ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου δεν τα παρατά και δικαιώνεται

Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Τσούμπα Άκπομ πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των playoffs επί του ΠΑΣ Γιάννινα που ήρθε με ένα γκολ στο 90' και που δίνει στην ομάδα του Λουτσέσκου ακόμη μεγαλύτερη ορμή για τον "τελικό" της Γάνδης

Ο ΠΑΟΚ έδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι χτίζει νοοτροπία νικητή και κατάφερε στο τέλος, έστω και με το μυαλό του στον δεύτερο αγώνα με την Γάνδη, να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Δικέφαλος που έπαιξε με πολλές αλλαγές, ξόδεψε ένα ολόκληρο ημίχρονο στο οποίο ήταν τουλάχιστον…φλύαρος. Όσο περνούσε η ώρα πίεζε ολοένα και περισσότερο την άμυνα του ΠΑΣ και στο τέλος δικαιώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η πρεμιέρα των playoffs εξελίχθηκε σχεδόν ιδανικά για τον Δικέφαλο. Αν δεν υπήρχε και ο τραυματισμός του Γιάννη Μιχαηλίδη, που όπως όλα δείχνουν είναι σοβαρός, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα ήταν ανακουφισμένος.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ παρέταξε την ομάδα του με εννέα αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα απέναντι στην Γάνδη, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο. Ο Ρουμάνος τεχνικός τοποθέτησε στη θέση 10 τον Μπίσεσβαρ και αυτό που μένει να φανεί είναι αν η επιλογή του αυτή, έχει να κάνει με τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα της Πέμπτης.

Ο Λουτσέσκου ήθελε να κρατήσει εκτός τον Κρέσπο αλλά ο τραυματισμός του Γιάννη Μιχαηλίδη τον ανάγκασε να τον χρησιμοποιήσει και μάλιστα από νωρίς. Αυτό όμως ήταν το λιγότερο για τον προπονητή του Δικεφάλου καθώς τα πρώτα μηνύματα για το πρόβλημα του νεαρού κεντρικού αμυντικού του κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά ήταν.

Στον ΠΑΟΚ επικρατεί ανησυχία και μάλιστα μεγάλη ενόψει της μαγνητικής στην οποία θα υποβληθεί ο ποδοσφαιριστής και που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τις ενδείξεις πάντως να μην είναι καλές.

Κέρδισε και έκανε πιο εύκολα τη συνέχεια των playoffs

Ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη που κρατά σε υψηλά επίπεδα την ψυχολογία αλλά και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του λίγες ημέρες πριν από την μεγάλη αναμέτρηση με τη Γάνδη στο Βέλγιο.

Όσο και αν είναι νωρίς να ανοίξει μια συζήτηση για τα πλάνα του Λουτσέσκου, αν και κάποια πράγματα είναι φανερά. Όπως για παράδειγμα ότι η άμυνα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Γάνδη θα αποτελείται από τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια ή ότι στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Τσούμπα Άκπομ, με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να κινείται πίσω του.

Βέβαια για την Πέμπτη και τη Γάνδη υπάρχουν ακόμη ημέρες να ασχοληθούν ο Ρουμάνος και οι συνεργάτες του. Ο ΠΑΟΚ είχε μια ευκαιρία κερδίζοντας τον ΠΑΣ στην Τούμπα να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τους διώκτες του στην βαθμολογία των playoffs, πριν από τα δυο συνεχόμενα ντέρμπι στην Αθήνα με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Και την εκμεταλλεύτηκε έστω και αν χρειάστηκε ένα γκολ του Τσούμπα Άκπομ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και αφού οι παίκτες του ζορίστηκαν πολύ να λύσουν τον "Γόρδιο Δεσμό" που τους έβαλε η άμυνα των Ηπειρωτών. Με τον αρχηγό τους τον Γιάννη Κάργα και τον Γιούρι Λοντίγκιν να ηγούνται στην προσπάθεια τους οι Γιαννιώτες έδειχναν να αντέχουν στην πίεση που τους έβαλε ο ΠΑΟΚ μέχρι και το 90'.

Θρήνος για ένα δικό του παιδί

Οι τελευταίες ώρες ήταν δύσκολες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ που αποχαιρέτησε ένα δικό της παιδί τον Παντελή Κυριακίδη.

Ένα παιδί, που σε ηλικία 12 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα τραγικό δυστύχημα επιστρέφοντας από ένα τουρνουά ακαδημιών στην Αθήνα -στο οποίο χάθηκε ο πατέρας του- και έμεινε σε άγρυπνο κώμα για 13 ολόκληρα χρόνια.

Ο αγώνας που έκανε η οικογένεια του όλα αυτά τα χρόνια ήταν τεράστιος. Ο ΠΑΟΚ της στάθηκε… Ο επίσημος ΠΑΟΚ, οι οπαδοί, οι απλοί φίλαθλοι όλοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους την οικογένεια του. Μόνο οι δικοί του, η μητέρα του, ο αδερφός του, ξέρουν αν η βοήθεια που τους δόθηκε ήταν αρκετή, γιατί αυτό που υπέμειναν ήταν πραγματικά δυσβάσταχτο.

Ο Παντελής έφυγε από ανακοπή καρδιάς, χωρίς να ζήσει όσα θα έπρεπε να έχει χαρεί και έφυγε αφήνοντας όλους όσους στάθηκαν κοντά του βουβούς από τον πόνο… Κρίμα και άδικο για ένα παιδί που δεν μπόρεσε να μεγαλώσει και έμεινε για όλους στον ΠΑΟΚ ως ο μικρός Παντελής…

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ