ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει την αγωνιστική του ταυτότητα

Ο Ντεσπόντοφ στο Λαμία - ΠΑΟΚ
Ο Ντεσπόντοφ στο Λαμία - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νέα κακή εμφάνιση της ομάδας του Λουτσέσκου που εμφανίστηκε εντελώς άνευρη στη Λαμία και δείχνει να έχει "αδειάσει" από καύσιμα στη χειρότερη στιγμή.

Στο πιο κρίσιμο κομμάτι της φετινή σεζόν δεν μπορεί να βρει βηματισμό. Με τις αποθήκες ενέργειάς του να έχουν αδειάσει σε ανησυχητικό βαθμό, όχι μόνο δεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από τη Λαμία αλλά στο... τσαφ απέφυγε μια ήττα που θα ήταν ιστορική, αφού θα ήταν η πρώτη του από την ομάδα της Φθιώτιδας.

Πώς έφτασε ο ΠΑΟΚ απέναντι σε μια ομάδα που έχει πετύχει απλά και μόνο με την είσοδο της στα playoffs να εκπληρώσει τους στόχους της να μην μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι που το χρειαζόταν σε υπέρτατο βαθμό; Η εξήγηση είναι μάλλον απλή...

Για μια ακόμη φορά και παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου ο Δικεφάλος εμφανίστηκε άνευρος, χωρίς ενέργεια στο γήπεδο και χωρίς δυνατότητα να γίνει παραγωγικός ούτε όταν είχε αυτός φαινομενικά τουλάχιστον τον έλεγχο του ρυθμού στον αγώνα.

Έχασε την... αγωνιστική του ταυτότητα

Ακόμη κι όταν συνέβη αυτό, στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού οι παίκτες του δυσκολεύονταν πολύ να μπουν στην αντίπαλη περιοχή.

Το γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο που ήταν μέχρι πρόσφατα η σφραγίδα του ΠΑΟΚ και το μεγάλο του όπλο, έχει γίνει είδος προς εξαφάνιση εδώ και μερικά παιχνίδια.

Κακές αντιδράσεις, κακές αποφάσεις στην τελική ενεργεία με τους παίκτες του να προσπαθούν να εκβιάσουν καταστάσεις με προσωπικές ενέργειες και να πετούν στα σκουπίδια τις λιγοστές φάσεις στις οποίες υπήρχαν προϋποθέσεις για να γίνουν απειλητικοί.

Χωρίς ορθολογική ανάπτυξη, χωρίς να έχει δυνάμεις να πιέσει τους αντιπάλους του για να πάρει δεύτερες μπάλες και να βγει μπροστά με γρήγορες μεταβάσεις η ομάδα του Λουτσέσκου δείχνει να έχει χάσει την αγωνιστική ταυτότητα της.

Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι στις χαμηλές πτήσεις της η ομάδα του, δεν λειτουργεί καλά ούτε ανασταλτικά. Οι παίκτες του μοιάζουν να βγαίνουν πάντα σχεδόν δεύτεροι στην μπάλα, να χάνουν τις περισσότερες από τις μονομαχίες και το χειρότερο ότι – όπως έγινε στη φάση του γκολ της Λαμίας- επιτρέπουν στους αντιπάλους τους και τον χώρο και τον χρόνο για να ολοκληρώσουν τις ενέργειές του.

Ψάχνει, αλλά δεν βρίσκει... καύσιμο

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη, χάνει συνεχώς έδαφος στη βαθμολογία και δείχνει ότι δεν μπορεί να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση.

Ο Λουτσέσκου παραδέχεται πλέον ότι η ομάδα του έχει ξεμείνει από... καύσιμο και πως δυσκολεύεται να βρει πηγές ενέργειας, καθώς η αλήθεια είναι ότι και οι εφεδρείες του δεν μοιάζουν ικανές να το κρατήσουν ούτε τα "βαριά χαρτιά" του να δώσουν ώθηση στους υπόλοιπους.

Είναι ο αποκλεισμός από την Μπριζ που έχει αδειάσει ψυχολογικά την ομάδα του; Είναι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ίωση που την έχει εξασθενήσει αθλητικά;

Είναι απλά ένα ντεφορμάρισμα που έρχεται στο πιο ακατάλληλο σημείο της σεζόν, όταν κρίνονται τα πάντα;

Ίσως είναι όλα μαζί... Σίγουρα όμως, η εικόνα του ΠΑΟΚ και τα αποτελέσματά του δεν είναι τέτοια που μπορούν να δικαιολογήσουν υψηλές βλέψεις και δεν χαρακτηρίζουν μια ομάδα που θέλει να διεκδικήσει τον μεγαλύτερο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος μπαίνει... ασθμαίνοντας στη, δεύτερη φετινή, σειρά των συνεχόμενων ντέρμπι στην έδρα του με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και θα πρέπει να αλλάξει πολλά για να δείξει και πάλι ανταγωνιστικός.

Τα κουκιά έτσι κι αλλιώς και πριν τη σημερινή γκέλα ολκής ήταν μετρημένα, η εμφάνιση είναι αυτή που απογοητεύει και στην ουσία αδικεί την προσπάθεια που έγινε σε όλο το προηγούμενο διάστημα της σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ είχε αρκετές φορές κακές βραδιές, αλλά έδειχνε ικανός να αντιδρά και να επιστρέφει.

Οφείλει να το ξανακάνει, να επιμείνει μέχρι τέλους για να μην χαλάσει την εικόνα που η ίδια η ομάδα έβγαζε στο μεγαλύτερο κομμάτι της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ