STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Το "καθάρισε" από νωρίς ο δικέφαλος και επέστρεψε στις νίκες

Ο Ίνγασον πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Ίνγασον πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα στην Τούμπα με τους Ίνγκασον και Σβαμπ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στην Τούμπα και έδειξε αντίδραση μετά την ήττα του από την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την ΑΕΚ στην "OPAP Arena" ήθελε να βγάλει αντίδραση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, να επιστρέψει στις νίκες, να πάρει το τρίποντο και να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Κατάφερε τα δύο πρώτα και εν μέρει το τρίτο καθώς νίκησε την ομάδα των Ιωαννίνων με 2-0 σε ένα ματς όπου κατάφερε να πετύχει και τα δύο γκολ πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα στην Τούμπα με τους Ίνγκασον και Σβαμπ να χρίζονται σκόρερ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο όταν και κατάφεραν να προηγηθούν και ουσιαστικά να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη. Στο πρώτο μέρος μάλιστα οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο και να απειλήσουν την εστία του Κοτάρσκι.

Αντίθετα στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν καλύτερα και έφτιαξαν κάποιες φάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να μειώσουν το σκορ αλλά ο Κοτάρσκι είπε όχι. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του διατήρησε το υπέρ του σκορ μέχρι το τέλος και έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Ο ΠΑΟΚ που έπαιξε χωρίς τους Νάρεϊ και Κούρτιτς για πρώτη φορά φέτος κατάφερε να πετύχει δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών με τους Ίνγκασον στο 8' και Σβαμπ στο 10' και ουσιαστικά εκεί κάπου τελείωσε το παιχνίδι στην Τούμπα.

Οι τελικές και τα expected goals στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Οι τελικές και τα expected goals στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα

Οι παίκτες του Λουτσέσκου απείλησαν στο 2' με τον Ζίβκοβιτς και έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους για το τι θα επακολουθήσει. Έξι λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Ίνγκασον να πετυχαίνει το πρώτο του φετινό γκολ με γυριστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ράφα Σοάρες από τα αριστερά.

Στην επόμενη επίθεση του ΠΑΟΚ ο Σάστρε έκανε ωραία σέντρα προς τον Ολιβέιρα με τον Σόρια να τον τραβάει και να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να δείχνει το πέναλτι. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 2-0 του δικεφάλου με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο 23' θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ όταν έβγαλε μια πολύ ωραία επίθεση με τελικό αποδέκτη τον Κωνσταντέλια που έκανε το πλασέ με τη μπάλα να φεύγει σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του Αθανασίου. Στο 40' ο Ολιβέιρα ήταν αυτός που βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή έδιωξε ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Στάικος έριξε στο ματς τον Μορέιρα αντί του Φοφανά και η εικόνα των φιλοξενούμενων άλλαξε προς το καλύτερο καθώς οι παίκτες του ΠΑΣ πήραν μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Κοτάρσκι όταν χρειάστηκε να επεμβαίνει και να κρατάει το μηδέν στην εστία του.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους συνέχισαν να ψάχνουν ένα τρίτο γκολ αλλά δεν είχαν την ίδια επιθετική πρωτοβουλία που έδειξαν και στο πρώτο 45λεπτο με το ματς να ολοκληρώνεται με το σκορ να μένει στο 2-0 με τα δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (64' Νάσμπεργκ), Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (79' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (70' Σοάρες), Ολιβέιρα (79' Μπράντον Τόμας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Aθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μπιλμπάο, Λώλης (81' Παμλίδης), Λιάσος (90+1' Τσίρης), Ροσέρο (90+1' Τσάβος), Φοφανά (Μορέιρα 46'), Μπάλαν (64' Σταματελόπουλος).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ