ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε Ευρωπαίος, αλλά και πληγωμένος

Ο Μουργκ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Λίνκολν
Ο Μουργκ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Λίνκολν EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λίνκολν σε μια βραδιά που ξεκίνησε με αποδοκιμασίες στην Τούμπα και τέλειωσε με τον Δικέφαλο στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει δυο ευκαιρίες να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League και τις έχασε με την Κοπεγχάγη στην Τούμπα και την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα.

Τελικά την τρίτη, που έτσι και αλλιώς θα ήταν η φαρμακερή την εκμεταλλεύτηκε, έστω και αν στο παιχνίδι με την Λίνκολν δικαίωσε τον Βλάντιμιρ Βάις. Ο προπονητής της Σλόβαν μετά τον αγώνα στην Σλοβάκια είχε προβλέψει ότι ο Δικέφαλος δεν μπορεί να κερδίσει την ομάδα από το Γιβραλτάρ σκοράροντας περισσότερα από τρία γκολ. Στην πραγματικότητα δεν χρειαζόταν ούτε καν να κερδίσει, αφού η Κοπεγχάγη δεν έκανε χάρη στους Σλοβάκους και τους νίκησε στη Δανία και η ομάδα του Λουτσέσκου προκρίθηκε σκοράροντας μόνο 2 φορές.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν όσο τίποτε άλλο μια πρόκριση που θα την έπαιρνε με τις δικές του δυνάμεις (που η αλήθεια είναι δεν του περισσεύουν αυτό το διάστημα) έστω και χωρίς να πραγματοποιήσει και τόσο πειστική εμφάνιση. Γιατί είναι δεδομένο ότι οι πληγές που έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό, είναι πολύ δύσκολο να κλείσουν χωρίς να του αφήσουν σημάδια.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και συνεχίζει το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι και αυτό είναι το μόνο που μπορεί να κρατήσει από τον αγώνα με την αδύναμη Λίνκολν.

Υποδοχή με αποδοκιμασίες

Το πόσο σημαντική είναι η πρόκριση που πήρε ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται και πολλές εξηγήσεις. Όσοι ήταν στην Τούμπα το αντιλήφθηκαν από πρώτο χέρι.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμασαν όχι μόνο τους ποδοσφαιριστές της Λίνκολν όταν μπήκαν για ζέσταμα, αλλά και τους δικούς τους. Οι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν από την στιγμή που βγήκαν στο γήπεδο οι τερματοφύλακες του Δικεφάλου για την προθέρμανση τους και κράτησαν σχεδόν μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Γεγονός που είναι αν μη τι άλλο ενδεικτικό για το πόσο κακό ήταν το κλίμα πριν από το σημερινό παιχνίδι για τον Δικέφαλο. Η κατάσταση ήταν οριακή μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων δυο εβδομάδων και η πρόκριση μονόδρομος με οποιοδήποτε τρόπο.

Όχι ότι τα πράγματα θα διορθωθούν απλά και μόνο επειδή ο ΠΑΟΚ καταφέρνει μετά από πέντε χρόνια να προκριθεί από την φάση των ομίλων μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστούν πολλά ακόμη καλά αποτελέσματα από την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και κινήσεις από την πλευρά της διοίκησης που θα πιστοποιούν ότι θα γίνουν κινήσεις βελτίωσης της ομάδας.

Βουνό τα προβλήματα μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη

Στην κατάσταση που είναι ο ΠΑΟΚ όλα μα όλα του πηγαίνουν στραβά. Λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα με την Λίνκολν ο Δικέφαλος ανακοίνωσε ότι υπάρχουν δύο κρούσματα covid-19 στην ομάδα που τελικά δεν επηρέασαν τα πλάνα του Λουτσέσκου. Ακόμη όμως και στην προθέρμανση ο Ρουμάνος έχασε παίκτη με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να αισθάνεται ενοχλήσεις και ενώ είχε δηλωθεί στην ενδεκάδα να μένει στον πάγκο για να δώσει την θέση του στον Αουγκούστο.

Και να ήταν μόνο αυτός; Ο Λουτσέσκου δεν έχει να ανησυχεί μόνο για τον Μαροκινό αφού στη διάρκεια του αγώνα έχασε και τον Τέιλορ και τον Σβαμπ. Άλλα τρία προβλήματα μαζεμένα που θα προστεθούν σε αυτά που ήδη υπάρχουν (Ολιβέιρα, Βιεϊρίνια και Μίτριτσα) είναι μεγάλο ζήτημα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που θα αναγκαστεί να ανοίξει και άλλο το rotation.

Ήδη ο Ρουμάνος έβαλε σε αυτό για πρώτη φορά στην φετινή χρονιά τον Χάρη Τσιγγάρα που πήρε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά από τον Λουτσέσκου Δεκέμβρη μήνα και όπως φαίνεται θα πάρει και άλλα.

Ο Δικέφαλος έχει ακόμη 4 παιχνίδια μέχρι την διακοπή των Χριστουγέννων, από τα οποία τα 3 για το πρωτάθλημα (με Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και Αστέρα Τρίπολη) και τον δεύτερο αγώνα με την ΑΕΛ για το κύπελλο στις 23 του μήνα. Όλα δείχνουν ότι θα πάει… ασθμαίνοντας να παίξει τα παιχνίδια αυτά εξαιτίας των πολλών απουσιών που θα αντιμετωπίσει.

Από αυτήν όμως την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το ρόστερ να έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια του γίνει αντιληπτό σε όλους ότι το Γενάρη θα πρέπει να γίνουν σημαντικές και ουσιαστικές κινήσεις ενίσχυσης. Αλλιώς είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να βγει η χρονιά.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ