ΠΑΟΚ

Έχασε το μυαλό του στην επίθεση και δεν μπόρεσε να κερδίσει

Ο Νέλοσν Ολιβέιρα
Ο Νέλσον Ολιβέιρα INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ και την οργισμένη αντίδραση του Ραζβάν Λουτσέσκου που απέδωσε στον υπέρμετρο εγωισμό των παικτών του τη λευκή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα μένοντας σε ένα στείρο 0-0. Και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να πετύχει άλλη μια νίκη που θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρο το στάτους του και τη θέση του στη βαθμολογία.

Μπορεί η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στις αρχές και των δυο ημιχρόνων αλλά τα τελειώματα των ποδοσφαιριστών της ήταν μάλλον…χαλαρά και έγιναν εύκολη λεία από τον πρώην συμπαίκτη του τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Κυριαρχικός αλλά με λάθος επιλογές στην τελική προσπάθεια

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήταν κυριαρχικός στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ήταν λογικό να προκαλέσει την δυσφορία του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του για την ευκολία με την οποία σπατάλησαν την ευκαιρία να απειλήσουν με καλές προϋποθέσεις την εστία του Ολυμπιακού.

Και εντέλει κατέληξε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η ομάδα του δεν άξιζε να κερδίσει γιατί οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν εγωιστική συμπεριφορά και κυνηγούσαν τα στατιστικά και όχι την νίκη.

Για να είναι τόσο κάθετος ο προπονητής του Δικεφάλου εκφράζοντας μια άποψη σε βάρος των παικτών του, σημαίνει ότι πραγματικά κλονίστηκε από όσα είδε στον αγωνιστικό χώρο. Και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που φέτος υπάρχει το ίδιο φαινόμενο.

Παρόμοια εικόνα με τους παίκτες του να φτάνουν στην αντίπαλη περιοχή αλλά να σπαταλούν τις ευκαιρίες γιατί δεν είχαν σωστή επιλογή στην τελική προσπάθεια ή την τελική πάσα έδειξαν και στο προηγούμενο 0-0 στην έδρα τους στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Ο Λουτσέσκου αποδίδει το φαινόμενο αυτό σε έλλειψη ωριμότητας της ομάδας του και μάλλον έχει δίκιο. Το θέμα είναι πόσο μπορεί να της στοιχίζει η ανωριμότητα της αυτή στην συνολική οικονομία του φετινού πρωταθλήματος.

Δεν κινδύνευσε παρά μόνο σε μια φάση από τον Ολυμπιακό

Από την μια βέβαια υπήρξε αυτή η χαλαρή εικόνα στην τελική προσπάθεια αλλά αυτή δεν χαρακτηρίζει και την συνολική απόδοση του Δικεφάλου. Και αυτό διότι, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο ΠΑΟΚ εξουδετέρωσε πλήρως σχεδόν την ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού και δεν κινδύνευσε σοβαρά παρά μόνο στην φάση του δοκαριού του Χάμες Ροντρίγκες σε ολόκληρο το ντέρμπι.

Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Τιάγκο Ντάντας αντί του Στέφαν Σβαμπ , επενδύοντας στη μεγαλύτερη ταχύτητα του έναντι του Αυστριακού και η επιλογή του αυτή λειτούργησε.

Μπορεί ο νεαρός Πορτογάλος να έκανε πολύ σημαντικό λάθος δίνοντας την ευκαιρία στους ερυθρόλευκους να απειλήσουν για δεύτερη – και τελευταία φορά στο παιχνίδι- την εστία του Κοτάρσκι στο ημίωρο περίπου του αγώνα αλλά έκανε καλό παιχνίδι μέχρι και την στιγμή της αλλαγής του.

Αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού το ανασταλτικό που πήγε καλά για την ομάδα του, έδωσε το δικαίωμα στον Λουτσέσκου να ρισκάρει και με τις αλλαγές του και να έχει ταυτόχρονα στην επίθεση του και τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Μπράντον Τόμας στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Θα πρέπει να πάρει το μάθημά του

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του δύσκολο πρόγραμμα μπροστά του. Ο ημιτελικός της Πέμπτης στη Λαμία, το ταξίδι στην Τρίπολη πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα είναι τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια για την ομάδα του Λουτσέσκου. Και για να τα κερδίσει θα πρέπει να γίνει και πάλι περισσότερο αποτελεσματική στην επίθεση της.

Ειδάλλως θα συνεχίσει να χάνει ευκαιρίες και να ξοδεύει άδικα τόσο μεγάλη προσπάθεια όπως έκανε και στο σημερινό ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους. Εκτός και αν όσα είπε ο Ρασβάν Λουτσέσκου γίνουν μάθημα στους ποδοσφαιριστές του…

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ