ΠΑΟΚ

Και οι άντρες, τελικά, κλαίνε…

Ο Βιεϊρίνια σηκώνει στον αέρα το Κύπελλο Ελλάδας
Ο Βιεϊρίνια σηκώνει στον αέρα το Κύπελλο Ελλάδας EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει την επικράτηση του ΠΑΟΚ στον τελικό με τον Ολυμπιακό που έδωσε το Κύπελλο στο Δικέφαλο και προκάλεσε δάκρυα χαράς στους πρωταγωνιστές της.

Ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου Ελλάδας βρήκε τον ΠΑΟΚ τροπαιούχο. Τον Πάμπλο Γκαρσία να ξεσπά σε δάκρυα. Τον Βιεϊρίνια τον Αρχηγό του Δικεφάλου, να τον μιμείται. Τους δυο ήρωες του ΠΑΟΚ Πασχαλάκη και Κρμέντσικ να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Τον Κρέσπο και τον Βαρέλα να γράφουν Ιστορία καθώς έγιναν οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να κατακτήσουν 4 κύπελλα με την ασπρόμαυρη φανέλα αλλά και όλους τους μαζί να κάνουν περήφανο τον κόσμο τους.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια πολύ δύσκολη χρονιά αλλά στο τέλος κατάφερε να την τελειώσει πανηγυρίζοντας. Ο σημερινός τελικός αποτελεί δικαίωση για όλη την προσπάθεια τους.

Για τον Γκαρσία του οποίου το πλάνο βγήκε από την στιγμή που έφυγε από το παιχνίδι ο…Παπασταθόπουλος. Με τον Ουάρντα και τον Σβιντέρσκι που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα να τον οδηγούν στο καλό του διάστημα στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο προηγήθηκε στο σκορ και με τις αλλαγές που έκανε, για πολλούς ίσως και καθυστερημένα να του δίνουν στην νίκη.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ

Μεγάλη δικαίωση για τον Γκαρσία το σημερινό παιχνίδι αλλά που έγινε ακόμη μεγαλύτερη από την εμφάνιση του Πασχαλάκη. Τον Πασχαλάκη που κράτησε τον ΠΑΟΚ ζωντανό όταν η άμυνα του έδειχνε να ήταν αποδιοργανωμένη και ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Ο Πασχαλάκης που βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο έκανε το παιχνίδι της….ζωής του, δικαιώνοντας τον άνθρωπο που τον πίστεψε και τον στήριξε περισσότερο από όλους τον Πάμπλο Γκαρσία.

ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ Ο ΚΡΜΕΝΤΣΙΚ

Ο Πασχαλάκης ήταν ο ήρωας του τελικού και εξίσου σημαντικός με τον ποδοσφαιριστή που πέρασε αλλαγή στο παιχνίδι για να δώσει το κύπελλο στην ομάδα του: τον Μάικλ Κρμέντσικ. Στην πρώτη του ευκαιρία ο Τσέχος δεν τα κατάφερε, στη δεύτερη επίσης αλλά η Τρίτη ήταν η φαρμακερή και μάλιστα σε ένα σημείο του αγώνα που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ… ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει ένα ακόμη τρόπαιο και έχει κάθε λόγο για αυτό. Η επόμενη ημέρα του είναι το μεγάλο ζητούμενο. Πόσο διαφορετικός θα είναι ο Δικέφαλος τη σεζόν που έρχεται; Ο Πάμπλο Γκαρσία ακόμη και χθες στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό είπε ότι δεν ξέρει αν θα μείνει ή όχι στη θέση του. Θα κριθεί ο Ουρουγουανός από ένα και μόνο παιχνίδι; Το σημερινό τελικό; Το γεγονός ότι ο ίδιος δημιούργησε θέμα συζήτησης γύρω από την παραμονή δείχνει ότι έχει λάβει μηνύματα πως κάτι γίνεται στο παρασκήνιο. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν τα μηνύματα αυτά είναι πραγματικά ή όχι. Και αυτό μόνο ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να το ξεκαθαρίσει και θα πρέπει να το κάνει άμεσα.

Πολλοί από τους σημαντικούς παίκτες, με πρώτο από όλους τον Ομάρ Ελ Καντουρί περιμένουν να μιλήσουν για τα συμβόλαια τους και δανεικοί να μάθουν αν θα μείνουν ή όχι στην Τούμπα. Και όλα αυτά την ώρα που δεν υπάρχει ακόμη ο νέος αθλητικός διευθυντής που θα συντονίσει όλες τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του περίπου ένα μήνα για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον όγκο ωστόσο των ανοικτών θεμάτων που έχει να αντιμετωπίσει να μοιάζει πολύ μεγάλος. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι θα πρέπει να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης με το Δικέφαλο να ψάχνει μπακ και για τις δύο του πλευρές και να είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τεθεί θέμα και στη θέση του τερματοφύλακα αλλά και στην επίθεση του καθώς δεν είναι σίγουρο το τι θα γίνει με τον Κρμέντσικ, ούτε ακόμη και με τον Σβιντέρσκι που συχνά πυκνά φέρνει προτάσεις.

Αλλά αφού τα πράγματα έφτασαν μέχρι εδώ, ας… "κρατήσουν οι χοροί" μια ακόμη μέρα. Αυτή η ομάδα που πέρασε πολλά φέτος, που δεν μπόρεσε και πάλι να πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρο του Champions League, που έμεινε από πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, που κινδύνευσε αρκετές φορές να βγάλει μόνη της τα μάτια της και στο τέλος κατάφερε, εύκολα τελικά μέσα από τα πλέι οφ, να πάρει τη δεύτερη θέση και κυρίως να κατακτήσει τον τελευταίο της μεγάλο στόχο, το Κύπελλο Ελλάδας το δικαιούται…

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ