ΠΑΟΚ

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ, μέχρι την επόμενη

CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που έγραψε ξανά Ιστορία, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη που πραγματοποιήσει εμφάνιση καριέρας κάνοντας του…κεφαλιού του

O ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μια ιστορική πρόκριση σμπαραλιάζοντας το προβάδισμα που είχε πάρει η Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και βρίσκεται για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά στην ιστορία – άλλη μια πρωτιά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου- ο Δικέφαλος κατάφερε να πάρει πρόκριση ενώ είχε χάσει με δυο γκολ διαφορά στο πρώτο παιχνίδι. Η σημερινή ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη φετινή ευρωπαϊκή βραδιά του ΠΑΟΚ στην Τούμπα μέχρι φυσικά να προκύψει η επόμενη. Και αυτό διότι η ομάδα του Λουτσέσκου δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο ζωντανό το ευρωπαϊκό του όνειρο

Ο Λουτσέσκου παράταξε την ομάδα του με δυο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ. Αντί του Γιόνι Ότο στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Βιεϊρίνια και στο πλευρό του Μεϊτέ ο Σβαμπ.

Με τον Βιεϊρίνια στους πρώτους 11 ο Λουτσέσκου έψαχνε μια επιπλέον προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έναν ακόμη ποδοσφαιριστή στον οποίο θα μπορούσε να βασιστεί για να βγει ορθολογικά η μπάλα από την πίσω ζώνη.

Ο Αυστριακός με τον Μεϊτέ είχαν να ξεκινήσουν μαζί στην αρχική ενδεκάδα από τον δεύτερο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει κάνει ο Δικέφαλος το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Έκανε το "τέλειο" παιχνίδι

Και σήμερα απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο Δικέφαλος ένα τέτοιο παιχνίδι έψαχνε… Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι κυριαρχικός, αλλά και επικίνδυνος, να βρει τρόπους να σπάσει την ανασταλτική λειτουργία των Κροατών, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει μια εβδομάδα πριν στο Ζάγκρεμπ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το τέλειο παιχνίδι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί όπου πέτυχε 3 γκολ, είχε ευκαιρίες να πετύχει και άλλα και στην ουσία δεν κινδύνευσε παρά ελάχιστα από τους Κροάτες. Και όχι μόνο αυτό αλλά και η εικόνα του μέσα στο γήπεδο έδειχνε ότι έχει απαντήσεις σε ότι και να προσπαθούσαν να κάνουν οι αντίπαλοι του. Με πολλές ανακτήσεις της κατοχής, κερδίζοντας δεύτερες μπάλες τους έκλεισε στα καρέ του δείχνοντας από την αρχή ότι έγινε στο Μάξιμιρ έχει γραφτεί στο…χιόνι.

Εκεί που ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάποιον παίκτη να ξεχωρίζει ούτε στην Κροατία, ούτε στον αγώνα με τον Άρη μέσα σε 90 λεπτά έβγαλε σωρηδόν πρωταγωνιστές.

Η εμφάνιση καριέρας του Κουλιεράκη και ο Κοτάρσκι που μεγαλώνει

Πρώτος και καλύτερος ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του με την κεφαλιά του στο 15΄ και συνέχισε στη συνέχεια να κάνει του… κεφαλιού του. Πήρε την πρώτη κεφαλιά στο κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ του Ράχμαν Μπάμπα – μεγάλος και αυτός πρωταγωνιστής- που άνοιξε το σκορ.

Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το μακρινό σουτ που επιχείρησε έστω και αν η μπάλα βρήκε στον Σούσιτς για το 2-0 . Και στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού όταν Κροάτες μείωσαν το σκορ σε 3-1 και ισορρόπησαν την υπόθεση πρόκριση έδειξε…guts πετυχαίνοντας γκολ με το στήθος.

Ο νεαρός στόπερ ήδη με τις εμφανίσεις του στην Ευρώπη έχει αναγκάσει ομάδες σαν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να τον έχουν ψηλά στις λίστες τους. Η εμφάνιση του απέναντι στην Ντιναμό είναι μια εμφάνιση…καριέρας, η καλύτερη που έχει κάνει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Την πρόκριση την πήρε ο ΠΑΟΚ σκοράροντας μια πεντάδα γκολ αλλά ήταν και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι αυτός που τον κράτησε ζωντανό με τις επεμβάσεις του στο δεύτερο ημίχρονο. Άλλος ένας που «μεγαλώνει» από την φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Δικεφάλου και ως προσωπικότητα και ως όνομα. Ο Κροάτης αποτέλεσε δυο φορές το τελευταίο ανάχωμα της ομάδας του απέναντι στους συμπατριώτες του και έχει και αυτός μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία.

Δικαίωση για όλους και για τον Λουτσέσκου

Η αποψινή βραδιά ωστόσο αποτελεί μεγάλη δικαίωση για το Ραζβάν Λουτσέσκου. Τον προπονητή του ΠΑΟΚ που συνεχίζει να γράφει ιστορία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά αναγκάζεται να δίνει εξετάσεις σε κάθε αγώνα και βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής μετά από κάθε αποτυχημένο αποτέλεσμα.

Και αυτός αποθεώθηκε στο τέλος του αγώνα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, όπως αποθεώθηκε από όλο το γήπεδο ο Βιεϊρίνια όταν έγινε αλλαγή. Μέχρι και ο Αλί Σαμάτα άκουσε τους φίλους του ΠΑΟΚ να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του…

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πόσο σημαντική ήταν αυτή η πρόκριση, με το τρόπο που ήρθε και πόσα μπορεί να σημαίνει και για την συνέχεια τη σεζόν… «Μαγική» την χαρακτήρισε ο Λουτσέσκου και μέχρι τώρα δικαιώνεται

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ