ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ φλέρταρε με την γκέλα, αλλά νίκησε πάλι με γκολάρες

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού
Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έδειξε δυο πρόσωπα απέναντι στον Παναιτωλικό και παρά το γεγονός ότι φλέρταρε με την γκέλα τελικά πήρε το τρίποντο και συνεχίζει.

Αν το δει κανείς βαθμοθηρικά και μόνο, ο ΠΑΟΚ τη δουλειά την έκανε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό βάζοντας άλλους τρεις πόντους στο σακούλι του.

Έτσι, έκλεισε μια πολύ δύσκολη σειρά αγώνων σε Ελλάδα κυρίως και σε Ευρώπη με θετικό πρόσημο. Στο πρωτάθλημα πήρε τους εννέα από τους 12 βαθμούς που διεκδίκησε, βγάζοντας ένα ανηφορικό πρόγραμμα με τα δυο εκτός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Στο Conference League και στα δυο παιχνίδια με την Αμπερντίν εξασφάλισε τη συνέχειά του στη διοργάνωση και μετά τη φάση των ομίλων και παίζει δυνατά και για την πρώτη θέση.

Από πλευράς εικόνας κι απόδοσης αν μπορεί να κρατήσει κανείς κάτι απέναντι στους Αγρινιώτες είναι η εικόνα του πρώτου μόνο ημιχρόνου.

Ανεβαίνει ο Σαμάτα

Ο ΠΑΟΚ για έναν ακόμα αγώνα δέχθηκε γκολ στην πρώτη φάση που του δημιούργησε ο αντίπαλός του – κι η αλήθεια είναι ότι και πάλι δεν ήταν πολλές- ωστόσο αντέδρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κράτησε την μπάλα στο χόρτο και με τους παίκτες του να την μεταφέρουν ιδανικά με πολλές πάσες, 11 τις μέτρησε το συνδρομητικό προς την περιοχή του Καπίνο, βρήκε γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης, με εξαιρετική εκτέλεση με το τακουνάκι του Αλί Μπουάνα Σαμάτα.

Ο Τανζανός που σκόραρε και στον αγώνα με την Αμπερντίν έκανε μάλλον το καλύτερο μέχρι τώρα ημίχρονο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Πριν σκοράρει είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με εντυπωσιακή κεφαλιά ψαράκι, μετά το γκολ της ισοφάρισης έστειλε κι άλλη μια φορά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Οζντόεφ ήταν σε θέση οφσάιντ και γενικά έδειξε πως αρχίζει να ανταποκρίνεται στη θέση που είναι πολύ σημαντική για τον Δικέφαλο.

Κακός στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο κομμάτι όμως, του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που θα περίμενε κανείς. Είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν έκανε ούτε μια τελική στην αντίπαλη εστία, έδωσε ευκαιρίες, μπορεί όχι σημαντικές, αλλά αρκετές στον αριθμό στον αντίπαλό του, κι έκλεισε μάλλον με άγχος έναν αγώνα στον οποίο, όπως και στα πιο πολλά που δίνει, απαγορευόταν η γκέλα.

Την γκέλα τη γλίτωσε, ωστόσο φάνηκε ότι υπάρχουν ακόμα πράγματα που θα πρέπει να διορθωθούν πάντα και βασικότερα αυτά που αντιμετωπίζει στην άμυνα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δέχεται γκολ για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς, όπως έγινε και στα δυο παιχνίδια με την Αμπερντίν, ο αντίπαλός της να της δημιουργήσει άλλες καθαρές τουλάχιστον φάσεις για γκολ.

Με απουσίες, πολλές αλλαγές ξανά και τον Ντέλια αριστερά

Δικαιολογίες μπορεί να βρει κανείς πολλές. Για παράδειγμα, πως στο σημερινό αγώνα ο Λουτσέσκου δεν είχε στη διάθεσή του το πλέον παραγωγικό του δίδυμο Τάισον και Ράχμαν Μπάμπα.

Μπορεί η στατιστική να μην έχει καταγράψει συνεργασία των δυο σε κάποιο από τα φετινά γκολ του ΠΑΟΚ, ωστόσο στο γήπεδο η εικόνα της αριστερής πλευράς του Δικεφάλου όταν αγωνίζονται μαζί είναι τις περισσότερες φορές απολαυστική.

Κι οι δυο μαζί και ξεχωριστά έχουν τεράστια επίδραση στην επιθετική λειτουργία της ομάδας τους. Χώρια που η χρησιμοποίηση του Τάισον απελευθερώνει και τον Ζίβκοβιτς που θα πρέπει όλοι να παραδεχθούν ότι είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνος όταν αγωνίζεται δεξιά.

Αυτό το τελευταίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε ένα τρικ για να το διασφαλίσει και απέναντι στον Παναιτωλικό. Η επιλογή ενός σχήματος με τον Κωνσταντέλια αριστερά και τον Μουργκ στο "δέκα" διατήρησε τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ δεξιά.

Ο Σέρβος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου που έχει φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων τη φετινή περίοδο και μοιάζει ικανός να κάνει μια σεζόν ακόμα καλύτερη και από την πρώτη του στην Τούμπα. Το 10ο γκολ που πέτυχε ήταν χάρμα οφθαλμών αν είχε και τύχη, ωστόσο τελικά αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντικό αφού ήταν το νικητήριο.

Από εκεί και πέρα, η επιστροφή του ζευγαριού Οζντόεφ- Μεϊτέ στη μεσαία γραμμή ήταν λογική κι αναμενόμενη, με τον Λουτσέσκου να αλλάζει όλη την τετράδα της άμυνάς του σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Αμπερντίν.

Έξω Βιεϊρίνια και Μπάμπα, μέσα Σάστρε και Ράφα Σοάρες, έξω Εκόνγκ και Κουλιεράκης, μέσα Κεντζιόρα και Μιχαηλίδης που επέστρεψε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Και για μην τα πολυλογούμε για τις επιλογές του Λουτσέσκου το γεγονός ότι από το παιχνίδι της Πέμπτης (9/11) μόνο ο Κοτάρσκι κι ο Κωνσταντέλιας κράτησαν φανέλα βασικού.

Δύσκολη κι η επόμενη πίστα

Ο χρόνος είναι δεδομένο ότι κυλά υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του θα έχει και πάλι αρκετές ημέρες να δουλέψει με ηρεμία με την ομάδα του για να διορθώσει τις ατέλειές της και να την παρουσιάσει ακόμα πιο δυνατή στη συνέχεια.

Η επόμενη…πίστα μπορεί να μην έχει κάποιο μεγάλο ντέρμπι στο πρωτάθλημα, αλλά περιλαμβάνει οκτώ παιχνίδια σε 25 ημέρες, μέσα στα οποία και τη "μητέρα όλων των μαχών" στον όμιλο, την αναμέτρηση με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ