ΠΑΟΚ

Αυτή τη φορά δεν έπιασαν τα μάγια του Λουτσέσκου

Οι Μίτριτσα και Ζίβκοβιτς απογοητευμένοι για το 1-1 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας
Οι Μίτριτσα και Ζίβκοβιτς απογοητευμένοι για το 1-1 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ   να γίνει φαβορί για την πρόκριση και την ισοπαλία με την Σλόβαν Μπρατισλάβας που κάνει κρίσιμα για την πρωτιά τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν με αντίπαλο την Κοπεγχάγη.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να νικήσει την Σλόβαν Μπρατισλάβας και έχασε την ευκαιρία να βγάλει τους Σλοβάκους εκτός παιχνιδιού από τη διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Conference League.

Σημείο κλειδί για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι ήταν το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γρήγορο γκολ του Άκπομ. Ο Δικέφαλος είναι απέναντι του μια ομάδα που εξ αρχής ήξερε ότι αν φύγει με άδεια χέρια από την Τούμπα θα έχανε σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες της για τη δεύτερη θέση. Και αν είχε διαχειριστεί καλύτερα το προβάδισμα που απέκτησε μόλις στο 9΄ θα έβρισκε εα βρει πολλούς χώρους για να γραφτεί διαφορετικά η ιστορία του σημερινού παιχνιδιού.

Έμεινε όμως μόλις για πέντε λεπτά μπροστά στο σκορ, δέχθηκε σχεδόν άμεσα την ισοφάριση και δεν ευτύχησε να ανακτήσει το προβάδισμα στην επόμενη φάση με τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σβαμπ. Έτσι στο υπόλοιπο του παιχνιδιού πήγε σε οργανωμένες επιθέσεις, με αλλαγές παιχνιδιού κυρίως από το Μιχαηλίδη και έχοντας πάντα και το μυαλό του στην άμυνα και στους επικίνδυνους Χέντι και Γκριν.

Δεν είχε φρεσκάδα και σκεφτόταν και τον ΟΦΗ

Οι αλλαγές που έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και στις βασικές του επιλογές αλλά και στη διάρκεια του παιχνιδιού έγιναν στην λογική ότι ο ΠΑΟΚ, πάντα με απουσίες προερχόταν από ένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα και έχει και την Κυριακή ένα ακόμη παιχνίδι, αυτό με τον ΟΦΗ. Στην Κρήτη θα κλείσει αυτός ο… Γολγοθάς, με παιχνίδι ανά τρεις ημέρες εδώ και τρεις εβδομάδες.

Έτσι ο Ρουμάνος ξεκίνησε τον Εσίτι, για να ξεκουράσει τον Κούρτιτς, τον Μίτριτσα αντί του Μπίσεσβαρ και τηρώντας κατά γράμμα τη σειρά τον Άκπομ αντί του Σβιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Στην ίδια λογική της οικονομίας δυνάμεων έμεινε στον πάγκο και ο Βιεϊρίνια κάτι για το οποίο είχε ήδη προειδοποιήσει ο Ρουμάνος τεχνικός. Ο Πορτογάλος μπήκε αλλαγή αντί του Σίντκλεϊ , ο Κούρτιτς πέρασε και αυτός στη θέση του Σβαμπ. Ο Λουτσέσκου κράτησε σε όλο τον αγώνα τον Εσίτι έβαλε στο ματς τον Μπίσεσβαρ αλλά και τον νεαρό Κωνσταντέλια, αλλά αυτή την φορά τα…μάγια του Ρουμάνου δεν έπιασαν.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα που χρειαζόταν για να κλείσει τους Σλοβάκους στα καρέ τους και να βρει κάποιο γκολ που θα μπορούσε να του δώσει το τρίποντο.

Κινδύνευσε κιόλας να χάσει το παιχνίδι και να βάλει τον εαυτό του σε περιπέτεια αλλά σώθηκε από τον Κωνσταντέλια σε μια φάση που ο Μραζ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη.

Ανοικτή η υπόθεση πρόκριση, με Κοπεγχάγη θα κριθεί η πρωτιά

Όπως και να έχει ο όμιλος έχει πολύ δρόμο ακόμη. Για τον ΠΑΟΚ ακολουθούν τα δυο παιχνίδια με αντίπαλο την Κοπεγχάγη, σε Δανία και Τούμπα κατά σειρά και αυτά θα είναι που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και την πρώτη θέση. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας ήταν αξιόμαχη αλλά δύσκολα θα καταφέρει να κρατήσει τον ΠΑΟΚ ή τους Δανούς εκτός της δυάδας. Η πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ είναι ακόμη ανοικτή και παραμένει ένας μεγάλος στόχος για τον φετινό ΠΑΟΚ.

Βασικός στόχος η πρόκριση, την ζήτησε ξανά ο Σαββίδης

Το πόσο μεγάλος στόχος είναι φανερώθηκε και με τη νέα επικοινωνία του Ιβάν Σαββίδη με τους παίκτες πριν από το αποψινό παιχνίδι. που ήταν δίχως άλλο ενδεικτική του ενδιαφέροντος που έχει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ για την φετινή πορεία της ομάδας του στην Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι και την χρονιά του νταμπλ στον Σαββίδη δεν καθόταν καλά η εικόνα που έδειχνε ο ΠΑΟΚ, στους αγώνες του ομίλου του στο Europa League τότε, και δεν το έκρυβε στις συζητήσεις που είχε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου ζήτησε από τους παίκτες να τιμήσουν όπως τους είπε χαρακτηριστικά την φανέλα που φορούν, τους προειδοποίησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να θεωρήσουν εύκολο κανένα παιχνίδι στην Ευρώπη.

Από μόνη της η επιθυμία του Σαββίδη να μιλήσει με τους παίκτες δείχνει πόσο πολύ θέλει να δει την ομάδα του να προχωρά πέρα από τη φάση των ομίλων και όσο μπορεί πιο μακριά.

Εμφανίζεται "ζεστός" ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ

Βέβαια, εκτός των άλλων το γεγονός ότι πλέον συχνά πυκνά δημοσιοποιούνται οι επαφές του με την ομάδα, με στελέχη της ΠΑΕ με τον προπονητή δείχνει ότι και ο ίδιος αλλά και οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν αντιληφθεί ότι είχε δημιουργηθεί η άποψη ότι έχει απομακρυνθεί από την ομάδα. Και με τον τρόπο του δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Στον ΠΑΟΚ έλεγαν ότι στην περίοδο της καραντίνας οι επαφές τους με τον Ιβάν Σαββίδη ήταν σχεδόν καθημερινές και συχνότερες από την εποχή που είχε τη δυνατότητα να ταξιδεύει χωρίς περιορισμούς στην Ελλάδα. Η απουσία του εδώ και 1,5 χρόνο από την Ελλάδα όπως ήταν λογικό δημιούργησε ερωτηματικά και ανασφάλεια ίσως στους φίλους του Δικεφάλου.

Ο διοικητικός ηγέτης του ΠΑΟΚ εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα και πάλι «ζεστός», με ενδιαφέρον για τα θέματα της ομάδας, με απαιτήσεις για την επίτευξη μεγάλων στόχων και με όραμα για τη Νέα Τούμπα. Και το πιο σημαντικό; Δείχνει ότι είναι παρών στην καθημερινότητα της ομάδας του….

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ