CONFERENCE LEAGUE

ΠΑΟΚ - Λίνκολν 2-0: Καθάρισε την πρόκριση στα μπαράζ των "16" με Ζίβκοβιτς ο Δικέφαλος

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τη Λίνκολν στην Τούμπα και σε συνδυασμό με τη νίκη της Κοπεγχάγης κόντρα στη Σλόβαν με το ίδιο σκορ (2-0) εξασφάλισε την πρόκριση στα μπαράζ των "16" του Europa Conference League. Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με ένα γκολ και μια ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τη Λίνκολν στην Τούμπα για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, με τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου να επικρατούν με 2-0, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άντριγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε μια ασίστ. Την ίδια ώρα, η Κοπεγχάγη νίκησε τη Σλόβαν με 2-0 στο Πάρκεν και έκανε το "χατίρι" στον Δικέφαλο που πήρε τελικά την πρόκριση στα μπαράζ των "16" της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος καθ' όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, πίεσε την εστία του Κόλινγκ, δημιουργώντας ευκαιρίες, αν και η άμυνα των φιλοξενούμενων του έβαλε δύσκολα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, κατέβασαν ταχύτατα μετά το γκολ του Σβαμπ, ωστόσο έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, με τον Πασχαλάκη να έχει ένα από τα πιο ήσυχα βράδια στην καριέρα του στον Δικέφαλο.

Στα άσχημα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε δύο ποδοσφαιριστές. Ο Ελ Καντουρί δεν ξεκίνησε, αν και αρχικά είχε δηλωθεί στην ενδεκάδα, λόγω ενοχλήσεων στο ζέσταμα, ενώ και ο Τέιλορ αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 61'.

Ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στο 17ο λεπτό. Μουργκ και Σίντκλεϊ συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Βραζιλιάνος μπακ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σέρβος μεσοεπιθετικός όντας αφύλαχτος μέσα στην περιοχή με ωραία κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της εστίας.

Στο 53' ο Δικέφαλος διπλασίασε τα τέρματά του με τον Σβαμπ. Ο Ζίβκοβιτς άλλαξε ρόλο και από σκόρερ έγινε δημιουργός. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκανε μια σέντρα από τα αριστερά, ο Σβαμπ έπιασε μια σκαστή κεφαλιά και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κόλινγκ.

Μετά το δεύτερο γκολ, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν το προβάδισμά τους, δίχως να δεχθούν μεγάλη πίεση, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του Νορβηγού ρέφερι, Σάγκι.

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ, αμύνθηκε καλά η Λίνκολν

Το παιχνίδι για τον Δικέφαλο ξεκίνησε με απρόοπτο, καθώς ο Ομάρ Ελ Καντουρί ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και στη θέση του πέρασε ο Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, οι Σίντκλεϊ και Τέιλορ ήταν τα δύο ακραία μπακ, ενώ στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Μιχάι και Κρέσπο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίζονται ο Κούρτιτς με τον Σβαμπ, ο Αουγκούστο στο "10", οι Ζίβκοβιτς και Μουργκ στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Σβιντέρσκι στην περιοχή.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν τα ηνία του παιχνιδιού, ωστόσο η καλά οχυρωμένη άμυνα της Λίνκολν, απέκρουε κάθε επίθεση του Δικεφάλου μέχρι το 170ο λεπτό. Μετά το γκολ του Ζίβκοβιτς, η Λίνκολν πήρε λίγα μέτρα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει τα ηνία του αγώνα.

Πριν το γκολ του Ζίβκοβιτς, ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο 1-0, ωστόσο το γύρισμα του Σίντκλεϊ στον Σβιντέρσκι, κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Λόπες.

Στο 21' ο Γουόκερ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ που κέρδισε ο Γκόμεζ, δίχως όμως αποτέλεσμα. Επτά λεπτά μετά ήταν η σειρά των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου να απειλήσουν. Οι παίκτες του Δικεφάλου αντάλλαξαν όμορφα την μπάλα, με εξαιρετική κάθετη του Κούρτιτς μέσα στην περιοχή και τακουνάκι του Σβιντέρσκι. Τελικός αποδέκτης ο Μουργκ που έκανε το σουτ, με τον Κόλινγκ να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο ημίωρο της αναμέτρησης, ήταν η σειρά του Αουγκούστο να απειλήσει μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο Κόλινγκ έδειξε και πάλι τα αντανακλαστικά του και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση 35 λεπτών, ο Τέιλορ έκανε μια καλή επέλαση από τα αριστερά, γυρίζοντας την μπάλα στον Κούρτιτς, αυτός έκανε το σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής με την μπάλα να καταλήγει σε πόδι αμυνόμενου και στη συνέχεια σε κόρνερ. Η τελευταία καλή φάση για τον Δικέφαλο έγινε στο 43ο λεπτό, ωστόσο ο Μουργκ έκανε κακό τελείωμα, αν και βρέθηκε σε θέση βολής.

Πάτησε "φρένο" μετά το γκολ του Σβαμπ

Οι παίκτες του Δικεφάλου μπήκαν φουριόζοι και βρήκαν το γκολ που ήθελαν στην πρώτη τους τελική στο παιχνίδι. Το γκολ του Σβαμπ σε συνδυασμό με το 2-0 της Κοπεγχάγης έθεσε σε θέση ισχύος τους Θεσσαλονικείς για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική του Δικεφάλου μετά το γκολ του Σβαμπ ήταν στο 69ο λεπτό, με ένα μακρινό σουτ του Μπίσεσβαρ, το οποίο πέρασε άουτ.

Την ίδια στιγμή η Λίνκολν δεν κατάφερε να σταθεί απειλητική για την εστία του Πασχαλάκη, ούτε να δημιουργήσει κάποια τελική προσπάθεια.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει και τρίτο γκολ, χάρη σε δύο τελικές του Μπίσεσβαρ σε διάστημα δύο λεπτών (87'-88'). Αρχικά ο Μπίσεσβαρ έκανε μια υπέροχη ατομική ενέργεια μέσα από την περιοχή, ωστόσο το τελείωμά του ήταν κακό, με αποτέλεσμα η μπάλα να πηγαίνει ψηλά στο 87'.

Στην επόμενη επίθεση του Δικεφάλου, ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Κόλινγκ να σταματάει με τα πόδια την προσπάθειά του.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (61' Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (74' Τσιγγάρας), Αουγκούστο (67' Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Σβιντέρσκι (67' Άκπομ).

Λίνκολν: Κόλινγκ, Σεργκέντ, Ρόι Τσιπολίνα, Λόπες, Τοσκάνο, Ρονάν (72' Καραγιέρο), Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο (78' Αραίθα, Γουόκερ (65' Οκράν), Κίκε Γκόμεζ.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής

Η βαθμολογία

*Ο 1ος προκρίνεται στη φάση των 16
*Ο 2ος παίζει σε έξτρα γύρο για την πρόκριση στους 16 με αντίπαλο τρίτο από τους ομίλους του Europa League
*Ο 3ος και ο 4ος αποκλείονται

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ