελικούς αυτό είναι δεδομένο και το σίγουρο είναι ότι θα κάνει ότι μπορεί περισσότερο για να διατηρήσει τα κεκτημένα στη διοργάνωση, στην οποία άλλωστε κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Αν τα καταφέρει τότε σύμφωνα και με όσα λέει ο Ραζβάν Λουτσέσκου η φετινή σεζόν θα είναι μια από τις επιτυχημένες της ιστορίας του…

Στην Game Night του Σαββάτου, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν την ασύλληπτη ανατροπή Ευρώπης του Άρη επί της ΑΕΚ, τον ήρωα Τσιμίκα που έδωσε το Κύπελλο στη Λίβερπουλ, τον... Panathinaikos και τη φιέστα του Ολυμπιακού:

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ