ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη εύκολη νίκη στη σεζόν, όμως χρειάζεται και διάρκεια

Ίνγασον και Καντουρί πανηγυρίζουν το 1-0 του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα | 5 Νοεμβρίου 2022
Ίνγασον και Καντουρί πανηγυρίζουν το 1-0 του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα | 5 Νοεμβρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ομάδα του Λουτσέσκου που προηγήθηκε για πρώτη φορά φέτος με δύο γκολ διαφορά, στο παιχνίδι στο οποίο της έλειπαν οι δύο πλέον αξιόπιστοι σκόρερ της και πέτυχε την πρώτη της εύκολη νίκη στη φετινή σεζόν.

Να που ο ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει και ένα παιχνίδι χωρίς να καρδιοχτυπήσουν οι φίλοι του. Αρκεί να βρει τα γκολ που φέτος πετυχαίνει με το σταγονόμετρο…

Το γεγονός ότι χρειάστηκε να φτάσει στην 11η αγωνιστική του το πρωτάθλημα μέχρι να καταφέρει να πάρει προβάδισμα δύο γκολ έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου για να περάσει ένα εύκολο βράδυ στην έδρα του δεν είναι και συνηθισμένο αλλά συνέβη.

Ότι τα κατάφερε σε ένα παιχνίδι στο οποίο του έλειπαν οι δύο πιο παραγωγικοί σε γκολ ποδοσφαιριστές του είναι κάτι που θα έπρεπε να το περιμένουμε από μια ομάδα με πολλές διακυμάνσεις μέχρι τώρα στην απόδοση της. Με τον Νάρεϊ και τον Κούρτιτς -που είχαν σκοράρει τα 7 από τα 11 γκολ του ΠΑΟΚ στα πρώτα 10 παιχνίδια της σεζόν- εκτός αποστολής ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο, μάλιστα, δεκάλεπτο του αγώνα με τον ΠΑΣ και αυτή τη φορά διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το προβάδισμα του για πάρει τη νίκη που

Βολεύεται δεξιά ο Ζίβκοβιτς

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάλυψε με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς το κενό του τραυματία Νάρεϊ ευελπιστώντας ότι ο Σέρβος επιστρέφοντας στην αγαπημένη του δεξιά πλευρά και παίζοντας με ανάποδο πόδι θα γίνει περισσότερο αποδοτικός. Κάτι που συνέβη… ο Ζίβκοβιτς έδειξε να βολεύεται καλύτερα στα δεξιά από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια που έπαιζε στην απέναντι πλευρά της ομάδας του.

Του δίνει ταχύτητα ο Κωνσταντέλιας

Στα αριστερά δίκαια ξεκίνησε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ο νεαρός έδειξε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ότι δικαιούται περισσότερο χρόνο συμμετοχής από αυτόν που είχε μέχρι τώρα.

Και αυτό όχι γιατί είναι πολύ ταλαντούχος και με μεγάλη προοπτική για το μέλλον αλλά γιατί σήμερα δεν έχει άλλος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ την δική του ικανότητα να παίζει "ένας εναντίον ενός" και τη δυνατότητα να κάνει το απρόβλεπτο για να δημιουργήσει ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα.

Σε δεύτερο συνεχόμενο πάντως αγώνα φάνηκε ότι είναι ένας παίκτης στον οποίο ο προπονητής του ΠΑΟΚ πρέπει να επιμείνει. Ο νεαρός δίνει εκτός όλων των άλλων και ταχύτητα στις πτέρυγες της ομάδας του, στοιχείο που της είχε λείψει. Αν μάλιστα καταφέρει λίγο να "χαλιναγωγήσει" το θυμικό του και να πάρει καλύτερες αποφάσεις στην τελική του ενέργεια, τότε είναι σίγουρο ότι έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτό μόνο αν πάρει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του θα καταφέρει να το πετύχει.

Δικαίωσε την επιλογή του ο Σβαμπ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποδέχθηκε με την επιλογή του να κρατήσει στον πάγκο τον Ντόουγκλας Αουγκούστο ότι σε παιχνίδια όπως αυτό με τον ΠΑΣ ή όπως αυτό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης πριν δύο εβδομάδες ότι η ομάδα του χάνει πολύ σε δημιουργία με τον Βραζιλιάνο στο "10". Τοποθέτησε λοιπόν εκεί τον περισσότερο δημιουργικό Ομάρ Ελ Καντουρί.

Το γεγονός ότι ο Αουγκούστο έμεινε εκτός ενδεκάδας είχε μάλλον περισσότερο να κάνει με την…ψυχολογία του Στέφαν Σβαμπ. Αν δεν ξεκινούσε ο Αυστριακός ούτε σε αγώνα στον οποίο ο Κούρτιτς ήταν τιμωρημένος, δίκαια θα αναρωτιόταν και ο ίδιος αν έπραξε σωστά το καλοκαίρι που ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αυστριακός έκανε πολύ καλό παιχνίδι στο πλευρό του Ντάντας που συνεχίζει να είναι καθοριστικός για την ομάδα του. Το έδειχνε άλλωστε και στις τελευταίες παρουσίες του ως αλλαγή ότι είχε πράγματα να δώσει.

Χρειάζεται διάρκεια στις νίκες

Το παιχνίδι εξελίχθηκε ιδανικά για το Δικέφαλο που μόνο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε δικαιώματα στους Γιαννιώτες να τον απειλήσουν και έτσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του πήραν μια βαθιά ανάσα.

Το ζητούμενο τώρα είναι να δώσουν συνέχεια στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό και μετά με τον επικίνδυνο Βόλο στην Τούμπα. Γιατί επίσης, είναι ένα θέμα το γεγονός ότι αν εξαιρέσει κανείς τις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τις νίκες απέναντι σε Παναιτωλικό και Ατρόμητο, η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει συνεχόμενα τρίποντα.

Ο Λουτσέσκου μετά το "δεν κοιτάζω την κατάταξη" που δήλωσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ απόψε προέβλεψε ότι "η δουλειά που κάνουμε φέτος θα φανεί την επόμενη χρονιά". Ότι και αν λέει ο Ρουμάνος όμως είναι βασικό για την προσπάθεια και τη δική του αλλά και των παικτών του να αποτινάξουν την πίεση που τους ασκείται και να διώξουν την εσωστρέφεια που συχνά πυκνά επιστρέφει στην Τούμπα.

Και για να το πετύχουν θα πρέπει να παίρνουν νίκες είτε εύκολα όπως έκαναν απέναντι στον ΠΑΣ είτε ακόμη και δύσκολα… Νίκες που όπως και να έρθουν είναι απαραίτητες σε μια νέα ομάδα.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ