ΠΑΟΚ

Ο επιπόλαιος ΠΑΟΚ πέταξε και άλλους βαθμούς και πλέον περιμένει ώθηση από τον Τάισον

Ο Ίνγκασον στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - ΟΦΗ | 14 Ιανουαρίου 2023
Ο Ίνγκασον στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - ΟΦΗ | 14 Ιανουαρίου 2023 IN TIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ λίγο πριν τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Τάισον που μπορεί να δώσει ώθηση στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ σκόνταψε στην έδρα του έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ που θα μπορούσε να φύγει ακόμη και με το τρίποντο της νίκης από την Τούμπα αν η προσπάθεια του Περέα δεν σταματούσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Το στραβοπάτημα του Δικεφάλου μπορεί να κριθεί ακόμη και αναμενόμενο για κάποιους, επειδή όπως και να το κάνουμε ο ΠΑΟΚ παραμένει μια ομάδα που τώρα δημιουργείται και βασίζεται σε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Η αλήθεια είναι όμως ότι έδειξε μετά από καιρό αναποτελεσματικός κυρίως στην επίθεση του και η βασική αιτία για αυτό ήταν η επιπολαιότητα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του στην τελική τους προσπάθεια. Σουτ τραβηγμένα από τα μαλλιά – 2-3 τέτοια έκανε μόνος του ο Νάρεϊ-, προσπάθειες "σκοτωμένες" από ποδοσφαιριστές με εμπειρία ή άλλες αδύναμες που σταμάτησαν με ευκολία στον τερματοφύλακα των Κρητικών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν ότι οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική του προσπάθεια ή κάποιες άλλες φορές στην τελική τους πάσα για να πετύχουν ένα γκολ που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα και να τους απαλλάξει από το άγχος για το αποτέλεσμα. Γιατί ακόμη και έτσι ο Δικέφαλος δημιούργησε πολλές ευκαιρίες με καλύτερη αυτή του Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού λίγο πριν την μεγαλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ να κλέψει τη νίκη.

Αν η αναποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στην επίθεση ήταν απόρροια του γεγονότος ότι ξαφνικά οι παίκτες του αισθάνθηκαν έντονα την πίεση για μια νίκη τότε ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερα μαζί τους.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρουμάνος τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας ως δεύτερο επιθετικό τον Μπράντον Τόμας και τον Ζίβκοβιτς αριστερό μπακ- εξτρέμ σε ένα σχηματισμό που όταν ο ΠΑΟΚ έβγαινε μπροστά έδινε πολλούς χώρους στους Κρητικούς.

Θα σφραγίσουν τη χρονιά τα ματς με τον Παναθηναϊκό

Το σίγουρο είναι ότι η γκέλα αυτή, όπως και οι προηγούμενες φυσικά θα μετρήσει πολύ στη συνολική οικονομία του πρωταθλήματος. Το πως θα επηρεάσει τον Δικέφαλο στα παιχνίδια που έρχονται με τον Παναθηναϊκό, για το κύπελλο και το πρωτάθλημα, θα φανεί στην πράξη.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να γίνει και πάλι κυνικός στην επίθεση του, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τετάρτης (18/1) τον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου με τους πράσινους. Ότι θα είναι διαφορετικός θα πρέπει να το θεωρήσουμε δεδομένο αν κρίνει κανείς από τη δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου, ότι πιθανότατα θα έχει στην αποστολή και στον πάγκο του το νέο του -και μοναδικό για την ώρα- μεταγραφικό του απόκτημα.

Τι μπορεί να διορθώσει ο Ταϊσον

Όσοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία στην άφιξη του Τάισον, είδαν έναν ποδοσφαιριστή που σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται ότι μπήκε πλέον στο 35ο έτος της ηλικίας του. Ο Βραζιλιάνος εμφανίστηκε, όπως λένε "στεγνός" και κυρίως ευδιάθετος για την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Ο ίδιος μέσω Instagram δήλωσε πως έχει ακόμη μεγάλο κίνητρο και αν ισχύει αυτό η προσθήκη του στην μεσοεπιθετική του ΠΑΟΚ θα είναι όχι μόνο ποιοτική αλλά και ουσιαστική.

Τι έψαχνε ο Λουτσέσκου από τον μεσοεπιθετικό που ήθελε να έχει στον ΠΑΟΚ τις τελευταίες τέσσερις μεταγραφικές περιόδους και τον έχει πλέον στο ρόστερ του; Έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να κινείται στα μήκη και τα πλάτη της επίθεσης και θα συνεισφέρει στην αποτελεσματικότητα της. Όλα αυτά τα στοιχεία, τουλάχιστον στο βιογραφικό του τα έχει ο Βραζιλιάνος. Και επιπλέον έχει και τη δυνατότητα να βοηθήσει πολύ και στις γρήγορες μεταβάσεις στην επίθεση που ήταν σήμα κατατεθέν στα χρόνια που αγωνιζόταν στην Σαχτάρ.

Με τον Τάισον σε καλή κατάσταση και το πάντρεμα του με Κωνσταντέλια από τη μια και Ζίβκοβιτς ή Νάρεϊ από την άλλη, η μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει ακόμη καλύτερα πράγματα από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Και κυρίως να γίνει πολύ περισσότερο αποτελεσματική, κάτι που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Βέβαια θα είναι μάλλον παράδοξο όλα αυτά να φανούν τόσο νωρίς στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, που σε κάθε περίπτωση θα σημαδέψουν την πορεία του ΠΑΟΚ στην φετινή σεζόν.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ