ΠΑΟΚ

Κάζο ολκής για τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου

Κάζο ολκής για τον ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε παντελώς ανέτοιμος στα δυο παιχνίδια με τη Λέφσκι και γνώρισε έναν αποκλεισμό που θα τον "κουβαλά" σε όλη τη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μέσα σε δυο αγώνες να σβήσει την περυσινή του πολύ καλή πορεία στο Conference League και βρίσκεται Ιούλιο μήνα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Είναι αλήθεια πως σε μεγάλο βαθμό ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ακριβά τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του και αυτά ήταν που τον οδήγησαν σε έναν άδοξο – και ντροπιαστικό για πολλούς- αποκλεισμό. Είναι δεδομένο επίσης ότι κάποιος μπορεί να επικαλεστεί χίλιες δυο δικαιολογίες για το γεγονός ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στα δυο παιχνίδια με τη Λέφσκι.

Ο προπονητής του Δικεφάλου ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας του και δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Ακόμη και όταν λέει ότι το έβλεπε να έρχεται με όσα προβλήματα προέκυψαν θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων.

Η πραγματικότητα είναι μια και μοναδική. Ο ΠΑΟΚ επέτρεψε σε μια ομάδα που ήταν μάλλον προβλέψιμη στην ανάπτυξη της και συγκεκριμένες δυνατότητες και αρκετές αδυναμίες να εμφανιστεί καλύτερη του και να τον πετάξει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Πολύ πιο έτοιμη η Λέφσκι σε όλα σχεδόν τα επίπεδα

Η Λέφσκι ήταν τελικά πολύ πιο έτοιμη από αυτόν σε όλα σχεδόν τα επίπεδα για να πάρει την πρόκριση και την πήρε. Πνευματικά, ψυχολογικά και κυρίως σωματικά οι 11 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν βασικοί για τη Λέφσκι ήταν σαφώς σε καλύτερη κατάσταση από τους αντίστοιχους ποδοσφαιριστές που επέλεξε στα δυο παιχνίδια ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Και αυτό τους βοήθησε να επικρατήσουν και τακτικά και να πάρουν μια πρόκριση που δεν ήταν τελικά τόσο ανέλπιστη.

Σε αντίθεση με τους παίκτες του Στοΐλοφ, αυτοί του Ραζβάν Λουτσέσκου υστέρησαν σε ενέργεια, σε κίνητρο και σε καθαρό μυαλό στα 3 από τα 4 ημίχρονο που παίχθηκαν μεταξύ τους

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ εξαιτίας του προσωπικού λάθους του Λύρατζη -όπως στη Σόφια βρέθηκε να χάνει στα 40΄΄ από λάθη του Κάργα και του Κοτάρσκι- αλλά σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα στον οποίο έπρεπε να ανατρέψει μια διαφορά 2 γκολ έκανε 2 όλο και όλο τελικές και αυτές μακριά από την εστία του Μιχαηλίδη.

Μάλιστα από το πρώτο σουτ του Νάρει, που τελικά ήταν η επιλογή του Λουτσέσκου για την κορυφή της επίθεσης, στο 15΄ μέχρι το δεύτερο του Γερμανού πέρασε μισή ώρα παιχνιδιού, χωρίς φάση για το Δικέφαλο.

Και όταν ήρθε το γκολ της ισοφάρισης που άλλαξε λίγο την αύρα στο ζευγάρι φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν ούτε πνευματικά προετοιμασμένος για να προκριθεί σε βάρος της Λέφσκι.

Η λάθος πάσα του Σβαμπ έφερε το φάουλ του Αουγκούστο που οδήγησε στην αποβολή του Βραζιλιάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα – την πρώτη την είδε για διαμαρτυρία- και ένας στιγμιαίος δισταγμός στη συνεννόηση Κοτάρσκι και Ίνγκασον για το ποιος θα πάει στην μπάλα, την πρόσφερε στους Βούλγαρους και έφερε την αποβολή του Βιεϊρίνια με δυο κίτρινες στην ίδια φάση.

Η αντίδραση του κόσμου είναι ένα από τα ζητούμενα της επόμενης ημέρας

Ο επίλογος του φετινού ευρωπαϊκού κάζου του ΠΑΟΚ γράφτηκε εντελώς διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Πέρυσι η Τούμπα χειροκροτούσε μετά την ήττα από την Μαρσέιγ και φέτος αποδοκίμαζε τους παίκτες που με τις κινήσεις τους έδειχναν να ζητούν- με πρώτο από όλους τον Κούρτιτς- συγγνώμη για τον αποκλεισμό.

Και η αντίδραση του κόσμου είναι ένα από τα ζητούμενα της επόμενης ημέρας στον ΠΑΟΚ για μια σεζόν που ακόμη καλά καλά δεν ξεκίνησε και ήδη κινδυνεύει συθέμελα και αυτό είναι πλέον το ζήτημα που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Το γεγονός ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει σταματήσει να μιλά για ανολοκλήρωτο ρόστερ δείχνει ότι ο Ρουμάνος εξακολουθεί να περιμένει ενισχύσεις.

Το θέμα είναι ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να φανεί πόσο πολύ είχε επενδύσει ο ΠΑΟΚ ως οργανισμός σε μια ευρωπαϊκή πορεία αντίστοιχη με την περυσινή και αν είναι διατεθειμένη η διοίκηση του να ανοίξει νέο κύκλο μεταγραφών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι ότι πρώτα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ρόστερ που αυτή την στιγμή μετρά περισσότερους από 30 ποδοσφαιριστές χωρίς τους τερματοφύλακες και είναι ήδη πολύ μεγάλο για μια ομάδα που θα περιοριστεί μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ