ΠΑΟΚ

Η πιο ΠΑΟΚ βραδιά της χρονιάς

Η πιο ΠΑΟΚ βραδιά της χρονιάς
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου που δεν τα παρατάει ποτέ και που μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο κατάφερε να πάρει πανάξια πρόκριση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο ημιτελικός στο "Γ. Καραϊσκάκης" ήταν η απόλυτη δικαίωση για τον ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος το έλεγε αμέσως μετά την λήξη του πρώτου αγώνα στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ τόνιζε θα χρειαστεί ένα γκολ στην έδρα του Ολυμπιακού για να πάρει την πρόκριση. Σίγουρα δεν περίμενε ότι το γκολ αυτό θα το πετύχει ο Αντόνιο Τσόλακ στο 108΄της παράτασης και πως η ομάδα του θα βρισκόταν πίσω στο σκορ.

Το να γράψει κανείς για τον χαρακτήρα και το πνεύμα νικητή που βγάζει ο Δικέφαλος θα είναι μάλλον κοινότυπο. Ότι ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατάει το έδειξε στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης όταν στις καθυστερήσεις γύρισε το εις βάρος του 1-0 της ΑΕΚ και πήρε την πρόκριση, κερδίζοντας στο ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν κυριαρχικός στον αγωνιστικό χώρο όπως θέλει να τον βλέπει ο προπονητής του. Μετά από το πρώτο δεκάλεπτο που ο Δικέφαλος περίμενε πίεση από τον Ολυμπιακό, πήρε την μπάλα και έλεγξε το ρυθμό.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού είχε ήδη 62% υπέρ του την κατοχή της μπάλας και έκλεισε το ημίχρονο περίπου στο 58% χωρίς όμως να έχει καθαρές φάσεις για γκολ. Ήταν συγκεντρωμένος στα ανασταλτικά του καθήκοντα , σχεδόν σε απόλυτο βαθμό αν εξαιρέσει κανείς την λάθος αντίδραση του Λύρατζη στο 41΄ στη φάση με τον Μασούρα. Λίγο έλειψε να του στοιχίσει ακριβά...Ήταν ο Πασχαλάκης που δήλωσε «παρών». Και κάπου εκεί, πάνω από το 55% κινήθηκαν τα ποσοστά κατοχής του ΠΑΟΚ σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λουτσέσκου είχε και ευκαιρίες για γκολ.

Με τρεις αναγκαστικές αλλαγές και ρεσιτάλ από τον Λουτσέσκου

Ποιος ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τελικό; Αυτός που χρειάστηκε να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ που έχασε τον πιο ποιοτικό του μεσοεπιθετικό τον Μπίσεσβαρ πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ που αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή στην αλλαγή τον πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή του, τον Μίτριτσα, που απείλησε δυο φορές την εστία του Βαλτσίκ, στα 28΄που πρόλαβε να αγωνιστεί. Αυτός ο ΠΑΟΚ που έπαιξε στην παράταση χωρίς τον καλύτερο του μέσο τον Αουγκούστο, που δεν άντεξε και αντικαταστάθηκε από τον Σβαμπ λίγο πριν το 90΄. Ο ΠΑΟΚ είχε στο «δέκα» τον Φιλίπε Σοάρες και εξτρέμ τον Λούκας Τέιλορ και είδε τον Πορτογάλο να έχει δυο ευκαιρίες να σκοράρει και τον Βραζιλιάνο να δίνει ότι έχει και δεν έχει στην παράταση.

Ο Λουτσέσκου έδωσε ρεσιτάλ από τον πάγκο του με την τελευταία του κίνηση ( όταν ο Ελ Αραμπί έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό και του έδωσε σκορ πρόκρισης), να είναι και αυτή που αποδείχθηκε η καθοριστική. Τσόλακ αντί Σοάρες και δίδυμο στην επίθεση ο Κροάτης με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Οι δυο τους συνεργάστηκαν, μετά το εξαιρετικό προωθητικό κοντρόλ του Λύρατζη στο 109΄ και την σέντρα με το εξωτερικό του Στέφαν Σβαμπ, για να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Πάει για το 5Χ5

Ο προπονητής του Δικεφάλου μετά τη μεγάλη πρόκριση της ομάδας του δήλωσε πως ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ ήταν σίγουρος για την πρόκριση. Μπορεί να κανείς να τον αμφισβητήσει; Μάλλον όχι…

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να υπερασπίζεται τον τίτλο του, προκρίθηκε για 5η φορά τα τελευταία 6 χρόνια στον τελικό του κυπέλλου και στις 21 του Μάη θα προσπαθήσει, απέναντι στον Παναθηναϊκό, να κάνει το 5 στα 5. Και μόνο το γεγονός ότι έφτασε στον τελικό έχοντας ήδη αποκλείσει ΑΕΚ και Ολυμπιακό από το δύσκολο μονοπάτι της διοργάνωσης, δείχνει ότι δεν σκοπεύει να αφήσει εύκολα κάποιον να του αποσπάσει τα κεκτημένα.

Τα επόμενα βήματα για τη νέα Τούμπα

Για τον ΠΑΟΚ έτσι και αλλιώς η ημέρα ήταν σημαντική μετά την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη ανακατασκευή του γηπέδου του Δικεφάλου. Αυτό που πλέον απομένει είναι η υπογραφή του Διατάγματος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο στον ΠΑΟΚ περίμεναν να το πάρουν στα χέρια τους να το μελετήσουν πριν προχωρήσουν σε οποιοδήποτε σχολιασμό. Και αυτό διότι όπως είναι λογικό θέλουν να δουν αν το τελικό σχέδιο εμπεριέχει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Όπως και να έχει η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος αποτελεί ένα σημαντικό και καθοριστικό βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου, όπως είχε τονίσει και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Κυριάκος Κυριάκος στη συνέντευξη του στο Show Must Go On και τον Παντελή Διαμαντόπουλο έχουν προχωρήσει όλη τη διαδικασία και αυτό που περιμένουν για να προχωρήσουν στην ανάθεση του έργου είναι το Προεδρικό Διάταγμα. Φυσικά και υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως για παράδειγμα το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ το διάστημα που θα γίνονται οι εργασίες της κατασκευής της Τούμπας. Και αυτή είναι μια σημαντική εκκρεμότητα.

Δεν ξεχνά κανείς τον Νάσο

Εξάλλου, συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την ήμερα που ο αδικοχαμένος Νάσος Αθανασίου παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο προσπαθώντας να ξεφύγει από τους διώκτες του, επιστρέφοντας στο σπίτι του μετά από έναν αγώνα του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς ο χαμός του δεν έγινε μάθημα σε κανέναν…

Στην Game Night της Τετάρτης, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Θέμη Καίσαρη, Σπύρο Καβαλιεράτο και Τσάρλυ ανέλυσαν τη μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, την επιστροφή του Παναθηναϊκού σε τελικό, ενώ ο απεσταλμένος του SPORT24, Χάρης Σταύρου μετέφερε όλες τις εξελίξεις μετά την τεράστια νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ