ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δουλεύει καλά αλλά "φωνάζει" για μεταγραφές

Ο Κάλεντ Νάρεϊ
Ο Κάλεντ Νάρεϊ INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το πρώτο φετινό φιλικό του ΠΑΟΚ που έδειξε θετικά στοιχεία αλλά και τις σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν για ενίσχυση του ρόστερ του  

Ο ΠΑΟΚ τρεις περίπου εβδομάδες πριν από το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στην Τούμπα ξεκίνησε με ισοπαλία απέναντι στην Στεάουα Βουκουρεστίου τα φιλικά προετοιμασίας του στην Ολλανδία.

Ο Λουτσέσκου όπως ήταν αναμενόμενο χρησιμοποίησε δύο διαφορετικές ενδεκάδες δίνοντας λίγο παραπάνω χρόνο συμμετοχής στον Παναγιώτη Παναγιώτου τον μοναδικό δεξιοπόδαρο στόπερ που έχει μέχρι τώρα στην προετοιμασία. Ο νεαρός αγωνίστηκε 55 λεπτά πριν περάσει στο παιχνίδι ο Κουλιεράκης για να παίξει στην δεξιά πλευρά των στόπερ του Δικεφάλου.

Λογικά από αύριο ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα έχει και το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του φετινού καλοκαιριού τον Τροστ- Εκόνγκ που θα πρέπει να μπει εξ αρχής στα βαθιά και να είναι έτοιμος στους αγώνες με τους Ισραηλινούς.

Από τους υπόλοιπους μόνο ο Αντρέ Ρικάρντο και ο Χισάμ Κανίς έπαιξαν λιγότερο. Το ανεπίσημο ντεμπούτο του τελευταίου με την φανέλα του ΠΑΟΚ κράτησε μόλις 24 λεπτά, καθώς μαζί με τον Πορτογάλο στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου αποχώρησαν για να δώσουν την θέση τους στους Κωνσταντέλια και Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτούς τους δύο ποιο ποιοτικούς της ποδοσφαιριστές η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε το πιο παραγωγικό της διάστημα στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ που βρέθηκε από το πρώτο ημίχρονο πίσω στο σκορ -αφού κανείς από τους αμυντικούς του δεν μπορούσε να σταματήσει τον Κομάν- ισοφάρισε με ένα προσωπικό γκολ του νεαρού Βασίλη Γκορντεζιάνι, που κέρδισε τον αντίπαλο του και τις εντυπώσεις, και δημιούργησε στο τελευταίο 20λεπτο αρκετές φάσεις για να πάρει τη νίκη.

Το ζητούμενο φυσικά και δεν ήταν αυτό, αλλά κάθε νίκη είναι καλοδεχούμενη ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια.

Από τους 24 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν απέναντι στην Στεάουα Βουκουρεστίου συν τον Εκόνγκ που θα μπει στην προετοιμασία και τον Κοτάρσκι που θα ενσωματωθεί αργότερα σε αυτήν ο Λουτσέσκου θα πρέπει να βρει το σχήμα που θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ και θα προχωρήσει στα προκριματικά του Conference League.

Δεδομένη η καθυστέρηση στα μεταγραφικά

Και αυτό διότι στα μεταγραφικά τα πράγματα έχουν καθυστερήσει αρκετά. Ο ΠΑΟΚ περιμένει τα νεότερα από τις διαπραγματεύσεις του Αλί Σαματά με την Φενέρμπαχτσε που θα κρίνουν και το πότε θα ολοκληρωθεί η απόκτηση του Τανζανού επιθετικού.

Η πλευρά του παίκτη έχει διαμηνύσει στους ανθρώπους του Δικεφάλου ότι μέχρι την Παρασκευή θα υπάρχουν οριστικές εξελίξεις με τον παίκτη να μένει ελεύθερος.

Αν επιβεβαιωθούν όσα λένε οι άνθρωποι του Σαματά τότε ο 30χρονος επιθετικός πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Αν κρίνει κανείς από τους χρόνους που κράτησαν τα διαδικαστικά στην περίπτωση του Γουίλιαμ Τροστ- Εκόνγκ αν δεν προκύψουν και άλλες καθυστερήσεις, τότε από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας και ο Σαματά θα βρίσκεται στην Ολλανδία για να ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.

Το επικρατέστερο σενάριο λέει ότι η υπόθεση του Ράχμαν Μπάμπα θα κλείσει και αυτή άμεσα με τον Γκανέζο να παίρνει μια γενναία αποζημίωση από την Τσέλσι για να σπάσει το συμβόλαιο του και τον ΠΑΟΚ να καλείται να πληρώσει – για "την τιμή των όπλων" περισσότερο- μπόνους στους Λονδρέζους εφόσον βρεθεί την επόμενη σεζόν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το γεγονός ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέμεινε στην απόκτηση ενός ακόμη αριστερού μπακ δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται απόλυτα, για αυτό που θέλει να δημιουργήσει, το δίδυμο Ράφα Σοάρες- Μάριου Τσαούση. Κάτι που δεν ισχύει για αυτό που συνθέτουν Σάστρε και Λύρατζης στο δεξί άκρο της άμυνας. Αν και η επιμονή του Ρουμάνου τεχνικού στον Τόμας Κεντζιόρα, δείχνει ότι και για εκεί έχει δεύτερες σκέψεις.

Ο Λουτσέσκου "δουλεύει ήδη" το σχήμα για τον πρώτο αγώνα με την Μπεϊτάρ

Σε ποιους μπορεί λοιπόν να βασιστεί; Αν και είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα από αυτούς που συμμετείχαν στο παιχνίδι με την Στεάουα και εν αναμονή του Κοτάρσκι οι δύο ακραίοι αμυντικοί που ξεκίνησαν στο φιλικό Σάστρε και Ράφα Σοάρες, έστω και αν δεν τα πήγαν και τόσο καλά έχουν το προβάδισμα έναντι των Λύρατζη και Τσαούση. Στο κέντρο της άμυνας ο Λουτσέσκου θα πρέπει πρώτα από όλα να προετοιμάσει τον Εκόνγκ και να επιλέξει τον παρτενέρ του από τους τρεις αριστερόποδαρους στόπερ του Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης και Νάσμπεργκ.

Στα χαφ με τιμωρημένο τον Αουγκούστο στο πρώτο παιχνίδι με την Μπειτάρ αυτοί που θα ξεκινήσουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και αυτοί που ξεκίνησαν, οι Σβαμπ και Τσιγγάρας. Ο τελευταίος στην επιστροφή του από την Τουλούζ έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση, βοήθησε στη κυκλοφορία της μπάλας, πάτησε μια φορά στην αντίπαλη περιοχή και μόνο τα μαρκαρίσματα του δεν ήταν όσο δυναμικά θα έπρεπε.

Μεσοεπιθετικά και με την απόκτηση ενός εξτρέμ να μοιάζει μακρινή για την ώρα υπόθεση, ο Λουτσέσκου θα πρέπει να διαλέξει τρεις από τους εξής τέσσερις: Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς, Τάισον και Νάρεϊ. Για τους δύο πρώτους τα είπαμε, ο Τάισον δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες στο πρώτο φιλικό, αντίθετα με τον Νάρεϊ που φαίνεται πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Η ενεργοποίηση του Μουργκ δεν έφερε κάτι καινούργιο σχετικά με τις δυνατότητες του Αυστριακού, που δύσκολα θα παίξει ρόλο.

Ο Βρακάς, σε σχέση με τους Κανίς και Ρικάρντο, ήταν πολύ περισσότερο δραστήριος, παίζοντας αρχικά στον άξονα και στη συνέχεια στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας του.

Στην κορυφή της επίθεσης τέλος- αν καθυστερήσει περισσότερο η υπόθεση του Σαματά και με τον Τζίμα στην Εθνική Νέων- ο Λουτσέσκου τουλάχιστον για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς στις 27 του μήνα, θα πρέπει να βασιστεί στον Μπράντον Τόμας αρχικά και τον Γκορντεζιάνι ως εναλλακτική λύση. Γνωρίζοντας όμως ότι όσο φιλότιμος και αν είναι ο Ισπανός, όσο ταλαντούχος ο νεαρός κανείς από τους δύο δεν μπορεί να είναι σε βάθος χρόνου ο βασικός του φορ.

Το σίγουρο είναι ότι στο ξεκίνημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του το ρόστερ του Δικεφάλου "φωνάζει" ότι χρειάζεται ενίσχυση. Και αυτή θα πρέπει να έρθει όσο πιο σύντομα γίνεται.

Κοντά σε συμφωνία με τη NOVA

Το φιλικό με την Στεάουα Βουκουρεστίου μεταδόθηκε από το PAOK TV. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠΑΟΚ είναι κοντά σε συμφωνία με τη NOVA για τα επόμενα δυο χρόνια. Τις διαπραγματεύσεις με το συνδρομητικό τις έχει αναλάβει ο Ιβάν Σαββίδης και από ότι φαίνεται ο Δικέφαλος θα παραμείνει στον ίδιο τηλεοπτικό πάροχο με την προσφορά που έχει δεχθεί να είναι πάνω κάτω εφάμιλλη με αυτή που είχε ήδη σε ισχύ την προηγούμενη διετία.

Ακόμη πάντως και αν προκύψουν σύντομα οι ανακοινώσεις δύσκολα θα αλλάξει η μετάδοση των υπολοίπων φιλικών του Δικεφάλου στην Ολλανδία που λογικά θα μεταδοθούν όπως και το πρώτο από το PAOK TV.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ