STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Αστέρας 3-2: Δυσκολεύτηκε στο θρίλερ της Τούμπας, αλλά πήρε τη νίκη με πέναλτι του Κούρτιτς στο 90'

Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Αστέρας
Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Αστέρας INTIME

Ο ΠΑΟΚ, αν και δυσκολεύτηκε, πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα επικρατώντας 3-2 του Αστέρα. Ο Σόνι άνοιξε το σκορ (13'), ισοφάρισε ο Άκπομ στο 43', με τον Κούρτιτς να ευστοχεί σε πέναλτι στο 49'. Ο Χριστόπουλος σκόραρε στο 60', για να δώσει τη νίκη στον Δικέφαλο ο Κούρτιτς στο 90'.

Ο ΠΑΟΚ είχε δύσκολο απόγευμα, όμως κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Ο Δικέφαλος επικράτησε 3-2 του Αστέρα για την 15η αγωνιστική της Super League Interwetten σε ένα παιχνίδι με αρκετές συγκινήσεις.

Ο Σόνι έκανε το 1-0 στο 13ο λεπτό, με τον Άκπομ να ισοφαρίζει στο 43ο λεπτό. Ο Κούρτιτς ευστόχησε με πέναλτι στο 49', για να ισοφαρίσει ο Χριστόπουλος στο 60'. Ο Κούρτιτς από την άσπρη βούλα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στο 90ο λεπτό.

Με αυτό το τρίποντο ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στους 28 πόντους και παραμένει στην 3η θέση. Ο Αστέρας βρίσκεται στην 8η θέση με 17 βαθμούς στο -2 από την πρώτη εξάδα.

Ο Σόνι άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι θέλοντας να επιβάλει τον δικό του ρυθμό. Στο 2ο λεπτό ο Δικέφαλος είχε καλή στιγμή. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Κρέσπο πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Άκπομ να αστοχεί από κοντά ξανά με το κεφάλι. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία του Δικεφάλου μέσα από την περιοχή στο πρώτο μέρος.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο 13ο λεπτό ο Αστέρας κατάφερε να "χτυπήσει" τον Δικέφαλο. Ο Καρμόνα που προωθήθηκε από τα δεξιά, είδε τον Σόνι ελεύθερο εκτός περιοχής, ο οποίος έκανε το σουτ και νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0 των Αρκάδων. Η ομάδα του Ράσταβατς σκόραρε στην πρώτη της τελική, ενώ ο Δικέφαλος προσπαθούσε να επιβληθεί.

Στο 29ο λεπτό οι Αρκάδες είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Κρεσπί πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ-γύρισμα, με την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία. Στο 33' ο Αστέρας έγινε ξανά επικίνδυνος με σουτ εκτός περιοχής.

Απάντησε σε κομβικό σημείο ο Άκπομ

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να γίνει απειλητικός στην εστία του Αστέρα. Πόσο μάλλον να πατήσει στην περιοχή των Αρκάδων, οι οποίοι έκλειναν καλά τους χώρους. Η πρώτη γραμμή πίεσης τους ήταν στο κέντρο του γηπέδου.

Ο Δικέφαλος πέρα από την φάση του Άκπομ στην αρχή του αγώνα δεν μπόρεσε να κάνει τελική στην περιοχή του Αστέρα στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, σε ένα κομβικό σημείο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ βρήκε λύση. Ο Αουγκούστο μοίρασε στον Άκπομ, ο οποίος γύρισε ωραίο το σώμα του, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά, ο Αστέρας ισοφάρισε άμεσα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε νωρίς στο δεύτερο μέρος μπροστά στο σκορ. Ο Μουνάφο πάτησε τον Ντόουγκλας μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Η αρχική απόφαση επικυρώθηκε και από τον VAR. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Τσιφτσή στην απέναντι γωνία και έβαλε τον Δικέφαλο σε θέση οδηγού στο 49'.

Αμέσως μετά το γκολ του ΠΑΟΚ, ο Αστέρας ανέβηκε στο σκορ ψάχνοντας την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 60ο λεπτό ο Αστέρας βρήκε απάντηση. Ο Άλβαρες εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Χριστόπουλος πήρε την κεφαλιά, ενώ ήταν αφύλαχτος και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Πίεσε και λυτρώθηκε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 64ο λεπτό. Ο Αουγκούστο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιφτσή από κοντά, ο Μπίσεσβαρ πήρε το ριμπάουντ, ωστόσο σούταρε πάνω στα σώματα. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να αντιδράσει στην ισοφάριση, με τον Αστέρα να παραμένει επικίνδυνος ειδικά στην κόντρα.

Ο Λουτσέσκου θέλοντας να αλλάξει πράγματα πέρασε τον Σβαμπ στον άξονα, τον Ίνγκασον στην άμυνα και τον Μουργκ, καθώς ο Μπίσεσβαρ είχε πρόβλημα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Δικέφαλος επιχειρούσε να χτίσει το παιχνίδι του και στο 79ο λεπτό είχε ευκαιρία με τον Σβαμπ ο οποίος πάτησε στην περιοχή έκανε το σουτ με το δεξί, αλλά ήταν άστοχος. Ένα λεπτό αργότερα, ο Δικέφαλος απείλησε εκ νέου με τον Αουγκούστο να εξαπολύει σουτ εκτός περιοχής και τον Τσιφτσή να αποκρούει.

Ο Αστέρας στο 85ο λεπτό έτρεξε στην κόντρα με τον Ριέρα, ντρίμπλαρε, πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ήταν άστοχος. Ο Δικέφαλος στο 90ο λεπτό λυτρώθηκε. Ο Κρέσπο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ρούμπεν Γκαρθία τού έκανε το τάκλιν και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κούρτιτς έστειλε τον Τσιφτσή από την αντίθετη πλευρά για το 3-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ