STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-1: Ισοπαλία στο Καραϊσκάκης πριν από την ερυθρόλευκη φιέστα

Ο Κρέσπο και ο Καρβάλιο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού και τον ΠΑΟΚ
Ο Κρέσπο και ο Καρβάλιο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού και τον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ για την 9η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten, πριν από τη φιέστα των ερυθρόλευκων για το 47ο πρωτάθλημα. Σοάρες (2') και Καρβάλιο (41') τα γκολ του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής των playoffs της Super League Interwetten πριν από τη φιέστα των ερυθρόλευκων για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος. Το ματς έληξε ισόπαλο 1-1, με τα δύο γκολ μάλιστα να μπαίνουν στο β' μέρος του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τους ερυθρόλευκους και έκανε στο 2ο λεπτό το 1-0 χάρη σε γκολ του Φιλίπε Σοάρες. Ο Ολυμπιακός πίεσε και πριν από το τέλος του α' μέρους ισοφάρισε με τον Ζοάο Καρβάλιο στο 41'.

Όσον αφορά στη βαθμολογία, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έφτασε στους 80 βαθμούς και βρίσκεται στο +19 από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίοι μονομαχούν για την δεύτερη θέση, με τον Άρη να ακολουθεί με 59 πόντους και να έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόκριση.

Ο Σοάρες αιφνιδίασε τους ερυθρόλευκους

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές. Συγκεκριμένα, ο Τζολάκης βρέθηκε κάτω από την εστία, με τους Παπασταθόπουλο και Μπαγκαλιάνη στην άμυνα. Οι Κούντε και Κανέ πήραν θέση στον άξονα, με τους Φαντιγκά, Καρβάλιο και Ροντρίγκες να πλαισιώνουν τον Τικίνιο. Από την άλλη, ο Δικέφαλος είχε Κρέσπο, Τσαούση στο βασικό σχήμα και τον Τσόλακ στην κορυφή της επίθεσης.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και σκόραρε στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 2' ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σοάρες πήρε την κεφαλιά, προλαβαίνοντας τον Τζολάκη και άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλος. Στα επόμενα λεπτά οι ερυθρόλευκοι φρόντισαν να αυξήσουν την πίεση τους.

Είχαν την κατοχή, κυκλοφορούσαν και πίεζαν ψηλά. Η μεγάλη ευκαιρία ωστόσο έλειπε, έως το 25ο λεπτό. Τότε, ο Φαντιγκά είδε τον Ανδρούτσο στα δεξιά. Εκείνος έκανε τη σέντρα με στόχο τον Ροντρίγκες, ο οποίος αστόχησε με κεφαλιά "ψαράκι". Αυτή ήταν και η μέχρι τότε καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού.

Ο Καρβάλιο ισοφάρισε πριν από το α' μέρος

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει την κατοχή και να ψάχνει κυρίως από την δεξιά πλευρά να γίνει επικίνδυνος από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έψαχνε τις στιγμές του στην κόντρα επίθεση. Στο 41ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην ισοφάρισε. Ο Ανδρούτσος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τσαούση, έκανε το σπριντ από τα δεξιά, γύρισε προς τον Καρβάλιο, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, αν και ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία στο 45' να ισοφαρίσει. Ο Σάστρε έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί κινήθηκε ο Σβαμπ, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τζολάκη.

Δεν άλλαξε το σκορ στο β' μέρος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγή στο β' μέρος, καθώς ο Μανωλάς αντικατέστησε τον Μπαγκαλιάνη. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να έχουν τον πρώτο λόγο, χωρίς βέβαια τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 59' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κούντε από τα αριστερά, ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Η πρώτη τελική του Δικεφάλου κατεγράφη στο 65'. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι. Ο Μίτριτσα έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Τζολάκης έπεσε ωραία και απέκρουσε.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να αλλάξουν πράγμαα, έτσι Αραμπί και Εμβιλά πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο για τον Ολυμπιακό, ενώ ο οι Καντουρί και Άκπομ για τον Δικέφαλο. Στο 76' ο Δικέφαλος είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Άκπομ, η οποία έφυγε άουτ. Στο 78ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Άκπομ που έφυγε άουτ.

Στο 87' οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ρόνι Λόπες πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε την πάσα προς τον Αραμπί, ο οποίος από κοντά δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν με νέα σουτ να πάρουν το τρίποντο, χωρίς να τα καταφέρουν. Στο φινάλε, οι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία

Δείτε την Game Night

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ