ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ απέφυγε την γκέλα, ανέβηκε στην κορυφή και τώρα θέλει να ξορκίσει τους δαίμονές του στην έδρα της ΑΕΚ

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -   (  /  )
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας, που δεν ήρθε καθόλου εύκολα, τους πρωταγωνιστές που βγήκαν στο προσκήνιο για να οδηγήσουν την ομάδα τους αλώβητη στο απόλυτο ντέρμπι με την ΑΕΚ που έρχεται.

Ο ΠΑΟΚ, έστω και αν το ξεκίνησε πολύ άσχημα, τελείωσε νικητής το παιχνίδι με τη Λαμία. Έκανε το καθήκον του, κερδίζοντας με ανατροπή και έχει τώρα μπροστά του το πολύ μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Αθήνα, που μπορεί να σημαδέψει την φετινή του σεζόν.

Για να πάει ωστόσο αλώβητος στο ντέρμπι των Δικεφάλων έπρεπε να ζοριστεί και να φέρει στο προσκήνιο και άλλους νέους πρωταγωνιστές.

Η αφιέρωση του Μιχαηλίδη και η πρωτιά του Σβαμπ

Πρώτος ήταν ο Γιάννης Μιχαηλίδης άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή πετυχαίνοντας ένα γκολ που θα το θυμάται για πάντα. Πριν την έναρξη του παιχνιδιού γονάτισε στο χόρτο και έδειξε στον ουρανό αφιερώνοντας την εμφάνιση του στον πατέρα που έχασε πριν από λίγες ημέρες και επιστρέφοντας μετά από τον τραυματισμό του πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν και του το αφιέρωσε και αυτό.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός ήταν από τους λιγοστούς ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου που μέχρι σήμερα δεν είχε σκοράρει αλλά πλέον μπήκε ως 22ος στη λίστα όσων έχουν πανηγυρίσει φέτος τουλάχιστον μια φορ ένα γκολ.

Ο Σβαμπ που πήρε τη σκυτάλη στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα του ΠΑΟΚ, δυο γκολ σε ένα παιχνίδι ολοκληρώνοντας την ανατροπή σε έναν αγώνα που ωστόσο υπήρξαν πρωταγωνιστές και εκτός των δυο σκόρερ.

Έκρηξη θετικής ενέργειας προς τον Σαμάτα

Και ένας από τους πιο σημαντικούς ήταν ο Αλί Σαμάτα. Η Τούμπα μπορεί να μην γέμισε αλλά έγινε μια μεγάλη… αγκαλιά για τον Αφρικανό επιθετικό, που μετά τα καλά δείγματα που έδωσε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έκανε σήμερα την καλύτερη του εμφάνιση.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ επιδόθηκαν σε έναν διαγωνισμό θετικής ενέργειας προς τον Σαμάτα, από την προθέρμανση ήδη όταν πανηγύριζαν κάθε γκολ που πετύχαινε στο ζέσταμα. Γκολ στο παιχνίδι δεν πέτυχε, αλλά είχε συμμετοχή σε πολλές από τις επιθετικές ενέργειες της ομάδας του και ήταν και ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 3ο του Δικεφάλου.

Ο κόσμος φώναξε ρυθμικά, για πρώτη φορά τόσο έντονα, το όνομα του θέλοντας να τον δουν να το εκτελεί, σε μια κίνηση μάλλον συγχώρεσης για το χαμένο τελευταίο πέναλτι στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.

Το σίγουρο είναι ότι μετά από τους συμπαίκτες του, τον προπονητή του, την ομάδα ήρθε και η σειρά των φίλων του ΠΑΟΚ να βοηθήσουν τον Τανζανό να ξεπεράσει τα ψυχολογικά του και η προσπάθεια μοιάζει να έχει αποτέλεσμα.

Όλα αυτά τα ωραία για την αφιέρωση του Μιχαηλίδη, την επίδοση του Σβαμπ και την έκρηξη θετικής ενέργειας προς τον Σαμάτα δεν αναιρούν το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ για μια ακόμη φορά στην έδρα του μπήκε χαλαρά σε έναν αγώνα

Μπήκε σαν υπνωτισμένος και σοκαρίστηκε από το γκολ της Λαμίας

Όσοι πίστευαν ότι το παιχνίδι με τη Λαμία θα ήταν εύκολο – και κάποιοι από αυτούς ήταν και παίκτες του Δικεφάλου- διαψεύστηκαν με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με επτά αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι στη Λεωφόρο μπήκε σαν υπνωτισμένη στο γήπεδο και πλήρωσε την χαλαρότητα της δεχόμενη το γκολ μόλις στο 8΄.

Ο ΠΑΟΚ σχοινοβατούσε για πολύ ώρα ακόμη και μετά το γκολ του της Λαμίας να δεχθεί άλλο ένα και να τρέχει και να μην φτάνει. Για αρκετή ώρα στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, δεν μπορούσε να βγάλει φάση και έδειχνε τρομερά ευάλωτος και στις κόντρα επιθέσεις των αντιπάλων του και καθόλου σίγουρος στις στατικές φάσεις.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου ήταν…αλάνθαστη για περίπου μισή ώρα. Χωρίς να αισθάνεται και ιδιαίτερη πίεση από τους γηπεδούχους κρατούσε οργανωμένες και κοντινές τις γραμμές της και έβγαζε αντεπιθέσεις φωτιά εκμεταλλευομένη το γεγονός ότι η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ ήταν…αλλού.

Κάπου στα μισά του ημιχρόνου είχε την πρώτη του ευκαιρία με τη λόμπα του Ράφα Σοάρες που δεν πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κοσέλεφ αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έδινε την εντύπωση ότι θα πνίξει τη Λαμία για την ανατροπή.

Απέφυγε την γκέλα και τώρα η ΑΕΚ

Ήρθε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι διορθωτικές κινήσεις του Λουτσέσκου στο ξεκίνημα και στην εξέλιξη του του δεύτερου και τελικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέφυγε μια γκέλα που θα ήταν καταστροφική.

Και πλέον πηγαίνει να παίξει το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Εκεί όπου αν ξορκίσει τους δαίμονες που δημιουργήθηκαν από την περυσινή σεζόν και κερδίσει ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι απλά ένας από τους βασικούς διεκδικητές του πρωταθλήματος, αλλά θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες του να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού.

Δείτε την Game Night

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ