ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε ένταση εντός και εκτός γηπέδου

Ο Μπράντον πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Λαμία | 8 Μαρτίου 2023
Ο Μπράντον πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΟΚ - Λαμία | 8 Μαρτίου 2023 INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ, που μετά τα έξι γκολ με τον Ιωνικό, σκόραρε άλλα πέντε στη Λαμία και τον Ραζβάν Λουτσέσκου που αντέδρασε σε όσους τον έβριζαν, στέλνοντάς τους για... ύπνο με τη χαρακτηριστική κίνηση.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας Novibet για 6η φορά τα τελευταία 7 χρόνια και θα διεκδικήσει το 5ο του τρόπαιο στη διοργάνωση μετά την εκτός έδρας νίκη του με 5-1 στη Λαμία.

Το ζητούμενο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν να κλειδώσει από τον αποψινό παιχνίδι την παρουσία του στον τελικό και αυτό φάνηκε και από τις επιλογές του προπονητή του στην αρχική ενδεκάδα.

Μια αλλαγή διαχείρισης έκανε στην ουσία ο Ρουμάνος τεχνικός με τον Ζόαν Σάστρε να παίρνει την θέση του Ράφα Σοάρες και να αγωνίζεται με ανάποδο πόδι στην αριστερή πλευρά της άμυνας του Δικεφάλου. Σε καμία άλλη περίπτωση ο 54χρονος τεχνικός δεν έκανε οικονομία δυνάμεων χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα που είχε στη διάθεση του.

Είχε τον απόλυτο έλεγχο και πέντε διαφορετικούς σκόρερ

Αγωνιστικά, όπως και στον αγώνα με τον Ιωνικό, το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού στην πραγματικότητα απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με ένα γκολ στο οποίο συμμετείχαν και οι 3 μεσοεπιθετικοί του: ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα και την έσπασε στον Ζίβκοβιτς και αυτός την έστειλε στο Νάρεϊ που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Από την στιγμή εκείνη ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Κωνσταντέλια να ξεκινά μια επίθεση παίρνοντας την μπάλα από τον Κουλιεράκη και την τελειώνει ο ίδιος νικώντας τον Γκαραβέλη, με ενδιάμεσους Ζίβκοβιτς και Σάστρε.

Η αλήθεια είναι ότι ο έλεγχος του ρυθμού από την πλευρά του Δικεφάλου ήταν τόσο απόλυτος που οι παίκτες του έφερναν την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας σχεδόν όποτε ήθελαν και έφτασαν σε ένα ευρύ 5-1 χωρίς στην πραγματικότητα να φορτσάρουν και πολύ. Άλλαζαν την μπάλα με άνεση και κυρίως με υπομονή και όποτε έβλεπαν τη δυνατότητα να απειλήσουν επιτάχυναν για να μπουν στην περιοχή των γηπεδούχων και να φτάσουν σε τελική.

Έτσι πέτυχαν το 3-0 με το εντυπωσιακό πλασέ του Αουγκούστο, το 4-0 με σκόρερ τον Μπράντον και δημιουργό τον Τάισον και το 5-0 με τον Σάστρε που μπήκε και αυτός στη λίστα των φετινών σκόρερ του ΠΑΟΚ μετά τη 2η ασίστ του Ζίβκοβιτς στο παιχνίδι.

Και όχι μόνο είχε 5 διαφορετικούς σκόρερ στην επίθεση αλλά και αμυντικά λειτούργησε σχεδόν τέλεια μέχρι το 86' όταν η Λαμία πέτυχε το "γκολ της τιμής". Στο προηγούμενο διάστημα του αγώνα η εστία του Κοτάρσκι δεν απειλήθηκε παρά μόνο μια φορά στο 16' στην πρώτη -και μοναδική για τα επόμενα 70 λεπτά-τελική των γηπεδούχων.

Έστειλε για... ύπνο αυτούς που τον έβριζαν

Με τη διαφορά στη δυναμική αλλά και την ποιότητα των δυο ομάδων να είναι τόσο εμφανής όσο και το σκορ όποιος δεν είδε το παιχνίδι και ενημερώθηκε μόνο για το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να πιστέψει ότι ήταν ένας ημιτελικός χωρίς ένταση και πάθος. Όμως το αντίθετο συνέβη…

Τα νεύρα ξεκίνησαν από νωρίς όταν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Αντέτζο, το οποίο δεν ελέγχθηκε από το VAR και κράτησαν μέχρι και την flash interview του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε δηλώσεις αποδοκιμαζόμενος από την κερκίδα των γηπεδούχων και με χειρονομίες του έστελνε για… ύπνο όσους τον έβριζαν.

Τι λέει ο Λουτσέσκου; Ότι σε συνεχόμενα παιχνίδια της ομάδας του υπάρχουν φάσεις σε βάρος των αντιπάλων του που δεν αντιμετωπίζονται από τους διαιτητές στο VAR με την ίδια σχολαστικότητα που αναλύονται οι φάσεις στα παιχνίδια των υπολοίπων διεκδικητών των πρώτων θέσεων.

Και φέρνει ως παραδείγματα το οφσάιντ γκολ του Αστέρα στην Τρίπολη, το χέρι του Πούλιου στον αγώνα με τον ΠΑΣ και το χέρι του Αντέτζο στη Λαμία. "Πείτε μου τι θα γινόταν σε ματς της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού;" αναρωτιέται ο προπονητής του ΠΑΟΚ σε μια μάλλον ρητορική -για τον ίδιο- ερώτηση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που έτσι και αλλιώς δεν διστάζει να ανεβάζει τους τόνους ή ακόμη να στρέφεται στις κάμερες που καλύπτουν τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ προκειμένου να καταγγείλλει περιπτώσεις στις οποίες θεωρεί ότι η ομάδα του αδικείται, γίνεται αυτόματα αποδέκτης αντιδράσεων. Έτσι έγινε και στη Λαμία σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε νωρίς αλλά που σε κανένα σημείο του δεν του έλειψε η ένταση.

Όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο σκηνικό δεν πρόκειται να αλλάξει. Η σχέση του Λουτσέσκου με όσους χειρίζονται το VAR στην Ελλάδα, όσο του δίνονται αφορμές, θα συνεχίσει να είναι ιδιαίτερη και ο 54χρονος τεχνικός που έχει δημιουργήσει μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα θα κρίνεται από τις δηλώσεις του και όχι από αυτά που δείχνει η δουλειά του στο γήπεδο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ