ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου θα χτυπήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Ριέκα για τα playoffs του Europa Conference League 2021-2022 στο γήπεδο της Τούμπας | Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Ριέκα για τα playoffs του Europa Conference League 2021-2022 στο γήπεδο της Τούμπας | Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τις συνθήκες με τις οποίες ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην μάχη για την επιστροφή στην κορυφή, τα αδύνατα σημεία του ρόστερ και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρωθούν για να φτάσει στον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει αύριο (12/09) με τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ στη μάχη του πρωταθλήματος με τις φιλοδοξίες του να είναι μεγάλες. Το καλοκαίρι του 2020 οι άνθρωποι του Δικέφαλου επέμεναν ότι δημιουργούν ρόστερ πρωταθλητισμού. Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά από ότι περίμεναν.

Φέτος ωστόσο -και κυρίως λόγω της επιστροφής του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της ομάδας- η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν είναι απλά στόχος θεωρητικός αλλά βασικό προτεραιότητα για τους περυσινούς Κυπελλούχους.

Η επιστροφή του Ρουμάνου τεχνικού δυο χρόνια μετά την κατάκτηση του νταμπλ από μόνη της δημιούργησε υψηλές προσδοκίες. Και αυτό διότι συνοδεύτηκε από την οριοθέτηση υψηλών στόχων όπως η κατάκτηση τίτλων και η καθιέρωση στην Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι οι προσδοκίες αυτές δεν στηρίχθηκαν, όσο τουλάχιστον περίμεναν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, από ανάλογη μεταγραφική ενίσχυση. Ο Λουτσέσκου περίμενε μέχρι και την τελευταία στιγμή έναν ακόμη παίκτη για τις θέσεις πίσω από τον φορ, που τελικά δεν ήρθε.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν βελτιώθηκε σε σχέση με την περυσινή αγωνιστική περίοδο. Ο Δικέφαλος απέκτησε συνολικά 6 ποδοσφαιριστές και μπορεί να μην έκανε την οικονομική υπέρβαση που όλοι περιμέναν – πολύ περισσότερο μετά τα 11 εκατομμύρια που εισπράχθηκαν από την παραχώρηση του Τζώλη στη Νόριτς- ωστόσο πήρε παίκτες στις θέσεις που ο προπονητής του θεωρούσε ότι υπήρχε ανάγκη για μεγαλύτερη ενίσχυση.

Ο ΠΑΟΚ ενίσχυσε τα άκρα της άμυνας του με τους δυο Βραζιλιάνους Τέιλορ και Σίντκλεϊ. Πρόσθεσε στην μεσαία του γραμμή την εμπειρία και την ποιότητα του Κούρτιτς. Στη θέση του Χρήστου Τζόλη απέκτησε με δανεισμό τον Μίτριτσα. Αντικατέστησε τον ήρωα του περυσινού τελικού Μίκαελ Κρμέντσικ με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Και όταν ξεπέρασε το σοκ από το τραυματισμό του Πορτογάλου φορ, έφερε πίσω στην Τούμπα τον Άκπομ για να καλύψει το κενό του. Στην Τούμπα επέστρεψαν και τελικά έμειναν ο Μπίσεσβαρ και ο Εσίτι.

Η ενίσχυση θα μπορούσε σίγουρα να είναι μεγαλύτερη και αυτό το παραδέχονται όλοι…Αυτό όμως το ρόστερ που έχει δημιουργεί με τις μεταγραφές να προστίθενται στους ίδιους τερματοφύλακες, στους ίδιους κεντρικούς αμυντικούς, με τον Βιεϊρίνια, τον Καντουρί και τον Σβιντέρσκι που ανανέωσαν τα συμβόλαια τους και φυσικά με τον MVP της περασμένης σεζόν Άντριγια Ζίβκοβιτς μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με την καθοδήγηση του Λουτσέσκου.

Όσο πιο γρήγορρα γίνει ομάδα Λουτσέσκου, τόσο πιο κοντά θα είναι στον στόχο

Ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου θα πρέπει να γίνει, όσο μπορεί πιο σύντομα ομάδα του προπονητή του. Να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση με την περασμένη σεζόν, να δείξει χαρακτήρα νικητή κυρίως στα ντέρμπι και πάνω από όλα να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που είχε την σεζόν της κατάκτησης του νταμπλ.

Για αυτό και είναι κρίσιμο για τον ΠΑΟΚ να μπει με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξέρει ότι η αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για την κατάκτηση του τίτλου θα χτιστεί μόνο με συνεχόμενες επιτυχίες και παιχνίδι με το παιχνίδι. Ο Δικέφαλος θα πρέπει να ξεκινήσει με νίκη στην πρεμιέρα με τον ΠΑΣ ξεπερνώντας τις απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών του όπως ο τραυματίας Ομάρ Ελ Καντουρί και ο υπό περιορισμό στην πατρίδα του λόγω covid Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Πρέπει να αντέξει το ρόστερ

Τα δύο μεγάλα στοιχήματα για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να φανεί διεκδικητικός στο φετινό πρωτάθλημα λογικά θα διευθετηθούν από νωρίς. Πρώτα από όλα οι αντοχές του ρόστερ που έχει ήδη δύο μακροχρόνια τραυματίες (Ίνγκασον και Ολιβέιρα). Τις επόμενες τρεις εβδομάδες ο Δικέφαλος θα δίνει παιχνίδια ανά τρεις ημέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτά τα 7 παιχνίδια στη σειρά θα αποτελέσουν το πρώτο crash test για το βάθος του πάγκου που θα πρέπει να αντέξει τουλάχιστον μέχρι το Γενάρη όταν και θα μπορεί να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Απαιτείται γρήγορη προσαρμογή των νέων αποκτημάτων

Το δεύτερο έχει να κάνει με την προσαρμογή των παικτών που αποκτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών. Μπορεί ο προγραμματισμός του καλοκαιριού να στόχευε ώστε στο τέλος Αυγούστου ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε παίκτες για να ανεβάσει την ποιότητα του, ωστόσο αυτό που έκανε ήταν να κλείσει…τρύπες.

Ο Σίντκλεϊ που στις προπονήσεις δείχνει μεγάλο πάθος μπορεί να αποτελέσει μεγάλη ενίσχυση, απελευθερώνοντας από το αριστερό άκρο της άμυνας τον Βιεϊρίνια. Ο Μίτριτσα είναι αναμφίβολα μια ποιοτική προσθήκη, τουλάχιστον μέχρι το τέλος αυτής της απαιτητικής σεζόν που ξεκινά αύριο για τον ΠΑΟΚ και είναι λογικό ο Λουτσέσκου να περιμένει πολλά από τον συμπατριώτη του. Ο Άκπομ μαζί με τον Σβιντέρσκι πρέπει να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα. Στην πρώτη θητεία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε στην κορυφή της επίθεσης τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Σέρβος μπορεί να έφυγε στα μισά της χρονιάς που κατέληξε με τον Δικέφαλο αήττητο πρωταθλητή, αλλά μέχρι να μπει στο αεροπλάνο για την Αραβία είχε βγάλει πολλές φορές αυτός…τα κάστανα από τη φωτιά δίνοντας στην ομάδα του ώθηση για να φτάσει στον τίτλο.

Σημαδιακά τα δυο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος

Στο νέο ντεμπούτο του, στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα ο Ρουμάνος τεχνικός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα…Σημαδιακό καθώς απέναντι στην ομάδα της Ηπείρου έκλεισε ο πρώτος κύκλος του Λουτσέσκου στο Δικέφαλο με απόλυτη επιτυχία. Σημαδιακό είναι ότι και το δεύτερο παιχνίδι που θα δώσει ο ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα με τον Αστέρα, στην παραδοσιακά αφιλόξενη για αυτόν Τρίπολη.

Εκεί που ο Λουτσέσκου έχασε για τελευταία φορά από ελληνική ομάδα αγώνα πρωταθλήματος (σε παιχνίδι που ξεκίνησε και τελείωσε κανονικά). Οι δυο πρώτες αγωνιστικές δεν πρόκειται να κρίνουν τίποτα. Θα δείξουν όμως πόσο γρήγορα ο ΠΑΟΚ έχει ξαναγίνει ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου…

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ