ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5: Έκλεισε θέση για τον τελικό με πεντάρα στη Φθιώτιδα και πέντε διαφορετικούς σκόρερ

Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει το γκολ του στο Λαμία - ΠΑΟΚ
Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει το γκολ του στο Λαμία - ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 5-1 της Λαμίας εκτός έδρας με πέντε διαφορετικούς σκόρερ και ουσιαστικά βρίσκεται από τώρα τελικό και περιμέενει να δει ποιος εκ των ΑΕΚ ή Ολυμπιακός θα είναι ο αντίπαλος του.

Ο ΠΑΟΚ "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση μετά τη νίκη του με 5-1 επί της Λαμίας στη Φθιώτιδα στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novivbet και ουσιαστικά βρίσκεται ήδη στον έκτο τελικό στα επτά τελευταία χρόνια και περιμένει να δει ποιος εκ των ΑΕΚ ή Ολυμπιακού θα είναι ο έτερος διεκδικητής του τροπαίου με τους "κιτρινόμαυρους" να έχουν το προβάδισμα μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα.

Οι δύο ρεβάνς αναμένεται να διεξαχθούν στα μέσα Απριλίου αλλά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης φυσικά και θα έχει τυπική διαδικασία μετά το αποτέλεσμα στη Φθιώτιδα.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε τις "άγριες" διαθέσεις του με τη σέντρα καθώς στην πρώτη του επίθεση και με τη συμπλήρωση μόλις 13'' ο Νάρεϊ άνοιξε το σκορ με πλασέ σε κενή εστία μετά από ωραία ενέργεια και παράλληλη μπαλιά του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε να έχει τη μπάλα στα πόδια της και να ψάχνει και άλλα γκολ, ώστε να καθαρίσει από νωρίς το ματς και εν γένει την υπόθεση πρόκριση. Το 2-0 ήρθε στο 25' όταν ο Κωνσταντέλιας πήρε ωραία τη μπάλα στο κέντρο, την άνοιξε αριστερά στον Ζίβκοβιτς ο οποίος την πέρασε κάθετα προς τον Σάστρε. Ο Ισπανός μπακ έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον Έλληνα μέσο που είχε ακολουθήσει τη φάση και αυτός με πλασέ

Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο 3-0 και πάλι με τον Κωνσταντέλια ο οποίος πάτησε περιοχή, πέρασε τον Γκαραβέλη προσπάθησε να πλασάρει με τον Αντέτζο πάνω στη γραμμή να διώχνει σε κόρνερ. Νέα φάση για τον ΠΑΟΚ με την εκτέλεση του κόρνερ με τον Αουγκούστο να βγαίνει από το σκριν και να πλασάρει με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων. Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κυκλοφορία της μπάλας αλλά χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα.

Κάτι το οποίο άλλαξε μετά το 60' με τον δικέφαλο να πετυχαίνει τρία γκολ σε διάστημα επτά λεπτών. Αρχικά στο 62' η άμυνα της Λαμίας προσπάθησε να διώξει τη μπάλα η οποία έφτασε στον Αουγκούστο αυτός έκανε μια ψηλοκρεμαστή σέντρα-σουτ, έστειλε τη μπάλα πάνω από τον Γκαραβέλη και έγραψε το 3-0.

Ο Λουτσέσκου έριξε και τους Τάισον-Σβαμπ στο ματς με τον Βραζιλιάνο στο 67' να δίνει ωραία κάθετη πάσα προς τον Μπράντον Τόμας ο οποίος με ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Με τη σέντρα ο ΠΑΟΚ έκλεψε τη μπάλα, ο Ζίβκοβιτς έγινε κάτοχος της και έβγαλε μια τρομερή πάσα προς τον Σάστρε ο οποίος άφησε τη μπάλα να σκάσει μπροστά του και από το ύψος της μικρής περιοχής με ωραίο πλασέ πέτυχε το πέμπτο γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το μόνο που κατάφερε η Λαμία ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 86' όταν σε βαθιά μπαλιά προς την άμυνα του ΠΑΟΚ αυτή δεν απομάκρυνε καλά με τον Μαρτίνες να κάνει το βολέ και να νικάει τον Κοτάρσκι για το 1-5. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Μεντίνα μέσα από την περιοχή αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε σφυρίξει φάουλ στην αρχή της φάσης.

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος (46' Σιμόν), Αντέτζο, Κορνέζος, Σαραμαντάς, Ασκόσφσκι Σλίβκα, Στάνκο (59' Ντε Βινσέντι), Τζανδάρης (59' Νούνιες), Μαρτίνες, Μανούσος (65' Μεντίνα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Αουγκούστο (63' Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (70' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (75' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (63' Τάισον), Μπράντον (74' Τζίμας).

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ