ΠΑΟΚ

Ο παντός καιρού ΠΑΟΚ πηγαίνει με φόρα στην Γερμανία

Ο παντός καιρού ΠΑΟΚ πηγαίνει με φόρα στην Γερμανία
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που... χόρεψε στην βροχή τον Πανσερραϊκό και ετοιμάζεται για Φρανφούρτη, την Τούμπα που αποθέωσε τον Πάμπλο Γκαρσία και τους δύο προπονητές που απογοήτευσαν τους… ιντριγκαδόρους.

Ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο μέσα στην βροχή, κερδίζοντας εύκολα όσο δείχνει και το τελικό 5-0 τον Πανσερραϊκό και πηγαίνει πλέον με φόρα να διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο του Conference League στην αναμέτρηση με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Γερμανία.

Από ένα παιχνίδι που το έκανε εύκολο εκμεταλλευόμενος όλες τις συγκυρίες που του παρουσιάστηκαν – για παράδειγμα άνοιξε το σκορ όταν ο Πανσερραϊκός αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω του τραυματισμού του Αυλωνίτη- ο Δικέφαλος μπορεί να κρατήσει τους τρεις βαθμούς και το γεγονός ότι οι παίκτες του Λουτσέσκου αποκτούν ολοένα και περισσότερη χημεία και ομοιογένεια.

Και με βάση την ποιότητα τους παράγουν όμορφα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο ικανοποιώντας και σήμερα τους φιλάθλους τους που αψήφησαν τις πραγματικά άσχημες καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ έφυγαν σήμερα από την Τούμπα βρεγμένοι ως το κόκκαλο, αλλά σίγουρα χαρούμενοι από αυτά που είδαν…

Με MVP Μουργκ και Τάισον

Από την πεντάρα επί του Πανσερραϊκού που αποδείχθηκε τελικά χαμηλό εμπόδιο μόνο θετικά προέκυψαν για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου για πρώτη φορά την φετινή περίοδο ξεκίνησε στη μεσαία γραμμή τον Στέφαν Σβαμπ χωρίς να τον ζευγαρώσει με τον Χάρη Τσιγγάρα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επέλεξε δίδυμο στα χαφ τον Αυστριακό με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ.

Αν αυτό σημαίνει ότι στην Γερμανία κατά της Άιντραχτ θα αγωνιστούν Μεϊτέ- Τσιγγάρας οι δυο πιο συνεπείς ανασταλτικά μέσοι του θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες, ωστόσο και το μόνο το γεγονός ότι φτάσαμε τέλη Νοεμβρίου για να σπάσουν τα ζευγάρια της μεσαίας γραμμής είναι μάλλον σημειολογικό.

Σίγουρα αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στον Τόμας Μουργκ που ξεκίνησε για 8η φορά ως βασικός στις 12 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, μαζί με τον Τάισον του παιχνιδιού με τα 2 γκολ που πέτυχε.

Η ενεργοποίηση του Αυστριακού είναι δουλειά του Λουτσέσκου που έδειξε στην περίπτωση του Μουργκ ότι δεν είναι και τόσο "εμμονικός" όσο θέλουν να τον παρουσιάζουν οι πολέμιοι του. Μάλιστα και ο ίδιος ο Ρουμάνος αποδέχθηκε ότι έχει και αυτός από την πλευρά του ευθύνη για το γεγονός ότι ο Μουργκ πέρυσι είχε τεθεί ουσιαστικά εκτός ομάδας.

Η αποθέωση του Γκαρσία και η απογοήτευση των ιντριγκαδόρων

Όσοι πάντως περίμεναν… να δουν τι θα συμβεί ανάμεσα στον του Λουτσέσκου με τον Πάμπλο Γκαρσία περιμένοντας "κόντρες" απογοητεύτηκαν καθώς όλα κύλησαν φυσιολογικά. Οι δυο προπονητές αντάλλαξαν χειραψία και συζήτησαν για αρκετή ώρα μεταξύ τους μετά το τέλος του παιχνιδιού όταν ο Ουρουγουανός οδηγούσε τους παίκτες του προς τους φίλους του Πανσερραϊκού που βρέθηκαν στην Τούμπα.

Το γεγονός ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποθέωσαν τον Ουρουγουανό πριν το ξεκίνημα του αγώνα και μετά το 3-0 ήταν επίσης φυσιολογικό. Για τους οπαδούς του Δικεφάλου ο Πάμπλο Γκαρσία παραμένει ένας λαϊκός ήρωας και αυτό δεν θα μπορούσε να αλλάξει επειδή πήγε να δουλέψει ως προπονητής στον Πανσερραϊκό.

Θα είναι λάθος για κάποιον να πιστέψει ότι η αποθέωση αυτή μπορεί να μειώνει την εκτίμηση που οι φίλοι του ΠΑΟΚ έχουν για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Το να φωνάζει η Τούμπα συνθήματα για τον Γκαρσία δεν σημαίνει ότι αμφισβητεί τον Ρουμάνο τεχνικό που είναι άλλωστε ο προπονητής που έφερε τους περισσότερους τίτλους στον Δικέφαλο.

Αισιόδοξος για τον Μάρκος Αντόνιο

Το σημαντικό για τον προπονητή του ΠΑΟΚ είναι αυτά που κάνει η ομάδα του εντός αγωνιστικού χώρου . Ο Λουτσέσκου επιβεβαιώνεται για αυτό που υποστήριζε πεισματικά από την αρχή της σεζόν, ότι δηλαδή ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας του.

Και λογικά το ίδιο θα συνεχίσει να συμβαίνει και στη συνέχεια της σεζόν. Σήμερα για παράδειγμα ο Ρουμάνος τεχνικός χωρίς καν να ερωτηθεί σχετικά έδειξε αισιόδοξος ότι πλησιάζει η ώρα που ο Μάρκος Αντόνιο θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί και όπως είπε θα είναι και αυτός μια σημαντική προσθήκη σε μια ομάδα που συνεχίζει να αναδεικνύει ολοένα και περισσότερους πρωταγωνιστές από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ ρολάρει πλέον πολύ καλά και αυτό οφείλεται σε συντριπτικό βαθμό στη δουλειά και τη διαχείριση του προπονητή του. Και αν γίνει και ομάδα Λουτσέσκου στην ανασταλτική λειτουργία θα πάει ακόμη καλύτερα.

Όλα αυτά σε βάθος χρόνου… Για την ώρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μπροστά έναν ακόμη τελικό την Πέμπτη στην Φρανκφούρτη και αν καταφέρει να επιστρέψει από την Γερμανία διατηρώντας το αήττητο του στην Ευρώπη τότε λογικά η πρωτιά θα είναι δική του.

Και με αυτή δεν θα διασφαλίσει μόνο την απευθείας πρόκριση του στους 16 του Conference αλλά θα "φτιάξει" και το πρόγραμμα του, χωρίς Ευρώπη, τον Φεβρουάριο που αναμένεται να είναι καθοριστικός για το πρωτάθλημα…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ