ΠΑΟΚ

Ηγέτης Καγκάβα

Ηγέτης Καγκάβα
Ο Καγκάβα στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ, στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΛ EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το ντεμπούτο του Σίντζι Καγκάβα στην Ελλάδα που έδειξε πως μπορεί, όταν φτάσει στο 100% της αγωνιστικής του ετοιμότητας, όχι μόνο να δώσει λύσεις αλλά και να ηγηθεί στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ όπως αναμενόταν σφράγισε με ευκολία το εισιτήριο του για την επόμενη φάση του κυπέλλου πετυχαίνοντας και δεύτερη νίκη επί της Λάρισας.

Σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε εξ αρχής -και αποδείχθηκε και στην πορεία του διαδικαστικό για το Δικέφαλο- το ενδιαφέρον όλων στράφηκε στο ντεμπούτο του Σίντζι Καγκάβα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Ιάπωνας αγωνίστηκε για μισή ώρα περίπου, σε ένα επίσημο παιχνίδι περίπου έξι μήνες μετά το τελευταίο του με την Σαραγόσα και έδειξε όσα περιμέναν όλοι να δουν.

Εξαρτάται από την οπτική του καθενός να κρίνει αυτά τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής στον ΠΑΟΚ και στην Ελλάδα. Αυτοί που θέλουν να μειώσουν τη δυναμική της μεταγραφής του στο Δικέφαλο μπορούν να σταθούν στην φάση στην οποία πάτησε την μπάλα και έπεσε.

Από την άλλη όσοι θέλουν να πιστεύουν ότι ο Σίντζι Καγκάβα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει στην Ελλάδα μπορούν να μείνουν στην πάσα που έβγαλε με εξωτερικά φάλτσα στον Κούτσια ή στον συνδυασμό του με τον Ζίβκοβιτς και να περιμένουν από τον Ιάπωνα ότι θα κρύβει την μπάλα όταν θα βρεθεί στο 100% της αγωνιστικής του ετοιμότητας.

Την αλήθεια πάντως την είπε ο Πάμπλο Γκαρσία. Όλοι γνωρίζουν την μεγάλη ποδοσφαιρική ποιότητα του Σίντζι Καγκάβα που του επέτρεψε να κάνει καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίζει το γεγονός ότι θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να μπορεί να δώσει όσα ο ΠΑΟΚ περιμένει από αυτόν.

Ο Καγκάβα που είδαμε σήμερα, θα ήταν πολύ διαφορετικός αν δεν είχε αυτό το κενό διάστημα, τους μήνες που παρέμεινε ανενεργός χωρίς ομάδα όταν έμεινε ελεύθερος από τη Σαραγόσα. Αν για παράδειγμα ερχόταν τον Οκτώβριο στην Τούμπα, όταν ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του προσπάθεια να τον αποκτήσει. Και θα είναι πολύ διαφορετικός σε μερικές εβδομάδες όταν θα έχει και πάλι ρυθμό και θα μπορεί να βγάλει 90λεπτα σε υψηλή ένταση.

Σε κάθε περίπτωση ο Ιάπωνας από το πρώτο του λεπτό στο γήπεδο έδειξε τα στοιχεία που δεν γίνεται να τον εγκαταλείψουν και ας είχε έξι μήνες να παίξει επίσημο αγώνα. Από την στιγμή που μπήκε ως αλλαγή έδινε οδηγίες στους συμπαίκτες του για το που θα πρέπει να παίξουν την μπάλα, που θα πρέπει να βρίσκονται και ακόμη πότε θα πρέπει να βγουν για να πιέσουν τους αντιπάλους τους.

Ο ίδιος φρόντιζε με συνεχείς κινήσεις χωρίς την μπάλα να είναι πάντα ξεμαρκάριστος και διαθέσιμος για τους συμπαίκτες του και φυσικά όταν είχε την μπάλα στα πόδια του προσπαθούσε να παίξει κάθετα και να προωθεί στην ομάδα του προς την επίθεση.

Όλα τα παραπάνω είναι πράγματα που περιμένει από αυτόν ο ΠΑΟΚ και είναι λογικό στην Τούμπα να ευελπιστούν ότι ο Καγκάβα θα είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο 100% της αγωνιστικής του ετοιμότητας. Γιατί είναι σίγουρο πως όταν φτάσει εκεί, θα μπορεί να είναι ένα υπερπολύτιμο εργαλείο για τον προπονητή του, ακόμη και να ηγηθεί αυτού του ΠΑΟΚ που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μια νέα ομάδα .

Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΕΠΙΣΚΙΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Το ντεμπούτο του Σίντζι Καγκάβα επισκίασε όλα όσα έγιναν στο Αλκαζάρ:

Επισκίασε το παρθενικό γκολ στην πρώτη ομάδα του Χάρη Τσιγγάρα που, αν δεν συμμορφωθεί ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, θα έχει από εδώ και πέρα πολλές περισσότερες ευκαιρίες αλλά και ευθύνες στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

Τις εμπνεύσεις του Λάζαρου Λάμπρου που προσπαθεί να αποδείξει ότι εκτός από την τεράστια τεχνική του - αυτή που του επέτρεψε να …ξαπλώσει δύο παίκτες της Λάρισας στην φάση του πρώτου από τα δύο δοκάρια που είχε στο ματς , έχει πλέον ωριμάσει το παιχνίδι του και θα διεκδικήσει περισσότερες ευκαιρίες από τον προπονητή του.

Τη… συστημένη τελική πάσα του Νινούα στο γκολ του Κρμέντσικ, που σκόραρε για 4η φορά σε 8 παιχνίδια με την φανέλα του ΠΑΟΚ και παλεύει κάθε μπάλα που πηγαίνει προς την αντίπαλη περιοχή. Το πάθος του Κούτσια και του Βρακά να δείξουν πράγματα στον προπονητή τους και να αρπάξουν την ευκαιρία που τους δόθηκε, ελπίζοντας ότι θα έχουν και άλλες.

Το πιο σημαντικό ωστόσο για τον ΠΑΟΚ σήμερα στο Αλκαζάρ ήταν το γεγονός ότι, παρά τα πολλά νέα πρόσωπα που είχε στην αρχική του ενδεκάδα, τις ευκαιρίες που έδωσε σε πολλούς νεαρούς ο Πάμπλο Γκαρσία και το 5-0 από τον πρώτο αγώνα στην Τούμπα, οι παίκτες του μπήκαν στο γήπεδο για τη νίκη και πάλεψαν μέχρι τέλους για να επικρατήσουν.

TAGS ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ