STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Πύρρειος νίκη στις καθυστερήσεις με Άκπομ

Ο Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα | 13 Μαρτίου 2022
Ο Άκπομ πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα | 13 Μαρτίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανταπεξήλθε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού στην πίεση του ΠΑΟΚ, όμως ο Τσούμπα Άκπομ στο 90+1' λύτρωσε τον Δικέφαλο και τού χάρισε το τρίποντο για την πρεμιέρα των playoffs. Αγωνία για τον τραυματισμό του Μιχαηλίδη, καθώς υπάρχουν φόβοι για ζημιά.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε μέχρι τέλους τον ΠΑΣ Γιάννινα και κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης με τον Άκπομ στις καθυστερήσεις (90+1'), ξεκινώντας με το δεξί τα playoffs, επικρατώντας με 1-0.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν διαρκώς την κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο ο Λοντίγκιν έκανε αρκετά καλή εμφάνιση, αν και δεν κατάφερε να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του μέχρι το τέλος.

Στον αντίποδα οι παίκτες του ΠΑΣ προσπάθησαν να αμυνθούν και να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση. Θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοκ στον Δικέφαλο, όμως η κεφαλιά του Ντομίνγκεθ μέσα από τη μικρή περιοχή στο 87', πέρασε ελάχιστα άουτ.

Έτσι ο Δικέφαλος θα πάει με αναπτερωμένο το ηθικό στη ρεβάνς με τη Γάνδη για την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League, ωστόσο στάθηκε εξαιρετικά άτυχος, με τον τραυματισμό του Γιάννη Μιχαηλίδη, καθώς υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά στο γόνατο.

Με εννέα αλλαγές ο ΠΑΟΚ ενόψει Γάνδης, με προβλήματα και χωρίς Μεταξά στον πάγκο ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΟΚ έχει στο μυαλό του και τον επαναληπτικό με τη Γάνδη, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωρά σε λίφτινγκ στην ενδεκάδα, κάνοντας εννέα αλλαγές. Οι μόνοι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν και στα δύο παιχνίδια ως βασικοί είναι ο Κούρτιτς με τον Μπίσεσβαρ. Ο Σλοβένος μέσος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη ρεβάνς με τους Βέλγους, λόγω καρτών.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στον αντίποδα ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη με 17 παίκτες λόγω τραυματισμών και ιώσεων, αλλά και χωρίς τον Ηρακλή Μεταξά, που απουσιάζει λόγω ίωσης. Στη θέση του ήταν ο προπονητής της Κ17, Θανάσης Στάικος, ενώ εκτός ήταν και ο Σάλιακας, που είχε συμπληρώσει τέσσερις κάρτες στην κανονική διάρκεια και ήταν τιμωρημένος.

Την κατοχή ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος με τον ΠΑΣ να έχει ως πρώτο μέλημα να φυλάξει τα μετόπισθεν και να απειλήσει στην κόντρα επίθεση. Ωστόσο με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος αντιμεώπισε προβλήματα στο να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος.

Ο Ζαμπά απείλησε στο πρώτο λεπτό με ένα καλό σουτ, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Λοντίγκιν, ενώ την ίδια τύχη είχε και ένα τακουνάκι του Σάστρε στο 5'. Η πρώτη τελική του ΠΑΣ έγινε στο 9', με ένα σουτ του Εραμούσπε εκτός περιοχής να πηγαίνει άουτ.

Μετά το 10ο λεπτό ο ρυθμός κόπασε, με τους φιλοξενούμενους να αποκρούουν με μεγαλύτερη ευκολία τις επιθετικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ. Στο 29' ο Μορέιρα έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση και εξαπέλυσε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να πηγαίνει άουτ.

Ο Τσόλακ έχασε μια αρκετά καλή ευκαιρία στο 36ο λεπτό. Ο Μπίσεσβαρ κουβάλησε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή και τροφοδότησε τον Κροάτη στο ημικύκλιο της περιοχής του ΠΑΣ. Αυτός έκανε ένα σχετικά αδύναμο σουτ, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει με ευκολία. Τελευταία τελική στο παιχνίδι ήταν για τον ΠΑΟΚ, όμως το σκάψιμο του Κούρτιτς πέρασε λίγο άουτ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο ίδιο μοτίβο το δεύτερο ημίχρονο με τον Δικέφαλο να λυτρώνεται στο τέλος

Ο ΠΑΟΚ είχε διαρκώς την μπάλα στα πόδια του και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα του. Στο 48' απείλησε ο Δικέφαλος για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η προσπάθεια του Τσόλακ κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν, έπειτα από πάσα του Μπίσεσβαρ, μέσα στην περιοχή.

Η επόμενη τελική έγινε έντεκα λεπτά μετά (59'). Ο Σίντκλεϊ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Τσόλακ βρήκε την μπάλα με τον ώμο, δεχόμενος πίεση στον αέρα από τον Κάργα και αυτή κατέληξε άουτ.

Ο Μίτριτσα που πέρασε λίγα λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε στο 64' με ένα ωραίο γυριστό σουτ. Ο Λοντίγκιν δεν κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα, όμως μετά από κακό γύρισμα του Ζαμπά, έσωσε τα χειρότερα, μπλοκάροντάς την.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με διπλή προσπάθεια στο 70' και το 71'. Αρχικά ο Κούρτιτς είδε τον Λοντίγκιν να αποκρούει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του από το ύψος του ημικύκλιου, ενώ ένα λεπτό μετά, έπειτα από ένα εκπληκτικό σλάλομ του Μίτριτσα, ο Ζαμπά νικήθηκε από κοντά από τον εκπληκτικό κίπερ των Ηπειρωτών.

Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ αύξανε την πίεσή του στην προσπάθειά του να βρει ένα γκολ. Ευκαιρίες στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού είχε και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 88' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώλη από τα δεξιά, ο Ντομίνγκεθ με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ μετά το γκολ του Άκπομ στις καθυστερήσεις, ο Περέα αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ