ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρήκε ενέργεια από το πάθος του για τη νίκη

Ο Άκπομ πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα για τη Super League Interwetten.
Ο Άκπομ πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έβγαλε αντίδραση στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και πήρε μια νίκη παίζονται κόντρα στα "θέλω" του προπονητή του

Ο ΠΑΟΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου και κέρδισε το τελευταίο του παιχνίδι για το πρωτάθλημα το 2021. Νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης που σε ένα μεγάλο μέρος του, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ με την νίκη του αυτή δείχνει να αφήνει πίσω του το κακό του διάστημα, που στην ουσία τον έβγαλε εκτός από την διεκδίκηση του τίτλου και το παράδοξο είναι ότι την πήρε αγωνιζόμενος ενάντια στα θέλω του προπονητή του.

Και αυτό διότι έδειξε και πάλι τις αδυναμίες που έχει εμφανίσει από την αρχή της σεζόν κυρίως στην ανασταλτική του λειτουργία, και αν εξαιρέσει κανείς το τελευταίο ημίωρο, δεν είχε στο γήπεδο. τον κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι που θέλει να έχει ο Ρουμάνος τεχνικός. Πώς κέρδισε; Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, εξίσου σπουδαίο με αυτό στους Ζωσιμάδες, κυρίως λόγω της θέλησης που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του για να κερδίσουν.

Ο Δικέφαλος από την στιγμή που δέχθηκε την ισοφάριση από τον Χριστόπουλο έδειξε νοοτροπία νικητή. Και σε ένα σημείο του αγώνα που έδειχνε να στραβώνει εντελώς, με το σκορ στο 2-2 οι παίκτες του έβγαλαν αντίδραση, ανέβασαν ταχύτητα και πίεσαν για να φτάσουν στη νίκη.

Το γεγονός ότι τα κατάφεραν με πέναλτι, που μάλιστα κέρδισε από τον Ρούμπεν Γκαρσία ο Άνχελ Κρέσπο δεν μειώνει την προσπάθεια τους αυτή. Ακόμη και η φάση του πέναλτι με τον Ισπανό να κάνει κίνηση εξτρέμ για να μπει στην περιοχή του Αστέρα δείχνει "του λόγου το αληθές…".

Ο Λουτσέσκου μπορεί να κρατήσει, αν μην τι άλλο, αυτήν την αντίδραση των παικτών που στο τελευταίο ημίωρο έχασαν πολλές ευκαιρίες για το γκολ της νίκης, μέχρι να τον βρουν στο 90΄με την δεύτερη εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούρτιτς.

Και αν θυμηθεί κανείς το πόσες φορές ο Ρουμάνος έχει δημόσια μιλήσει για το έλλειμα αυτοπεποίθησης που δεν επιτρέπει στην ομάδα του να γυρίσει σε παιχνίδια που δεν εξελίσσονται θετικά, μπορεί να θεωρήσει ότι αυτό το σερί που χτίζει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια, ήταν ότι καλύτερο για να διορθώσει την κακή της ψυχολογία.

Δεν του βγήκε η επιλογή του Μπίσεσβαρ

Η επιστροφή του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αντί του Τόμας Μούργκ ήταν η πιο σημαντική διαφοροποίηση στην ενδεκάδα που επέλεξε να κατεβάσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και αυτό διότι ο ποιοτικός Σουριναμέζος ήταν σε ειδική διαχείριση το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό έπαιζε για 30 λεπτά περίπου για να ανακτήσει τις χαμένες του δυνάμεις.

Αυτά τα ημίωρα που αγωνίστηκε ο Μπίσεσβαρ ήταν ποιοτικά και ενδεικτικά του πόσο καθοριστικός μπορεί να είναι εφόσον βρίσκεται στο 100% της ετοιμότητας του. Απέναντι στον Αστέρα όμως δεν ήταν, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως να ήταν προτιμότερο για τον Ρουμάνο τεχνικό να συνεχίσει να τον κρατά στον πάγκο και να τον βάλει ως αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο

Δέχθηκε ξανά γκολ στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου

Από την άλλη πλευρά ο Λουτσέσκου ξεκίνησε με την ίδια τετράδα στα μετόπισθεν. Και πάλι δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του έβαλε τους Μιχάι και Κρέσπο και είχε στα πλάγια τους Λύρατζη και Σίντκλεϊ. Γενικότερα μεσοαμυντικά ο ΠΑΟΚ ήταν παρόμοιος με αυτόν που ξεκίνησε στους Ζωσιμάδες στο πρώτο παιχνίδι μετά από καιρό που κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του Πασχαλάκη.

Απέναντι όμως στον Σονί κανείς μεσοαμυντικός του Δικέφαλου δεν είχε απάντηση και έτσι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ στην πρώτη ευκαιρία που του δημιούργησε ο αντίπαλος του, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στα φετινά του παιχνίδια.

Επέστρεψε ο Άκπομ

Όσο για τον Άκπομ που πήρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι φανέλα βασικού; Η επιλογή του Λουτσέσκου είχε να κάνει και με το καλό παιχνίδι που έκανε στα Γιάννενα ο Άγγλος αλλά και με το γεγονός ότι η πίεση που ασκεί μαζί με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, όταν ο αντίπαλος προσπαθεί να παίξει από την πίσω ζώνη είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή που ασκεί ο ΠΑΟΚ με τον Σβιντέρσκι στην ενδεκάδα του.

Αυτήν την φορά όμως ο Άκπομ είχε μια στιγμή στο παιχνίδι που θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον ποδοσφαιριστή που ήταν πριν φύγει από την Τούμπα για την Μίντλεσμπρο. Και με το γκολ που πέτυχε έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου, χωρίς να είναι καλύτερη από τον Αστέρα Τρίπολης.

Έκανε το πρώτο ταμείο

Ο Λουτσέσκου στο τέλος του αγώνα δήλωσε ότι θα είναι ικανοποιημένος για τον τρόπο που κλείνει το 2021 αν ο ΠΑΟΚ προκριθεί σε βάρος της ΑΕΛ στο παιχνίδι της Τετάρτης για το Κύπελλο. Σίγουρα στο ταμείο που θα κάνει θα μετρά και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο η ομάδα του βγήκε από την διεκδίκηση του βασικού στόχου, που ο ίδιος είχε θέσει, δεν μπορεί να τον αφήνει ικανοποιημένο. Τουλάχιστον ο ίδιος αλλά και ο ΠΑΟΚ γενικότερο δείχνει να έχει αναγνωρίσει τα λάθη που έγιναν και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να τα διορθώσει. Ο Γενάρης άλλωστε είναι κοντά.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ